RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 367: 360° Audio, Ann & Born (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Morgen mogen we overal de restjes ‘middernachtmiswijn’ (leuk woord overigens) gaan verzamelen in de Vlaamse kerken om daarna te recycleren voor de ’tweedehandslikeurenwinkel’ (nog zo’n mooie), in onze eigen gouw. Onze bijdrage aan milieubewustzijn. Bijgevolg zal er op Eerste Kerstdag geen editie van Het Blad zijn. Er is wel een ‘specialleke’ gepland. Kwestie dat we ook dan willen laten zien dat we iedereen graag… zien. Als goedmakertje vandaag, een extra berichtje dan maar. Tot donderdag (bij leven en feestelijk welzijn).

The Rest Of 100 Jaar Radio in ‘Olland

De slotshow van de serie ‘100 Jaar Radio’ (in Nederland) van Harm Edens en Arjan Snijders is afgewerkt. De leukste restjes, maar ook historisch merkwaardige zaken als de AVRO Klok, Duivenberichten, De vacaturebank (welke banen bestaan er nu nog?), Stations Identificatie met Henk Mouwe, Berichten voor zeevarenden, Carillon Stadhuis Hilversum, Radio Rimboe en de Happy Station van de Wereldomroep, de Philips Omroep Hollands Indië, Postbus 51 kwartiertje op Radio 5, Nieuws en actualiteiten in het Turks, De ziekenomroep, American Forces Network Radio in Nederland, De toekomst van de radio in 1990 volgens Willem van Beusekom, de alleroudste fragmenten ooit en de allereerste plaat op de Nederlandse radio. Als bonus: sterke radiovrouwen door de jaren heen en jong talent Sagid Carter, die als nieuwe 3FM-dj de toekomst van radio duidt vanuit haar verse blik. Luisteren kan via uw favoriete podcastboer of via nhradio.nl. (TB)

Streamingdiensten in 360 Reality Audio. Pardon?

Amazon Music HD, Deezer en Tidal gaan muziek van Universal, Warner en Live Nation aanbieden in ’360 Reality Audio’, waarmee die moet klinken alsof u er middenin zat. Om te luisteren zijn toestellen nodig met de Sony’s unieke decoder aan boord. De ‘Echo Studio’ van Amazon kan dit al. Bij koptelefoons lukt het als ze gekoppeld worden aan de app van de streamingdienst. 360 Reality Audio wordt ook beschikbaar voor Alexa-toestellen en apparaten met ingebouwde Google Chromecast. Een apart ingebouwde decoder is nodig. Voor muziekstudio’s zou een remix naar 360 Reality Audio relatief makkelijk moeten zijn. Het nieuwe audioformaat zou eveneens prima werken voor opnames van live concerten. (IK)

Dé platen van 2019 volgens de VRT-radiozenders

Eindejaarstijd, dat is ook lijstjestijd. De muziekredacties van de vijf VRT-radiozenders schoven op vraag van VRT.NWS hun drie favoriete platen van dit jaar (singles of albums) naar voren en leggen uit waarom die nummers en artiesten er dit keer uitspringen. De muziekredacties van Radio 2, Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Klara noteerden ijverig hùn soundtrack van 2019 die u hier kan terugvinden. (IK)

Hohoho: A&B in het Christmas House van Joe

Ook vandaag kan u nog luisteren naar de live uitzendingen van Joe van aan de Antwerpse Grote Markt. Vast DJ-duo Ann Van Elsen en Born waren van dienst toen wij er gisterenavond binnenwandelden. Ook een vlotte babbel met A & B kon ervan af. We wilden graag weten wie hun eigen radiohelden zijn. Ann noemde collega Kris Wauters, want ze luistert graag naar zijn weekendprogramma op Joe, maar ook ex-MNM collega’s Peter Van de Veire en Dave Peters, liggen nog in de bovenste schuif. Born is alternatiever; Studio Kafka en het Leugenpaleis met Bart Peeters en Hugo Matthijsen op zondagmiddag destijds op StuBru, genieten zijn voorkeur. Oh ja, Sofie Santermans is producer van hun show. Die kennen we nog als nieuwslezer bij ARD, de nieuwsdienst van het ter ziele gegaan Radio Contact Vlaanderen. (TDN)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 366: Leen, gratis muziek en dé Top 2000 (audio & video)

Ook RadioVisie ontsnapt er niet aan. Na een memorabele jaargang - tot op heden 2485 Lees verder

Blad 365: Hitprofessor, hitlijst, hit tout court (video)

Visionairs waren het niet, doemdenkers kennelijk wel. Britten zijn altijd al rare vogels geweest natuurlijk. Lees verder

Blad 364: Friedl’, mediatransitie en mediatrends

Bij Radio 1 ziet er eentje Abraham aankomen We hebben elke dag de mond vol Lees verder

Blad 363: Bart-Jan, Evi, Spotify en Gershon (audio)

Zo op het eind van het jaar worden ook in de radiowereld nogal wat transfers Lees verder

Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

Een editie waarin we u een nieuwe scan van uw DAB+-ontvanger aanraden (als u op Lees verder

Blad 360: Muziek, testpiloot en AJ Beirens (audio)

Een radio met beeld? Niet voor de echte fans!Publieke omroep zoekt 'testpiloten' voor de radioZou Lees verder

Blad 359: Winterse 50, NH Gooi Radio en Eva (video)

Kijk eens aan, een hitlijst op de radio die vertrekt vanuit een totaal andere invalshoek Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx