RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 270: RTBF, BP, gazet en de Warmste Week (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen!
  • Radiostudio meenemen in uw binnenzak, dat scheelt een hoop transportkosten
  • Met een krant kan u immers zoveel meer doen dan er enkel maar in te lezen!
  • Als u er op zat te wachten, dan kan u vanaf vandaag nogal letterlijk warm lopen voor het goede doel

RTBF-radio’s zetten in op zachtere mobiliteit

De RTBF-radio’s werken sinds deze week voor hun verkeersinfo – Mobilinfo, zoals ze het zelf noemen – voortaan samen met de Brusselse startup Stoomlink. Bedoeling hiervan is ook gegevens over het openbaar vervoer (MIVB, TEC en NMBS) op te nemen in het informatieaanbod. Volgens de Waalse openbare omroep bleef de verkeersinfo te sterk gefocust op de automobilisten en de obstakels op de weg. Stoomlink is gespecialiseerd in het verzamelen en analyseren van mobiliteitsgegevens. Het ontwikkelt hiervoor een reeks informaticaproducten voor de media en bedrijven die streven naar een verschuiving naar meer zachte mobiliteit. Via de regionale ontkoppeling van VivaCité, iedere ochtend van 06:00 tot 08:00 uur, kan de info ook op lokaal niveau worden meegegeven. De info is op hetzelfde tijdstip ook live te zien op La Une. (RDS)

Best of Show Award’ voor SmartRadio

Van 13 tot en met 17 september stond Broadcast Partners met hun stand op de IBC 2019 in de RAI in Amsterdam. Tijdens dit evenement kreeg hun softwareplatform SmartRadio (Radio-as-a-Service), de ‘Best of Show Award’ binnen de categorie ‘Radio Solutions’. Het bedrijf ontving deze prijs uit handen van de jury bestaande uit redactieleden van ‘Radio World International’. Alle genomineerden werden bij deze award beoordeeld op kwaliteit, relevantie binnen de sector, design, innovatie, technische excellentie en kostenefficiëntie. SmartRadio is een radiostudio ‘in the cloud’, dus overal beschikbaar via een webbrowser. Het toekomstbestendige platform ondersteunt mediabedrijven met het kijk- en luistergedrag van hun doelgroep en is geschikt voor elk formaat radiostation, mediabedrijf of publisher gezien het modulair en schaalbaar is opgebouwd. (TB)

‘Papier hier!’ En Vlaanderen gaat er graag op in…

De Vlaamse kranten bereiken ruim vier miljoen lezers, dat is vijftien procent meer dan een jaar geleden. Goed nieuws voor de twee grootste uitgevers – DPG Media en Mediahuis – en beiden eigenaar van enkele radiostations. Enerzijds Qmusic en Joe, anderzijds Nostalgie en NRJ. Dat onverwachte resultaat blijkt uit een studie van het CIM bij tienduizend Belgen. In een tijd van groeiende digitale nieuwsconsumptie zou men kunnen verwachten dat het bereik van kranten daalt. Maar in Vlaanderen houdt het papier al jaren goed stand, met erg kleine verschuivingen in de verkoop. Elders is dat niet zo, in Wallonië onder meer, en in Groot-Brittannië. Hoe komt dat? VRT.NWS wijdt er een degelijk stuk aan. (SB)

Kerstmis is al begonnen. Niet echt, maar toch een beetje…

Vanaf vandaag, woensdag 18 september, is het nog drie maanden aftellen voor ‘De Warmste Week 2019’. In die zeven dagen voor kerst, van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december, viert ‘De Warmste Week’ de massale inzet van Vlaanderen in een grootse, verbindende mediaweek, met de steun van alle VRT-netten.  Vanaf vandaag kunnen en mogen liefst alle Vlamingen zich massaal inzetten voor de goede doelen die hen persoonlijk raken. Dit jaar werden er maar liefst 2033 uitgekozen door de Koning Boudewijnstichting. Ze zijn heel divers in hun thema en werking. Iedereen die een geldinzamelingsactie gaat organiseren voor een van die honderden goede doelen kan vanaf nu terecht op dewarmsteweek.be om zijn of haar actie te registreren. Veel, heel veel meer over deze nieuwe ‘Warmste Week’, vindt u in deze pdf-file(TB)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 269: Audioboeken, herfstlijst & columnisten (video)

Om een boek te 'lezen', hebt u niet eens uw handen nodig De herfst komt Lees verder

Blad 268: Bénédicte, NPO en Rode Neus (video)

Europese hoofdstad kiest voor een 'groene' ether (toch nog even afwachten) Nederlanders buigen (een heel Lees verder

Blad 267: Jingles, streaming en social media (audio)

Het verschil tussen een zangeres en een zangeres, is groter dan u denkt... Allemaal familie? Lees verder

Blad 266: Straat, Sint-Maarten, BXL en Hilversum (video)

Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar... een straatnaam Nu ook een zwarte panter Lees verder

Blad 265: Over ROS, Rob en Veronica (audio)

West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt Lees verder

Blad 264: Om te luisteren en het is geen radio (audio)

Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet Lees verder

Blad 263: Maria, Klara en Langegolf (audio)

Het is niet bij de deur, maar u hebt ook niet iedere dag de kans! Lees verder

Blad 262: Apple, Candlelight, fouten en Syd (audio)

Muziek is uw ding? Dan is er nieuw en gratis 'speelgoed' op de markt om Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x