- Zullen we het eens over onze andere buren hebben? Die van beneden…
- Een bericht met één graf, veel wekkers en een lijst van honderd!
- Eerbied hebben voor alles wat groter en sterker is. Het wordt u echt aangeraden!
Frankrijk: radio blijft het belangrijkste medium (of wat dacht u?)
Volgens de nieuwste Médiamétrie luisteren 78,1 procent van alle Fransen (13+) dagelijks gemiddeld 02:47 uur naar de radio. De helft van het luistervolume wordt thuis geconsumeerd, 30 procent in de wagen en 17 procent op het werk. De belangrijkste motivatie om te luisteren is de muziek (56 procent), de informatie (50 procent) en praktische info (weerbericht, verkeersinfo) (31 procent). 7,2 miljoen van 42 miljoen dagelijkse luisteraars (13,3 procent 13+) doen dit online en dit gedurende 02:13 uur. Dat komt overeen met een luistervolume van 13,6 procent. Globaal is radio goed voor bijna 2/3 van het totale audiogebruik.
Jeroen en Koen mochten het nog een keer doen bij TOPradio
TOPradio heeft er alweer eentje opzitten, een ‘Schaamteloze 100’. Scooter stond er op de eerste plek met ‘How much is the fish’. Op nummer 2 vonden we Thunderball terug en Sash mocht nog net op het podium als derde. Naar jaarlijkse traditie wordt de lijst op 1 november uitgezonden. Mocht ze aan u voorbij zijn gegaan, dan komt u via deze weg alsnog terecht op de plek waar u meer cijfers terugvindt. De grootste verrassing in dit verhaal is evenwel dat twee oud TOP-presentatoren als het ware uit hun graf opstonden. Jeroen Gorus en Koen Van der Sloten (foto bovenaan) mochten de hele countdown voor hun rekening nemen. Het olijke ochtendduo dat tot eind 2017 de luisteraars hielp wakker worden. Tegenwoordig zetten Geert en Mannon hun wekker in alle vroegte bij TOP. (TDN)
Er is er eentje die àltijd voorrang heeft! En u bent het niét
De tram heeft altijd voorrang heeft. U hoort dit te weten of er op z’n minst aan herinnerd te worden. Daarom bedacht reclamebureau ‘mortierbrigade‘ een nieuwe campagne voor de MIVB. De focus ligt daarbij op het ‘verdwijnen’ van het geluid van een tram in de kakofonie van omgevingsgeluiden in de stad. Dat er voor het medium radio werd gekozen, lag voor de hand omdat de spot laat horen dat er altijd een tram in de buurt kan zijn, ook al hoort u hem niet door alle andere geluiden, het verkeer of omdat u een extra paar oortjes hebt. In de spot is de bekende waarschuwingsbel van de tram ingebed in de muziek, als een soort deel van die muziek. Geen overbodige spot trouwens, want ongelukken met trams komen vaak voor. Niet enkel in Brussel, ook aan de kust en in Gent. (PUB)