RadioVisie

  • .
    .

Blad 363: Bart-Jan, Evi, Spotify en Gershon (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zo op het eind van het jaar worden ook in de radiowereld nogal wat transfers afgesloten. Hopelijk vallen de bedragen minder hoog uit dan in het voetbal. En dat politici alles gebruiken, zelfs misbruiken, dat zal u ook weer niet verbazen. Zelfs de Warmste Week moet eraan geloven. Verrassender is waarschijnlijk dat Spotify u haarfijn uitlegt dat uw buurman van Eddy Wally en Zwarte Lola houdt. Ook van Gershon Kingsley hielden we. Al kenden we hem niet. Zijn muziek gelukkig wel.

Transfers allerhande en schaamteloze politici

Binnenkort kunnen ze Joe omdopen in Q2 radio, want de laatste stem die betrokken was bij de start van Qmusic, Bart-Jan Depraetere (foto bovenaan) trekt nu ook naar de… overkant. Naar Joe dus. Hij vindt er oud-collega’s als Sven Ornelis, Alexandra Potvin en Carl Schmitz terug. Evi Geysels trekt naar anderhalf NRJ, eveneens naar Joe. Vanaf 18 januari 2020, ieder weekend…./… ‘De Warmste Week’. U weet wat het is, waar het doorgaat en waarom die duizenden acties worden georganiseerd in heel Vlaanderen. Mark van de Voorde, onafhankelijk publicist en oud raadgever communicatie en speechschrijver bij de CD&V-kopstukken Yves Leterme en Herman Van Rompuy, bekijkt het fenomeen vanuit een andere invalshoek. Een politieke die flinke koppen met spijkers slaat. U leest zijn gedachten bij VRT.NWS. (YC & BVP)

Spotify ‘spioneert’ bij uw vrienden (of toch zoiets)

Spotify experimenteert momenteel met een manier om te zien naar welke muziek uw vrienden hebben geluisterd. In de code van de webversie van Spotify werd een verwijzing gevonden naar Tastebuds. Deze nieuwe optie zou naast de Library en de Home rubriek te zien zijn. Daar zou dan op het icoontje van de pen kunnen worden, wat iemand de optie geeft ‘Zoek de mensen die u volgt’, waarna te is wat zij het meeste afgespeeld hebben. Leuk voor de ene – misschien creepy voor de ander? Want misschien wilt u wel verbergen dat u stiekem luistert naar Vlaamse Schlagers? Bij The Crunch leest u de details. (HvG)

We kennen ‘m allemaal zonder te weten wie hij was

Gershon Kingsley is op 10 december jongstleden overleden op 97-jarige leeftijd. Hij werd geboren in Duitsland. Zijn naam kennen we van het fameuze duo Perrey & Kingsley (Jean Jacques Perrey en Gershon Kingsley). Pioniers in de synthesizer en elektronische muziek. In 1969 namen tientallen artiesten het door hem geschreven ‘Popcorn’ op. Drie jaar volgde ‘Hot Butter’.  Het duo Perrey & Kingsley komt ruim dertig keer voor in Het Tunesboek (2007) omdat veel van hun platen werden werden gebruikt voor jingles, promo’s en tunes op de zeezenders. Gershon Kingsley’s muziekpartner Jean Jacques Perrey overleed op 4 november 2016. (SB)

° Spotje ingesproken door Tom Collins voor de zeezender Radio Veronica op muziek van Perrey & Kingsley


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

Een editie waarin we u een nieuwe scan van uw DAB+-ontvanger aanraden (als u op Lees verder

Blad 360: Muziek, testpiloot en AJ Beirens (audio)

Een radio met beeld? Niet voor de echte fans!Publieke omroep zoekt 'testpiloten' voor de radioZou Lees verder

Blad 359: Winterse 50, NH Gooi Radio en Eva (video)

Kijk eens aan, een hitlijst op de radio die vertrekt vanuit een totaal andere invalshoek Lees verder

Blad 358: Joe, fake news en NRJ (video)

Tja, in tegenstelling tot wat we gisteren - weliswaar voorwaardelijk 'vertelden' - , is er Lees verder

Blad 357: Edwin, Proximus, Ronan en Qmusic

Omdat we niet helemaal zeker zijn dat er morgen een editie van Het Blad verschijnt, Lees verder

Blad 356: Bjorn, reclame, Lede, NPO 3FM (video)

Vlaamse reporter met de meest sonore stem doet het (prima) vanuit de VS Voel u Lees verder

Blad 355: Var, podcasts en Qmusic (video)

Aan de 'achterkant' van het medium radio is het hard werken om... radio te kunnen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx