RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 266: Straat, Sint-Maarten, BXL en Hilversum (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Uitkijken voor vrouwen die op zoek zijn naar… een straatnaam
  • Nu ook een zwarte panter gesignaleerd op een tropisch eiland!
  • Jaargang 2 in Brussel en alweer een volle eeuw in Hilversum

Mogelijk straks ook meer vrouwen in uw straat!

Dit voorjaar lanceerde Sofie Lemaire (foto bovenaan), bekend van haar eigen wereld bij Radio 1, de oproep #meervrouwopstraat. Samen met verschillende steden, gemeenten én het grote publiek gaat ze een jaar lang op zoek naar indrukwekkende vrouwen uit de recente en minder recente geschiedenis. Vrouwen die een plek in ons collectief geheugen verdienen. En beter nog: een plek in het straatbeeld. Dat leverde al heel wat respons en positieve resultaten op. De definitieve resultaten (en straten) worden in het voorjaar van 2020 gebundeld in een achtdelige reeks op Canvas. Met de campagne halfweg is, steekt het team nog een tandje bij: vanaf woensdag 18 september trekken ze zelf de straat op om overal in Vlaanderen verhalen te verzamelen. Iedereen die dat wil, kan in de rondreizende pop-upstudio zijn of haar vrouwennaam komen nomineren voor een eigen straat. We hebben alle info gebundeld in een stevige pdf-file, die u hier kan lezen of downloaden(TB)

Er loopt nu ook een zwarte panter op een tropisch eiland

Het Caraïbische Sint Maarten heeft er een nieuwe radiostation bij. Energy zendt uit op 103.9 FM vanaf het Nederlandstalige deel van het eiland. Toch zijn de programma’s Engelstalig, zoals de algemene voertaal er is. Dat heeft vooral met logistiek te maken. Op het Franstalige gedeelte van het eiland waren er geen vrije frequenties meer beschikbaar. Voor het gebruik werd een overeenkomst gesloten met Hi-Five Broadcasting, eigenaar van de vergunning. In de praktijk komt het er op neer dat het bedrijf een bepaald percentage van de omzet moet afstaan voor het gebruik van het merk NRJ / Energy en de door de zwarte panter georganiseerde internationale acties en concerten. Net als in de andere landen hanteert ook Energy Sint Maarten het bekende hitformat. Onder de slogan “Hit Music Only” richt het station zich op de doelgroep 25-49 jaar. (radio.nl)

Makkelijk verhaal uit Brussel, mooie begin in Hilversum

Morgen, zondag 15 september is het precies één jaar geleden dat EAZYFM van start ging met nonstop ‘Fine Music from Today & Yesterday!’ Uiteraard wil men in jaar 2 alle muziekliefhebbers en luisteraars blijven verrassen met een brede waaier van songs. Classic Hits, Easy Listening, Hits, Jazzy&Soul. Ook via de app op de Facebook-pagina of via Google komt u meteen bij EAZYFM terecht. In de regio Brussel kan u luisteren via 106.5 FM. Wereldwijd zijn er alle mogelijke digitale oplossingen om af te stemmen…/… Op zondag 1 september werd om 18:00 uur de studio van ‘Radio 100 jaar in Hilversum’ officieel geopend door wethouder Wilmar Jaeger. Een fotoreportage van Alex van den Hoek vindt u hier. Van dezelfde maker ziet u het ‘bewegende beeldverslag’ hieronder. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 265: Over ROS, Rob en Veronica (audio)

West-Vlaanderen onderscheidt zich op velerlei wijzen Internationale kortegolfservice wordt Nederlandstalig uitgebreid Een nieuwe hitlijst, vraagt Lees verder

Blad 264: Om te luisteren en het is geen radio (audio)

Vlaamse publieke omroep in snelheid gepakt door Nederland (al heel lang trouwens) Het gaat niet Lees verder

Blad 263: Maria, Klara en Langegolf (audio)

Het is niet bij de deur, maar u hebt ook niet iedere dag de kans! Lees verder

Blad 262: Apple, Candlelight, fouten en Syd (audio)

Muziek is uw ding? Dan is er nieuw en gratis 'speelgoed' op de markt om Lees verder

Blad 261: Nostalgie, Star en Brussel (video)

90's herleven op Linkeroever. Maar u moet er wel voor doen om erbij te zijn! Lees verder

Blad 260: Geluidshuis, Patrick en Bruce (video)

Deze verhalen hebt u nooit gehoord (toch niet op deze manier) Misschien bent u het Lees verder

Blad 259: Corneel, Carina, ROI en Hilversum (video)

Voor de ene moet u snel zijn, voor de andere hebt u nog ruim een Lees verder

Blad 258: Boerenverstand, Westhoek, Qmusic (video)

Boer zoekt geen vrouw, maar wil vooral zijn everzwijnen kwijt raken Kleine West-Vlaamse 'evenementenradio' in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx