fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Blad 268: Bénédicte, NPO en Rode Neus (video)

  • Europese hoofdstad kiest voor een ‘groene’ ether (toch nog even afwachten)
  • Nederlanders buigen (een heel klein beetje) voor de Zweden
  • Na het witte zakdoek zwaaien-, nu het rode neuzen- wereldrecord (nog iemand een idee?)

Kleurt het Waalse/Brusselse mediabeleid straks groener?

In Wallonië en Brussel komt het kabinet Media voor het eerst in handen van een groene minister: Bénédicte Linard (Ecolo, foto boven). Sinds deze bevoegdheid (in 1992) werd overgeheveld naar de gewesten was dat kabinet bij onze Franstalige landgenoten altijd al in handen van de PS. In Wallonië en Brussel is Media een bevoegdheid van de Franse Gemeenschapsregering, die u niet mag verwarren met de Waalse regering. Beide regeringen hebben verschillende bevoegdheden. Bénédicte Linard is een 43-jarige onderwijzeres uit het Waals-Brabantse Edingen. Ze kwam als opvolger al eens in het Waals Parlement en het Parlement van de Franse Gemeenschap van december 2012 tot de verkiezingen van 2014, maar ze verloor toen haar zitje. In mei van dit jaar werd ze voor het eerst rechtstreeks verkozen, waarna ze ontslag nam als schepen in Edingen. Naast Media is Linard als minister ook bevoegd voor Cultuur, Kinderopvang, Gezondheid en Vrouwenrechten. (RDS)

Nederlandse publieke omroep kiest voor Spotify

De podcasts van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn vanaf nu ook via Spotify te beluisteren. De NPO hoopt daarmee het publiek, waaronder jongeren, (nog) beter te bereiken. Bij 3FM en Radio 2 gold lang het principe dat eigen content via de eigen platforms gedistribueerd moést worden en niet via commerciële bedrijven, die daarmee ook geld zouden verdienen aan de noeste arbeid van de openbare omroep. Met het aanbieden van NPO-podcasts op Spotify werd het geweer nu van schouder gewisseld. De Nederlandse Mediawet stipuleert gedetailleerd dat derden niet mogen verdienen aan content van de publieke zenders. Welke afspraken er zijn gemaakt met de Zweedse streamingdienst, is niet bekend. Wel benadrukt de NPO dat het de ‘controle houdt over de eigen programma’s’. (SB)

Jens heeft zijn wereldrecord en u straks een Rode Neus

Vandaag, maandag 16 september 2019, ging de vierde editie van ‘Rode Neuzen Dag‘ officieel van start. Ambassadeur Jens Dendoncker gaf de aftrap in KOBOS, campus STK in Kapelle-op-den-Bos door het wereldrecord ‘langste applaus’ te verbreken. Na 02:02 uur kwam Jens al klappend aan in de Qmusic-studio en werd het record – dat op 02:00:32 stond – officieel verbroken. Deze vierde editie vindt plaats op vrijdag 29 november. Iedereen kon de recordpoging continu volgen via een livestream op de sociale kanalen van ‘Rode Neuzen Dag’, Qmusic en HLN.be. Er werd meteen ook 5.000 euro verzameld. Zo’n 4.000 personen hebben een klappende emoticon gedeeld. Per emoticon ging er 0,10 euro naar ‘Rode Neuzen Dag’. Sabam trok het bedrag op tot 5.000 euro. Meer info over deze start vindt u hier. (SB)

https://www.facebook.com/rodeneuzendag/videos/461361281126923/

Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het verschil tussen een zangeres en een zangeres, is groter dan u denkt... Allemaal familie?
Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar... een straatnaam Nu ook een zwarte panter
West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt
Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet
Het is niet bij de deur, maar u hebt ook niet iedere dag de kans!
Muziek is uw ding? Dan is er nieuw en gratis 'speelgoed' op de markt om
90's herleven op Linkeroever. Maar u moet er wel voor doen om erbij te zijn!
Deze verhalen hebt u nooit gehoord (toch niet op deze manier) Misschien bent u het

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Zonder ‘Kink’ in de kabel op weg naar FM-pakket?

Blad 267: Jingles, streaming en social media (audio)

‘Ruimtevaarder’ bovenaan ‘De Lage Landenlijst’ (video)

Blad 266: Straat, Sint-Maarten, BXL en Hilversum (video)

Duitse commerciële radio’s en DAB+: het water blijft diep

De Persgroep werd ook in Nederland DPG Media

Sluiten