RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 275: Rob, Harm & Arjan, Eric & Marc, Joe (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Zes jaar geleden stierf ‘Ollie’ en we blijven hem missen!
  • Gekleurde live orkesten werden ‘verslagen’ door sober en zwart vinyl
  • Na al die jaren, wederom broederlijk verenigd in de studio en op de korte golf
  • Er zou een trofee moeten zijn voor hij/zij die alles heeft beluisterd

Rob voer een laatste keer uit met SMC

Vandaag, precies zes jaar geleden, stierf Rob Olthof. De Amsterdammer was lange tijd een belangrijke schakel binnen de structuur van RadioVisie, van 2008 tot 2014 een onderdeel van de Stichting Media Communicatie, waarvan ‘Ollie’ de penningmeester was. We zorgden voor elkaar; financieel, juridisch, redactioneel. We trokken ook met elkaar op, want naast een professionele samenwerking, waren er ook die gezamenlijke interesses. Niet enkel in radio. Rob werd een vriend des huizes. Hij was dat ook van onze woensdagse columnist Ben Bode. Vorig jaar keek hij terug op Rob’s sterfdag in een schitterende bijdrage – ‘Rob voer een laatste keer uit met SMC’ -, die vandaag graag en tegelijk met een portie tegenzin hernemen. (IK)

Luister! Een compleet orkest in de studio…

Harm Edens en Arjan Snijders vieren ‘100 Jaar Radio’ in Nederland met een honderd uur durende podcastreeks. Aflevering #38 is nu klaar voor beluistering en gaat over ‘Live Radio’. In de eerste decennia van het nieuwe medium was bijna alles rechtstreeks. Omroeporkesten speelden alle favoriete liedjes van het moment. Tot de grammofoonplaat versterkt kon worden en het goedkope alternatief werd. Daarna werden er vooral bijzondere pop-, jazz en klassieke concerten opgenomen voor de landelijke radio. Waardoor u soms een uur lang naar één artiest ‘moest’ luisteren. Met dit keer fragmenten van o.a. VARA’s Lijn 3, VARA’s Popkrant, KRO Rocktempel, TROS Soul Show en LP Show, NCRV’s Los Vast, en Veronica’s Countdown Café! Te beluisteren via uw favoriete podcast boer of nhradio.nl/podcasts. (IK)

Kijk! Wie we daar hebben…

Eric Hofman heeft een nieuwe partner bij Radio Mi Amigo Internationaal. De kortegolfzender wil een continu tribute zijn voor de roemruchtige zeezender (1974-1979). Per 28 juni werd de eerste aflevering van ‘Hofman & Moerman In The Morning’ uitgezonden. Met naast Eric, zoals de naam van het programmering al deed vermoeden, Dirk Moerman. Uiteindelijk bleek de afstand naar de studio in Lint, waar de uitzending gemaakt wordt, iets te ver voor deze laatste. Maar wie zoekt, die vindt… een vervanger. Na een hele poos geen radio meer gemaakt te hebben, zit sinds een drietal weken nu oud Maeva-corryfee Marc Hermans aan de zijde van Eric. Iedere zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur, tegenwoordig via 6085 en 7310 kHz te beluisteren. Uiteraard ook via live stream. (TB) (Foto bovenaan)

Tel! Als het kan van 2000 tot 1

Ronan Keating, die een monsterhit scoorde met ‘When you say nothing at all’, gaf vanmorgen in de Joe-ochtendshow bij Sven Ornelis en Anke Buckinx het officiële startschot van de ‘Top 2000’. De wereldster knipte daarbij zoals gebruikelijk een lintje door en presenteerde ook de nummer 2000 ‘Gimme Gimme Gimme’ van Narada Michael Walden en Patti Austin. Deze jaarlijkse toplijst wordt gekozen door de luisteraars. Te horen van 23 september tot 4 oktober via Joe, online via joe.be of via de Joe-app. Sven en Anke presenteren tussen 06:00 en 09:00. Alexandra neemt het over tot 12:00 uur en krijgt afwisselend gezelschap van Evi Hanssen, Kris Wauters en Born. Carl Schmitz presenteert met Anne Paulissen van 12:00 tot 16:00 uur. Raf en Rani blijven op hun vertrouwde stek tussen 16:00 en 19:00 uur. De verdere avond is tot 22:00 uur in handen van Kenneth Stevens en Leen Demaré. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 274: N-Group, Atlantis, IP-radio in Frankrijk

Omdat het niet altijd klimaatmarsen moeten zijn: met radioreclame verander je de wereld Ook met Lees verder

Blad 273: History, Musica FM en sociale media

Heel veel Amerikaanse radiogeschiedenis verzameld op één enkele plek! Om deze te horen moet u Lees verder

Blad 272: Jingles, muziek en ‘vedettenstreken’

Breed forum voor het visitekaartje van een radioprogramma: de tune Het begon met de verkoop Lees verder

Blad 271: Willy, TOPradio, Victoria en Hans (audio)

Willy is in stilte - letterlijk in stilte - aangekomen in de digitale ether Het Lees verder

Blad 270: RTBF, BP, gazet en de Warmste Week (video)

Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in Lees verder

Blad 269: Audioboeken, herfstlijst & columnisten (video)

Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt Lees verder

Blad 268: Bénédicte, NPO en Rode Neus (video)

Europese hoofdstad kiest voor een 'groene' ether (toch nog even afwachten) Nederlanders buigen (een heel Lees verder

Blad 267: Jingles, streaming en social media (audio)

Het verschil tussen een zangeres en een zangeres, is groter dan u denkt... Allemaal familie? Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx