RadioVisie

  • .
    .

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Morgen mogen we overal de restjes ‘middernachtmiswijn’ (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse kerken om daarna te recycleren voor de ’tweedehandslikeurenwinkel’ (nog zo’n mooie), in onze eigen gouw. Onze bijdrage aan milieubewustzijn. Bijgevolg zal er op Eerste Kerstdag geen editie van Het Blad zijn. Er is wel een ‘specialleke’ gepland. Kwestie dat we ook dan willen laten zien dat we iedereen graag… zien. Als goedmakertje vandaag, een extra berichtje dan maar. Tot donderdag (bij leven en feestelijk welzijn).

The Rest Of 100 Jaar Radio in ‘Olland

De slotshow van de serie ‘100 Jaar Radio’ (in Nederland) van Harm Edens en Arjan Snijders is afgewerkt. De leukste restjes, maar ook historisch merkwaardige zaken als de AVRO Klok, Duivenberichten, De vacaturebank (welke banen bestaan er nu nog?), Stations Identificatie met Henk Mouwe, Berichten voor zeevarenden, Carillon Stadhuis Hilversum, Radio Rimboe en de Happy Station van de Wereldomroep, de Philips Omroep Hollands Indië, Postbus 51 kwartiertje op Radio 5, Nieuws en actualiteiten in het Turks, De ziekenomroep, American Forces Network Radio in Nederland, De toekomst van de radio in 1990 volgens Willem van Beusekom, de alleroudste fragmenten ooit en de allereerste plaat op de Nederlandse radio. Als bonus: sterke radiovrouwen door de jaren heen en jong talent Sagid Carter, die als nieuwe 3FM-dj de toekomst van radio duidt vanuit haar verse blik. Luisteren kan via uw favoriete podcastboer of via nhradio.nl. (TB)

Streamingdiensten in 360 Reality Audio. Pardon?

Amazon Music HD, Deezer en Tidal gaan muziek van Universal, Warner en Live Nation aanbieden in ’360 Reality Audio’, waarmee die moet klinken alsof u er middenin zat. Om te luisteren zijn toestellen nodig met de Sony’s unieke decoder aan boord. De ‘Echo Studio’ van Amazon kan dit al. Bij koptelefoons lukt het als ze gekoppeld worden aan de app van de streamingdienst. 360 Reality Audio wordt ook beschikbaar voor Alexa-toestellen en apparaten met ingebouwde Google Chromecast. Een apart ingebouwde decoder is nodig. Voor muziekstudio’s zou een remix naar 360 Reality Audio relatief makkelijk moeten zijn. Het nieuwe audioformaat zou eveneens prima werken voor opnames van live concerten. (IK)

Dé platen van 2019 volgens de VRT-radiozenders

Eindejaarstijd, dat is ook lijstjestijd. De muziekredacties van de vijf VRT-radiozenders schoven op vraag van VRT.NWS hun drie favoriete platen van dit jaar (singles of albums) naar voren en leggen uit waarom die nummers en artiesten er dit keer uitspringen. De muziekredacties van Radio 2, Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Klara noteerden ijverig hùn soundtrack van 2019 die u hier kan terugvinden. (IK)

Hohoho: A&B in het Christmas House van Joe

Ook vandaag kan u nog luisteren naar de live uitzendingen van Joe van aan de Antwerpse Grote Markt. Vast DJ-duo Ann Van Elsen en Born waren van dienst toen wij er gisterenavond binnenwandelden. Ook een vlotte babbel met A & B kon ervan af. We wilden graag weten wie hun eigen radiohelden zijn. Ann noemde collega Kris Wauters, want ze luistert graag naar zijn weekendprogramma op Joe, maar ook ex-MNM collega’s Peter Van de Veire en Dave Peters, liggen nog in de bovenste schuif. Born is alternatiever; Studio Kafka en het Leugenpaleis met Bart Peeters en Hugo Matthijsen op zondagmiddag destijds op StuBru, genieten zijn voorkeur. Oh ja, Sofie Santermans is producer van hun show. Die kennen we nog als nieuwslezer bij ARD, de nieuwsdienst van het ter ziele gegaan Radio Contact Vlaanderen. (TDN)


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders
Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

• Maarten & Dorothee bezorgden Lore een feestelijke dag • Edwin gaat voltijds voor Radio Noordzee • Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023?
Blad 1683: Tom De Cock, Absolute Radio, Spotify (audio)

Blad 1683: Tom De Cock, Absolute Radio, Spotify (audio)

• Tom De Cock en het tegenstribbelende kind • UK: Absolute nam stijlvol afscheid van 1215 kHz • Spotify vervoegt EU-antitrustklacht tegen Apple

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx