RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 358: Joe, fake news en NRJ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Tja, in tegenstelling tot wat we gisteren – weliswaar voorwaardelijk ‘vertelden’ – , is er vandaag toch een editie van Het Blad. Tot groot jolijt of spijt voor wie het benijdt. U kan zelf kiezen. Dat gebeurt dezer dagen trouwens wel meer. Veel meer. Bij NRJ zijn ze er al klaar mee. Bij Joe is dat nog volop aan de gang. Bij alle media samen moeten ze trouwens ook keuzes maken. Wel of geen fake nieuws meer? En wij moeten kiezen of we morgen verschijnen of gewoon blijven slapen. Dat merkt u over 24 uur vanzelf wel!

Hoe krijgen ze er 100 in één lijst? Come and see it here!

Zullen we het eens over ‘lijstjes’ hebben? Er zijn er onderhand meer dan kerstbomen in een bos. So be it! Per slot van rekening waart de kerngedachte ook doorheen deze redactie. Ultieme kerstklassiekers op een rijtje? Geen probleem. Zelf komen we niet verder dan ‘All I Want for Christmas is You’ of ‘Last Christmas’. We zijn dus best benieuwd hoe ze er honderd in één lijst krijgen? Al mag u dat helemaal zelf doen van Joe. Want bij dit commerciële radiostation moet u zijn voor de ultieme ‘Kerst Top 100’. Sven Ornelis & Anke Buckinx zorgen voor de verbindende commentaren, aanstaande vrijdag 20 december. Plaats van het gebeuren: uw radio en het Christmas House in Antwerpen. Tijdstip: vanaf 06:00 uur. Bij deze bent u ook gemachtigd om mee te sleutelen aan de samenstelling. Kijk hier en doe uw ding. (SB)

Het wordt een strijd, een uitdaging en een probleem!

Donderdag 12 december vond een nieuwe editie plaats van ‘Media Fast Forward’, georganiseerd door de VRT, door in BXL. De rol van de sociale media en fake news stonden centraal in het debat tussen de hoofdredacteurs van Vlaamse nieuwsmedia. “De sociale media hebben alles doen versnellen en dat kunnen we niet meer terugdraaien”, was de teneur. Het ging ook over MNM. Voor de hele openbare omroep zijn de sociale media trouwens een ‘enorme uitdaging’. “MNM vindt goed aansluiting bij de jongeren en hun leefwereld. Verder brengen we nieuws voor de scholieren via Instagram. Belangrijk daarbij is dat we heldere taal gebruiken en het nieuws bondig brengen”, aldus Griet De Craen, hoofdredacteur radio & duiding van VRT NWS. Een volledig verslag van dit congres vindt u bij Mediaspecs. (SB)

Kiezers hebben altijd gelijk. Of u moet er zelf anders over denken…

De lijst met tweeduizend beste songs van de voorbije twintig jaar zit er sinds gisterenavond om 19:00 uur op bij NRJ. Twaalf dagen lang telde het jongerennetwerk, samen met de luisteraars af en uiteindelijk werd de ultieme song van de voorbije twee decennia bekend: ‘Run The World (Girls)’ van Beyoncé! Ze stond in totaal 31 keer in de lijst, waarvan 17 keer solo en 9 keer met Destiny’s Child. Hoogste Belg was Bazart met ‘Goud’ op 20. In totaal stonden 286 Belgische songs in de lijst. Belgen voor wie het vaakst gestemd werd: Lost Frequencies (13), Netsky (12), Dimitri Vegas & Like Mike (11) en Hooverphonic (8). Er kwamen ook een pak BV’s langs de voorbije dagen, met fijne verhalen. ‘2000 sinds 2000’ kan u hier herbeleven. En nee, we hebben hieronder niet zomaar Beyoncés nummer 1 gezet. (IK)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 357: Edwin, Proximus, Ronan en Qmusic

Omdat we niet helemaal zeker zijn dat er morgen een editie van Het Blad verschijnt, Lees verder

Blad 356: Bjorn, reclame, Lede, NPO 3FM (video)

Vlaamse reporter met de meest sonore stem doet het (prima) vanuit de VS Voel u Lees verder

Blad 355: Var, podcasts en Qmusic (video)

Aan de 'achterkant' van het medium radio is het hard werken om... radio te kunnen Lees verder

Blad 354: Jingles, Willy en Jeff (video)

Voor de prijs moet u het niet laten en u helpt er een fantastisch doel Lees verder

Blad 353: TuneIn, Radio 2, Kompas (video)

De clash der titanen onder de portals en de muziekuitgevers gaat verder Ketnet en Radio Lees verder

Blad 352: Joe, StuBru en een kerstboom (video)

Stelletje Gentenaars troefde vijf Australiërs en een Brit af. Met vlag en wimpel! Als u Lees verder

Blad 351: Elanden, een canon en een schreeuwer (video)

Publieke omroep gaat (weliswaar onbedoeld)... elanden behoeden voor ongelukken Geen idee wie het allemaal netjes Lees verder

Blad 350: Veronica, Casey Kasem en U2X Radio (video)

'Alles komt terug'. Het is en blijft een nobele gedachte, maar ook niet meer dan Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx