- Aan het eind van de regenboog was er een geen pot van goud, wel een website
- Sommige mensen schrijven, presenteren, verpakken, versturen en frankeren
- Radio is altijd belangrijk, soms zelfs nog wat meer dan anders
Website met een gouden randje
FM Goud, vrij succesvol in de lucht in Noord Limburg, heeft een nieuwe website. De vorige versie bleek na acht jaar toe aan vervanging. Er is gekozen voor een sobere lay-out, net omdat met voor snelheid de voorkeur kreeg. De eenvoud is een verademing, zeker op tablet en smartphone. Er is verder bijzondere aandacht besteed aan de eigen radioplayer waarmee alle stations van FM Goud vlot kunnen worden beluisterd. Er is immers meer dan één FM Goud. In de ruime regio rond Bree op 99.3 FM en in de ruime regio rond Kinrooi op 107.9 FM, kan u afstemmen op het basisstation’. Aanvullend is er ook FM Goud Plus op liefst drie frequenties. In Oudsbergen en omgeving op 106.3 FM, in de regio Peer op 106.6 FM en in Hechtel-Eksel op 107.3. FM. Uiteraard is er een webstream en de eigen app. (TB)
Af en toe loont het wachten echt!

Iets later dan oorspronkelijk bedoeld, is dit de link waar u de remake Mi Amigo Top 50 van 23 augustus 1975 kan downloaden, die per 28 september jl werd uitgezonden door FouteMuziekRadio.nl. De vertraging is helemaal toe te schrijven aan het succes van het boek over Radio Mi Amigo, dat onlangs is verschenen. In beide gevallen is oud Mi Amigo-dj Ferry Eden de drijvende kracht. ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’, is net uit en wordt momenteel volop verstuurd. Voor Nederland is die klus zo goed als helemaal geklaard. Komende week krijgen alle Vlaamse voorintekenaars hun exemplaar toegestuurd. Ferry Eden: “Het is trouwens een hele kluif geworden: boeken signeren, nummer, bubbelplastic eromheen, dozen vouwen en boek schokvrij inpakken, adresseren en frankeren, ik ben bijna tien minuten per exemplaar kwijt. Ik doe er ruim veertig op een dag.” (TB)
Radio die hoop bracht in en na bange dagen
In tijden van oorlog is radio een belangrijk medium. Niet alleen als informatiebron, maar ook om hoop te bieden, zoals Radio Herrijzend Nederland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog deed. Het eerste programma dat via deze zender te horen was op 3 oktober 1944 ging helemaal live in de lucht over de bevrijding van diverse steden. Radio was de belangrijkste informatiebron en stak de mensen ook een hart onder de riem. Conservator Bas Agterberg van het Museum Beeld en Geluid in Hilversum bespreekt de belangrijkste gebeurtenissen en toont hoe groot de impact van het medium in oorlogstijd was, maar ook nog steeds is. (TB)