- ‘Leentje buur spelen’? Ach, als het voor de eindgebruiker maar wat oplevert…
- Hij heeft er weer vier opgetrommeld die heel graag met hem gaan praten
- Ze verdwijnen met een zekere regelmaat, profiteer ervan zolang ze nog bestaan!
Cupertino’s hollen Stockholmers achterna
Apple pakt uit met een extra functie voor z’n Apple Music dienst: Replay. Daarmee imiteert de gigant uit het Amerikaanse Cupertino eigenlijk de muziek streamende jongens en meisjes uit het Zweedse Stockholm. Spotify kwam al eerder met een dergelijke tool voor zijn betalende abonnees. Het gaat om een soort terugblik op de muziek waarvan iemand in het voorbije jaar aangaf dat het zijn of haar favoriete songs waren. Maar niet enkel voor de liedjes van 2019, ook voor de andere jaren dat iemand op Apple Music geabonneerd was. Grote aantallen zullen het niet zijn, want Apple Music bestaat nog niet zo lang. Maar met de jaren kan het wel leuker worden. De liedjes zitten in een playlist, die aan de Apple Music bibliotheek kan toegevoegd worden, en gestreamd. Zelfs offline. Het speellijstje ook worden gedeeld met anderen of gepost op sociale media. (HvG)
De rechtbank haalde ze niet, de stemtest gelukkig wel
Ze studeerde rechten en dat is nog steeds te horen, aan haar taalvaardigheid. Het kwam haar uiteindelijk niet echt van pas, en toch weer wel op het moment dat ze besloot om iéts met haar stem te gaan doen. Toen ze hoorde dat de VRT een stemtest hield, ging ze erop af en mocht ze aan de slag bij Radio 1 in 1985. In 1992 stond ze mee aan de wieg van Radio Donna. Ze groeide uit tot het boegbeeld van het radiostation. In 2006 zat ze plots achter de microfoon van 4fm, dat later zou verpoppen tot Joe, waar ze nog steeds aan de slag is. En volgende week is Leen Demaré te horen en te zién bij Eclips TV, waar ze de centrale gaste is van Michel Follet in zijn talkshow ‘Aan het juiste adres’. Ook de blinde Annemie Bruyndonckx, vroeger elke dag te horen in de ochtend tijdens ‘Donna onder de douche’, is van de partij. Samen met thrillerauteur Rudy Soetewey en journalist Peter Van Dyck. (Foto bovenaan) (TB)
Buitenkans voor fans van zendmasten in de maak
Wie radio zegt, denkt daarbij minstens even vaak aan antennes en zendmasten. Eentje van die constructies die in onbruik is geraakt, maar nog steeds een deel van de skyline afbakent, staat in de buurt van Merchtem. Zeventig meter hoog en eigendom van Godfried Jacobs. De man wil de toren toegankelijk maken voor het publiek. “Twee jaar geleden werd er een openbare verkoop gehouden voor de mast en heb ik hem gekocht. Momenteel staan er twee platformen op een hoogte van zestig meter, maar die zijn moeilijk bereikbaar. Er is een ladder in de betonnen koker, maar dan moet je heel fit zijn. Als je al boven geraakt, ben je uitgeput. Maar het uitzicht is wel magnifiek. Ik wil de toren occasioneel openstellen voor scholen en buurtbewoners. Alleen maar op aanvraag. Bussen zullen hier dus zeker niet staan.” (SB)

Vanwaar komt de 90.7 van Radio 2 Oost-Vlaanderen dan vandaan?
Is dit niet Brussegem?
https://fmscan.org/info.php?i=800078
Signaal komt verbazend goed door in Gent (9 hoog); beter dan in het verleden. (2 kW ERP richting Noord-West).
BRF-DLF, die -volgens deze site- via dezelfde antenne uitzendt, is hier dan echter niet te ontvangen. (2 kW ERP richting Brussel-stad).
Er staan twee masten in Brussegem. Zie