- De meeste mensen luisteren naar de radio, een klein aantal ziet dat anders
- Wat is er aan hand met het taalgebruik of de radio? En is daar wat aan te doen?
- Wie zoekt die vindt. Niet enkel de juiste persoon, maar ook een smak geld…
Geld verdienen dankzij de radio? Sommigen leveren daarvan de bewijzen
In september 2019 publiceerde het marketingbureau Ebiquity op verzoek van VIA, de Belgische Vereniging voor Audiovisuele Media (voorheen ABMA-BVAM), de studie ‘Re-evaluating Media’ die peilde naar de belangrijkste media-attributen van campagnes bedoeld om de business van adverteerders te doen groeien. Uit de Belgische Ebiquity-studie blijkt dat campagnes op televisie en radio het beste scoren qua performantie en ROI. Dat laatste staat voor ‘return on investment’. Radio is de onbetwistbare nummer 1 voor bereik en korte termijn sales. De Var, de reclameregie van de publieke omroep zette er alvast vier op een rijtje, die als bijzonder beschouwd kunnen worden. En waarbij radio op de eerste plaats prijkt wat betreft bereik. Het medium biedt immers een gemakkelijke spreiding van bereik, zowel voor 18 tot 64-jarigen als over verschillende bevolkingsgroepen.Interesse? Dan wordt u hier verder geholpen. (TB)
Respect en bewondering verdienen bij de luisteraars (en wij). Probeer maar…
Een radioprogramma wordt bij de redactie van Het Blad sneller afgezet als een presentator niet uit zijn woorden raakt of gewoon heel slechts Nederlands praat, dan omwille van de ‘foute’ muziek. Daarom lazen we met heel wat belangstelling een stuk bij VRT over het correcte gebruik van taal. De publieke omroep zegt daarbij veel belang te hechten aan helder, juist en toegankelijk Nederlands. ‘De VRT stimuleert de taalbeleving van Vlaamse mediagebruikers. Ze werkt mee aan of organiseert zelf initiatieven om het verschil te maken op taalvlak’. Klinkt heel mooi, maar misschien was u nog niet op de hoogte en hoopt u zelf profijt te halen uit dit initiatief? Als u hier klikt, kan u daar wat aan doen. We hopen dat vooral radiopresentatoren allerhande en van overal ten landen, daar gebruik van gaan maken. (TB)
Als u iets wil bijverdienen, moet u in 2020 naar Wallonië
Begin 2020 organiseert de Franstalige NRJ opnieuw zijn ‘Le Fugitif’-wedstrijd. Een mystery man probeert zich overal in Zuid-België zo lang mogelijk te verbergen. De commerciële zender geeft elke ochtend een aantal tips in ‘Le Wake Up Show’. De actie is ook te volgen op de sociale media. De eerste die ‘Le Fugitif’ een hand geeft met de vraag ‘Bent u Le Fugitif NRJ?’ wint minstens 20.000 euro. Dit jaar, op 26 september, herkende een Brusselse papa van twee dochtertjes, de mystery man en sleepte daarmee een flinke som in de wacht. Voor de jonge zelfstandige die net zijn bestelwagen kwijtraakte, was dit een klein ‘mirakel’! Zijn reactie zorgde toen voor heel wat ontroering bij de NRJ-luisteraars, de radioverantwoordelijken en de partners van de wedstrijd… (SB)