fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 272: Jingles, muziek en ‘vedettenstreken’

  • Breed forum voor het visitekaartje van een radioprogramma: de tune
  • Het begon met de verkoop van boeken, toen was er een vliegtuig en nu zelfs… muziek
  • Het bewijs dat super- en andere vedetten, ook maar gewone mensen zijn…

Niet 1, maar 100 tunes in 1 radioprogramma

Jingleweb presenteert … de Tunes Top 100. De mooiste tunes uit honderd jaar radio. De komende weken wordt de lijst stukje bij beetje gepubliceerd. Via Jingleweb.nl, maar ook uitgezonden via NPO Radio 5. Op donderdag 3 oktober moet de lijst helemaal compleet zijn en volgt er een radio-uitzending én een podcast, waarin bijna alle tunes opgenomen worden. Er is géén nummer 1, het gaat simpelweg om de beste honderd radiotunes uit evenzoveel jaar radio volgens Jelle Boonstra en Benno Roozen, de mannen achter deze zeer aanstekelijke website. Zij beheren sinds jaar en dag een omvangrijk jingles- en tunes-archief onder de naam Genootschap radiojingles en -tunes. (TB)

Amazon start met audio in hoge kwaliteit

Amazon, het bedrijf dat ooit met online boekenverkoop startte maar ondertussen een eigen verzenddienst heeft, inclusief vliegtuigen, begint Amazon Music. Een nieuw abonnement waarbij u audiobestanden kan beluisteren, in streaming of in download. En dat voor $14,99 per maand (of $12,99 als u Amazon Prime klant bent). Er is een cataloog van vijftig miljoen songs in 16 bits en 44,1 kHz sample rate. Een kleine tien miljoen songs kregen het label  ‘Ultra HD’ (24 bits en 44,1 kHz tot 192 kHz). Al die liedjes zal u in het losless FLAC bestandsformaat kunnen beluisteren. Voor Spotify en Apple Music geen goed nieuws. Spotify heeft zo’n honderd miljoen betalende gebruikers, en loopt ook al het risico abonnees te verliezen aan Apple Music. Een interessant verhaal met de achtergrond van de diensten, en hoe deze concurrentie verder zou kunnen aflopen leest u bij The Verge. (HvG)

Onbekende verhalen van de bekendste vedetten

(klik op foto om te vergroten)

Vanaf 1 oktober starten Serge Hadermann en Frederik Geeroms (foto bovenaan), met de tweede reeks van de ‘Hitprofessor’ bij MENT. De sterkste verhalen en sappigste weetjes uit de popmuziek. Dagelijks om 16:00 uur en herhaald in ‘Jukebox’ op zondag (16:00-17:00 en 23:00-24:00 uur). Was u één van de aanwezigen toen Rod Stewart, onverwacht, in Taverne Tourmalet in Gistel een pint kwam drinken? Nam u toevallig een foto toen Marti Pellow, de zanger van Wet Wet Wet, net voor hun optreden tijdens het Belga Beach festival – incognito – een duik nam in de Noordzee? Hebt u daar ook een bewijs van in de vorm van een foto, geluidsfragment, of krantenartikel, laat het dan weten via: ment@menttv.be. Misschien komt uw verhaal aan bod bij MENT. (TB)


TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Willy is in stilte - letterlijk in stilte - aangekomen in de digitale ether Het
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt
Europese hoofdstad kiest voor een 'groene' ether (toch nog even afwachten) Nederlanders buigen (een heel
Het verschil tussen een zangeres en een zangeres, is groter dan u denkt... Allemaal familie?
Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar... een straatnaam Nu ook een zwarte panter
West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt
Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
MNM Let’s get digital

De ‘noorderburen’-editie van Het Blad (video)

Blad 271: Willy, TOPradio, Victoria en Hans (audio)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (30)

Het Mi Amigo boek komt eraan

Het is vandaag 19 september… 1976 (audio)

Sluiten