- Ze worden wel (een beetje) gedwongen, maar toch gaat het nog traag bij de bovenburen
- Presentator zonder studio? Studio zonder presentator? De oplossing ligt voor het oprapen…
- Eerst waren het kogels, daarna kwam de muziek en nu zijn er alleen nog vogels en mosselen
DAB+ blijft ook in Nederland gestaag groeien
Volgens het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek heeft 16 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder vandaag een DAB+ in huis en/of in de auto. Vorig jaar was dit 13 procent. Toch ligt het aantal personen dat nog nooit hoorde van DAB+ nog steeds op 55 procent, amper 4 procent minder dan een jaar geleden. DAB+ blijkt het vooral goed te doen bij de leeftijdsgroep 45-65 en slaat ook beter aan bij de mannen en bij hoger opgeleiden. Via deze link (een Excel bestand) vindt u alle maatwerktabellen voor Nederland over de bekendheid en het bezit van digitale radio DAB+, naar huishoudens, geslacht, leeftijd en opleidingsniveau, van 2012 tot 2019. (RDS)
Radioprogramma maken zonder (eigen) studio? Het kan!
Hebt u zin om een podcast of radioprogramma te maken, maar hebt u niet het juiste materiaal? StampMedia heeft een radiostudio met twee ruimtes: een opnamestudio (foto bovenaan) waar de gesprekken plaatsvinden en een aangrenzende ruimte waar alles kan worden opgenomen via Adobe Audition en eventueel achteraf bewerkt. De opnamestudio bevat twee microfoons en is ook geschikt voor voice-overs. StampMedia beschikt eveneens over een vergaderruimte voor workshops. Er staat een podium en er is plek voor een beamer. Dankzij de kleine keuken is er de mogelijkheid om collega’s of deelnemers een kopje koffie of thee aan te bieden. U kan er ook terecht voor video’s. StampMedia verhuurt lokalen waar dat allemaal kan. Meer info vindt u hier. (IK)
De niet getolereerde recyclage van oorlogsforten in beeld
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde het Verenigd Koninkrijk een aantal verdedigings-forten in de mondingen van de Thames bij London en de Mersey bij Liverpool. Het ontwerp voor de forten was van ingenieur Guy Maunsell. In deel 2 van de ‘Offshore Radio Files’ -documentaire over de Estuary Forts, gaat het over de constructie en de naoorlogse bestemming(en), waaronder die als radiostation. Eén van de forten stond in 1975 centraal in een speelfilm ‘Slade in Flame’. Uiteraard is er opnieuw aandacht voor dit stukje woelige Britse radiogeschiedenis. Sedert vrijdag 18 oktober te zien op de 192 VideoStream. Deze video special wordt een week lang iedere vijf uur herhaald.