fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 271: Willy, TOPradio, Victoria en Hans (audio)

  • Willy is in stilte – letterlijk in stilte – aangekomen in de digitale ether
  • Het bleef vandaag ook enkele uren stil bij TOPradio
  • Vertelseltjes in het Halse dialect bij Radio Victoria
  • Even standvastig als een baken in zee: Hans Knot’s International Radio Report

Willy is er al een beetje op DAB+

Op de commerciële mux Vlaanderen2 (5A/5D) is het signaal van Q-Summer sinds woensdag 18 september vervangen door een – voorlopig nog blanco – signaal van Willy. Op het scherm staat enkel ‘Willy – Coming Soon’ als vermelding. Een precieze lanceringsdatum van het nieuwste, uitsluitend digitale radioproject aan de Medialaan werd/wordt nog steeds niet prijsgegeven. Willy werd op 23 augustus aangekondigd als een buitenbeentje in het radiolandschap. Het wordt een rockzender, maar geen cliché rockzender.

TOPradio kreeg een flinke tik van den elentriek

TOPradio was deze voormiddag zo’n twee uur muziekloos door een stroompanne. Bij wegwerkzaamheden in de buurt van de studio’s in Gent werd per ongeluk een stroomkabel overgetrokken. In het studiogebouw ging alles op zwart. Het euvel deed zich voor om iets over 09:00 uur en duurde tot ongeveer 11:15 uur.

Radio Victoria brengt ‘vertelselkes’ in Hals dialect

Radio Victoria uit Halle geeft op zondagochtend het Halse dialect een plaatsje. Het station werkt daarvoor samen met de geschied- en oudheidkundige kring van Halle. Hervéé Ravi, eminent lid van de heemkring, zal tijdens de ‘Ontbijtshow’ op de zevende dag een grappig ‘vertelselke’ of gedichtje laten horen in de sappige Halse spreektaal. Victoria speelt hiermee in op de vernieuwde interesse voor het dialect. “Toch merken we dat steeds minder jongeren nog écht dialect kunnen spreken”, klinkt het bij Victoria. “Het valt ook op dat veel mensen de betekenis van sommige uitdrukkingen niet meer kennen. Daar willen wij wat aan doen.”

Grenzeloze avonturen in een gloednieuw nieuwe ‘report’

Nog een paar dagen en dan kunnen we het nummer ‘The Summer is over’ weer uit de kast halen. Maar eerst nog even melden dat de nazomereditie van het Hans Knot International Radio Report is verschenen. In dit Engelstalige verslag gaat het onder andere over de zoektocht naar een… verloren Caroline deejay, Rick Dane. Don Stevens haalt herinneringen op aan zijn radiodagen in Ierland. Er is een recensie over een nieuwe offshore radio DVD. Deze productie van Offshore Echoes Magazine behandelt Radio Northsea International – RNI (foto bovenaan). Er is informatie over de ‘Caroline Bible’ die net is uitgegeven door Paul Rusling, en u verneemt meer over de tweede editie van ‘Radio Caroline, the True Story’ van Ray Clark. U kunt al dit fraais hier downloaden. (IK)


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt
Europese hoofdstad kiest voor een 'groene' ether (toch nog even afwachten) Nederlanders buigen (een heel
Het verschil tussen een zangeres en een zangeres, is groter dan u denkt... Allemaal familie?
Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar... een straatnaam Nu ook een zwarte panter
West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt
Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet
Het is niet bij de deur, maar u hebt ook niet iedere dag de kans!

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (30)

Het Mi Amigo boek komt eraan

Het is vandaag 19 september… 1976 (audio)

Blad 270: RTBF, BP, gazet en de Warmste Week (video)

Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters (video)

Radio Caroline heeft (eindelijk) haar eigen ‘bijbel’ (video)

Sluiten