- Muziek is uw ding? Dan is er nieuw en gratis ‘speelgoed’ op de markt om te testen
- De ene leest ze voor, de andere schrijft ze. Als het kan, dan liefst zonder fouten!
- Het uitzonderlijke avontuur van een radiostation en een blad dat er over schreef
Er ooit al aan gedacht om naar de radio te luisteren met een ‘Apple’?
Apple heeft een bètaversie uitgebracht van een web-interface voor Apple Music, momenteel toegankelijk voor alle huidige Apple Music abonnees. En geschikt voor alle moderne browsers. De interface is gelijk aan die van de aparte Apple Music app die in de macOS Catalina zit. Via de webversie kan u naar muziek luisteren, naar playlists en de meeste radiostations- met uitzondering van Beats 1. Sommige videocontent en slimme speellijstjes zijn evenmin beschikbaar. Het is goed bekeken van Apple om het aanbod ook beschikbaar te stellen voor wie geen iPhone of Mac heeft. Dat gebeurde eerder met iTunes, onder het motto; ‘Het maakt niet uit wat uw platform is, zolang u maar van onze diensten gebruik maakt’. Microsoft volgde door o.a. Office op alle mogelijke toestellen en besturingssystemen aan te bieden. Momenteel is het nog niet mogelijk om via de webinterface een abonnement te nemen op Apple Music. (HvG)
Jan leest nog steeds gedichten. En u mag ze schrijven (zonder fouten)
In aanloop van de Online Radio Day/ Online Radio Awards bij de bovenburen, interviewt Spreekbuis.nl diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal is oud Veronica en Radio Noordzee Internationaal-corryfee, en daar bovenop ook eens Mister Candlelight’ , Jan van Veen (foto: in 1978) aan de beurt. We onthouden daarbij vooral dat Candlelight Radio als webstation behoorlijk succesvol blijft en dat er in november ook een podcastreeks van komt…/… En nu we het er toch over hebben, Podchaser is een lijstje met podcasts die aanbevolen worden voor mensen die schrijfaspiraties hebben. Over schrijvers, maar vooral ook met veel tips om het zelf beter te doen, om uw schrijfdiscipline te verbeteren, en nog veel meer. Geen overbodige luxe als u ziet en leest wat ’schrijvers’ tegenwoordig allemaal achterlaten op het internet. (HvG)
Zelfs wij vragen ons af hoe dàt net dààr terechtkwam
Radio Syd was een Zweeds zeezender (maart 1962 – januari 1966). Toen de Zweedse overheid het onmogelijk maakte om vanaf een schip uit te zenden, trokken eigenaresse Britt Wadner en haar familie naar Gambia, waar ze een officiële zendvergunning kregen. Naar dat Afrikaanse land en het naburige Senegal waren flink wat Scandinaviërs geïmmigreerd. Eerst werd het zendschip Cheetah II gebruikt, daarna bouwde men een zendersite aan land. Het schip zonk in 1980 in de Gambia rivier. In 2001 brak de zendmast tijdens een storm en kwam er een einde het het Afrikaanse avontuur. In 2011 bezocht Johan Meezen Gambia en de overblijfsels van Radio Syd. Het meest opmerkelijke aan zijn fotoreeks is ongetwijfeld de foto met het nummer: C56EME-106. Een mens vraagt zich af hoe dat dààr terechtkwam en zo goed bewaard bleef. Hierlangs om te kijken. (HK)