fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 314: Belgen, Nederlanders en lijsten (video)

  • Belgen blijven kampioenen in deze discipline. Europees kampioen zelfs!
  • Het kan niet lang genoeg zijn! Al wordt er toch niet verder geteld dan 1000
  • De lijst door de lijsten niet meer zien. En nee, dit is geen kromtaal!

Belgen downloaden nog altijd illegaal, maar er is beterschap

Uit een artikel bij Knack menen wij te mogen afleiden dat Netflix hetzelfde effect heeft als iTunes. Omdat het relatief goedkoop is om films te bekijken, wordt er minder illegaal gedownload. Net zoals er sinds iTunes en later Spotify nog erg weinig muziek illegaal gedeeld wordt via de P2P netwerken. Voor een minimaal bedrag ligt alle mogelijke muziek immers binnen handbereik. Een onderzoek van het European Union Intellectual Property Office bevestigt dit. Er werden 23.507 Europese jongeren tussen 15 en 24 ondervraagd, en daarbij gaf meer dan de helft aan in het voorbije jaar bewust niet meer illegaal gedownload, en/of gestreamd te hebben. Bij een onderzoek uit 2016 was dat nog maar 40%. In België werden er 1.039 mensen ondervraagd, en daarvan gaf 31% toe muziek, films, series en games te bezitten waarvoor niet werd betaald. Wat hoger ligt dan het Europees gemiddeld van 21%. (HvG)

Muziek om te horen en om dagelijks naar te… kijken

NPO Radio 5 staat vanaf morgen 2 en nog tot en met 8 november opnieuw in het teken van de ‘Evergreen Top 1000’. Luisteraars kunnen weer stemmen op liedjes uit de jaren 60, 70 en 80, maar ook op recentere klassiekers. Op vrijdag 8 november sluit de stembus. Van 07:00 tot 20:00 uur is er vooral aandacht voor de ‘Evergreen Top 1000 Stemfinaledag’. De volledige lijst wordt donderdag 21 november bekendgemaakt. De uitzending volgt van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november (06:00 – 20:00 uur). Het presentatie-team bestaat uit Jan Rietman, Jeroen van Inkel, Bert Haandrikman, Henkjan Smits, Manuëla Kemp, Hans Schiffers, Tom Herlaar, Corné Klijn en Bert Kranenbarg. Manuëla Kemp en Henkjan Smits presenteren vanaf maandag 25 november elke werkdag op NPO 1 om 15:50 uur het tv-programma ‘NPO Radio 5 Evergreen Top 1000’ (Omroep MAX). Daarin laten zij diverse videoclips zien van de nummers uit de radiolijst. (VBP)

Lijsten vallen over elkaar heen op zoek naar originaliteit

Door het bos de bomen niet meer zien. Het is warempel van toepassing op hitlijsten allerhande dezer dagen. En al helemaal bij onze beste bovenburen. U las het reeds hierboven en leest u nu vooral verder… voor meer van hetzelfde. Vanaf maandag 11 november hoort u de duizend beste hits ooit gemaakt in de ‘Top 1000 Allertijden’ op Radio Veronica. Dit jaar is de uitzending extra speciaal, want het is de vijftigste keer, dat dit gedaan wordt. Stemmen kan via deze weg tot vrijdag 8 november om 18:00 uur…/… Qmusic kiest dan weer voor een Q-top 1000, onder het motto, ‘de lijst van je leven’. Stemmen moet tussen 8  en 15 november gebeuren. Van 17 en 22 november worden alle nummers, in de juiste volgorde, gedraaid. (NuG)


TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
Belgian Radio Day
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Sommigen delen hun mening met anderen op allerlei manieren. Doe er uw voordeel mee... Alweer
Al bijna twee jaar verveld tot internetradio, maar nog steeds in het hart van Roeselare
Lang geleden hoorde u tussen de storingen door de muziek, nu is die helemaal storingsvrij
De meeste mensen luisteren naar de radio, een klein aantal ziet dat anders Wat is
De koppen die bij de stemmen hoorden, toen die nog boordevol magie staken, straks op
Radio is altijd een beetje oorlog gebleven, vraag het maar aan deze oost-Belgen Eentje zingt
Uit de tijd dat alles nog beter was? U komt er zelf wel achter... De
Weet u nog wie hem neerschoot? En herinnert u zich de tune? Dan bent u

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Denemarken: Radio4 treedt in de voetsporen van Radio24syv

Q-dj Jolien Roets presenteert ‘Generation Stronger’

Blad 313: Kicken, Block, Smith en Swift (video)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (36)

Qmusic, Q2 en CAZ in teken van Halloween (video)

Blad 312: Bingo, Radioplayer en Frits (audio)

Sluiten