fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 266: Straat, Sint-Maarten, BXL en Hilversum (video)

  • Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar… een straatnaam
  • Nu ook een zwarte panter gesignaleerd op een tropisch eiland!
  • Jaargang 2 in Brussel en alweer een volle eeuw in Hilversum

Mogelijk straks ook meer vrouwen in uw straat!

Dit voorjaar lanceerde Sofie Lemaire (foto bovenaan), bekend van haar eigen wereld bij Radio 1, de oproep #meervrouwopstraat. Samen met verschillende steden, gemeenten én het grote publiek gaat ze een jaar lang op zoek naar indrukwekkende vrouwen uit de recente en minder recente geschiedenis. Vrouwen die een plek in ons collectief geheugen verdienen. En beter nog: een plek in het straatbeeld. Dat leverde al heel wat respons en positieve resultaten op. De definitieve resultaten (en straten) worden in het voorjaar van 2020 gebundeld in een achtdelige reeks op Canvas. Met de campagne halfweg is, steekt het team nog een tandje bij: vanaf woensdag 18 september trekken ze zelf de straat op om overal in Vlaanderen verhalen te verzamelen. Iedereen die dat wil, kan in de rondreizende pop-upstudio zijn of haar vrouwennaam komen nomineren voor een eigen straat. We hebben alle info gebundeld in een stevige pdf-file, die u hier kan lezen of downloaden(TB)

Er loopt nu ook een zwarte panter op een tropisch eiland

Het Caraïbische Sint Maarten heeft er een nieuwe radiostation bij. Energy zendt uit op 103.9 FM vanaf het Nederlandstalige deel van het eiland. Toch zijn de programma’s Engelstalig, zoals de algemene voertaal er is. Dat heeft vooral met logistiek te maken. Op het Franstalige gedeelte van het eiland waren er geen vrije frequenties meer beschikbaar. Voor het gebruik werd een overeenkomst gesloten met Hi-Five Broadcasting, eigenaar van de vergunning. In de praktijk komt het er op neer dat het bedrijf een bepaald percentage van de omzet moet afstaan voor het gebruik van het merk NRJ / Energy en de door de zwarte panter georganiseerde internationale acties en concerten. Net als in de andere landen hanteert ook Energy Sint Maarten het bekende hitformat. Onder de slogan “Hit Music Only” richt het station zich op de doelgroep 25-49 jaar. (radio.nl)

Makkelijk verhaal uit Brussel, mooie begin in Hilversum

Morgen, zondag 15 september is het precies één jaar geleden dat EAZYFM van start ging met nonstop ‘Fine Music from Today & Yesterday!’ Uiteraard wil men in jaar 2 alle muziekliefhebbers en luisteraars blijven verrassen met een brede waaier van songs. Classic Hits, Easy Listening, Hits, Jazzy&Soul. Ook via de app op de Facebook-pagina of via Google komt u meteen bij EAZYFM terecht. In de regio Brussel kan u luisteren via 106.5 FM. Wereldwijd zijn er alle mogelijke digitale oplossingen om af te stemmen…/… Op zondag 1 september werd om 18:00 uur de studio van ‘Radio 100 jaar in Hilversum’ officieel geopend door wethouder Wilmar Jaeger. Een fotoreportage van Alex van den Hoek vindt u hier. Van dezelfde maker ziet u het ‘bewegende beeldverslag’ hieronder. (TB)


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt
Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet
Het is niet bij de deur, maar u hebt ook niet iedere dag de kans!
Muziek is uw ding? Dan is er nieuw en gratis 'speelgoed' op de markt om
90's herleven op Linkeroever. Maar u moet er wel voor doen om erbij te zijn!
Deze verhalen hebt u nooit gehoord (toch niet op deze manier) Misschien bent u het
Voor de ene moet u snel zijn, voor de andere hebt u nog ruim een
Boer zoekt geen vrouw, maar wil vooral zijn everzwijnen kwijt raken Kleine West-Vlaamse 'evenementenradio' in

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Duitse commerciële radio’s en DAB+: het water blijft diep

De Persgroep werd ook in Nederland DPG Media

Blad 265: Over ROS, Rob en Veronica (audio)

VRT wil Vlaanderen beter uitdragen, maar dat kost geld

De ‘herfst’ van RadioVisie is vandaag begonnen

Blad 264: Om te luisteren en het is geen radio (audio)

Sluiten