RadioVisie

  • .
    .

Blad 362: Grenzeloze DAB+, (weeral) Queen en de come back van een radiomaker op… tv (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een editie waarin we u een nieuwe scan van uw DAB+-ontvanger aanraden (als u op de juiste plek woont) en we moeten vaststellen dat Britse Queens zijn niet klein te krijgen en dat geldt niet alleen voor Elisabeth. Tot slot wil een stel ‘oude’ radiorakkers op televisie bewijzen dat ook zij nog niet versleten zijn.

Wallonië: een joyeuze Noël met keuze uit vier kerstradio’s

Hebt u een DAB+ in huis of in de wagen én woont u binnen het bereik van de twee landelijke Waalse muxen? Doe dan maar weer eens een nieuwe scan, want sinds gisteren heeft de RTBF een tijdelijke kerstradio toegevoegd aan de vier regionale muxen in kanaal 6, te vinden onder ‘RTBF NOEL TEST’ en met een kwaliteit van 80 kbp/s. Het is een van de vier kerstradio’s langs Waalse zijde, want ook NRJ, Contact en Nostalgie bieden elk een kerststream aan, al zijn die laatste drie enkel te beluisteren via radioplayer.be. (RDS)

Ze kunnen net zo goed de opname van vorig jaar opnieuw uitzenden

Er zijn nog zekerheden in het leven. Al mag het volgende – wat deze redactie betreft – toch wel eens veranderen. ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen is door luisteraars van Radio 10 opnieuw verkozen tot de grootste popklassieker aller tijden en staat voor de twaalfde keer op nummer 1 in hun Top 4000. Dit maakte presentator Jeroen Nieuwenhuize vandaag bekend in zijn uitzending. Van de vijftien edities van deze gigalijst wist er slechts drie keer een andere artiest de nummer 1-positie te bemachtigen. In 2007 ging het om John Miles met ‘Music’, in 2008 was het Robbie Williams met ‘Angels’ en in 2009 stond Michael Jackson met ‘Billie Jean’ op de hoogste positie. De Top 4000 brengt een overzicht van de beste hits aller tijden. (TB)

Oud-radiomaker ontdekt opnieuw tv (waar hij ook al eerder voor werkte)

Radioman Stefan Ackermans maakt z’n come back bij de… televisie. Hij wordt bij TV Plus (enkel bij Telenet) de nieuwe collega van Guy De Pré en Martine Prenen.Hij werkte eerder bij Studio Brussel en Nostalgie als presentator en stond mee aan de wieg van 4FM (dat later vervelde tot Joe). Vanaf januari gaat hij wekelijks ‘De Platenkast’ gestalte geven, een programma waarin bekende gasten hun lievelingsmuziek voorstellen. “De liefde voor muziek” staat centraal zegt Ackermans. “Dat is precies de rode draad draad in mijn leven. Samen met de gasten overlopen we tijdloze nummers uit hun leven met veel aandacht voor vinyl en platenhoezen.” Wachten om hem bezig te zien tot januari hoeft niet. In de eindejaarsperiode presenteert Stefan al ‘De Winterse 70’ op TV PLUS. (Foto boven: het team van TV PLUS, nog zonder Stefan Ackermans)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 360: Muziek, testpiloot en AJ Beirens (audio)

Een radio met beeld? Niet voor de echte fans!Publieke omroep zoekt 'testpiloten' voor de radioZou Lees verder

Blad 359: Winterse 50, NH Gooi Radio en Eva (video)

Kijk eens aan, een hitlijst op de radio die vertrekt vanuit een totaal andere invalshoek Lees verder

Blad 358: Joe, fake news en NRJ (video)

Tja, in tegenstelling tot wat we gisteren - weliswaar voorwaardelijk 'vertelden' - , is er Lees verder

Blad 357: Edwin, Proximus, Ronan en Qmusic

Omdat we niet helemaal zeker zijn dat er morgen een editie van Het Blad verschijnt, Lees verder

Blad 356: Bjorn, reclame, Lede, NPO 3FM (video)

Vlaamse reporter met de meest sonore stem doet het (prima) vanuit de VS Voel u Lees verder

Blad 355: Var, podcasts en Qmusic (video)

Aan de 'achterkant' van het medium radio is het hard werken om... radio te kunnen Lees verder

Blad 354: Jingles, Willy en Jeff (video)

Voor de prijs moet u het niet laten en u helpt er een fantastisch doel Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Wim
Wim
19 december 2019 - 19:11 19:11

Wat een fantastische zender voor deze tijd van het jaar : RTBF NOEL TEST Ik kan er de hele dag naar luisteren om twee redenen. de playlist is meer retro dan bij Joe Christmas maar VOORAL als ik een half uur luister naar Joe Christmas ben ik snel luistermoe, en dat heeft gewoon te maken met de manier waarmee de soundprocessing gebeurd, te hard en te veel compressie naar mijn mening. theoretisch zou 96 vs 80 kbs net iets beter moeten kunnen klinken. Maar niet dus . Blazen en loeien dat wel .Fijne kerst iedereen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx