fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Blad 260: Geluidshuis, Patrick en Bruce (video)

  • Deze verhalen hebt u nooit gehoord (toch niet op deze manier)
  • Misschien bent u het er niet mee eens, maar de man heeft wel een punt…
  • Er is Burgemeester Bart, maar er is toch maar één ‘Boss’ in ’t Stad!

Het oor ‘ziet’ meer dan het oog…

Hoorspelen zijn geen podcasts. Omgekeerd gaat de vergelijking ook niet op. Hoorspelen zijn vooral auditieve toneelstukjes. Het theater van de verbeelding in zijn puurste vorm. Ze bestaan in vele vormen en zijn er voor een heel divers publiek. Soms ook helemaal op maat van… kinderen. U moet daarom uw eigen kroost zeker eens kennis laten maken met de ‘Heerlijke Hoorspelen’ van het Geluidshuis in Antwerpen. Bestaande sprookjes en andere vertellingen worden op een originele, vaak grappige manier verteld door de beste stemacteurs. Zopas werd in Hetpaleis, eveneens in ’t Stad, het vijftienjarig bestaan gevierd van dit mooie project. Bovendien was het een perfect alibi om het vijftiende verhaal voor te stellen en daar kwamen lang niet alleen kinderen op af. Er is een filmpje van dat u hier kan bekijken. (TB)

De magie van de radio is helemaal weg!

Woont u in Vlaanderen, dan kent u Patrick Kicken vooral als columnist bij RadioVisie (tweewekelijks op de dinsdag). Bent u Nederlander, dan is de kans heel groot dat u hem ook als radiomaker apprecieert. Tegenwoordig is de geboren Limburger (Stein – 1974) te horen bij Wild FM, maar op z’n CV staan ook 3FM en Radio Veronica. De man schreef ook een viertal boeken. Hij speelt met het idee om het medium radio helemaal vaarwel te zeggen. Omdat het “niet meer vernieuwend en op zijn weg terug is. Net als de jukebox, de walkman en de typemachine, een ouderwets iets. De magie van radio, het intieme, wordt ook nagenoeg niet meer beoefend omdat de videostreams en social media alles prijsgeven wat in de studio gebeurt. De radiodeejay van nu is vooral bezig zichzelf te profileren in beeld in plaats van op de eerste plaats in geluid”. Voor een uitgebreide babbel met hem, kan u terecht bij Spreekbuis.nl. (IK)

Meer dan één ‘Boss’ in Antwerpen

Als u een luisteraar bent van Radio 1, of een fan van Bruce Springsteen, beide tegelijk is ook best mogelijk, dan weet u uiteraard al heel lang dat op 22 september aanstaande een keur aan Belgische artiesten de ‘Boss’ gaan coveren in De Roma in Antwerpen, dit tijdens de Radio 1 Springsteen Sessie. Al is het concert al lang uitverkocht, toch maakt de VRT er nog uitgebreid reclame voor. En daarvoor werden ook nog eens bijkomende middelen ingezet. Naast de obligate radiospots is er ook een filmpje. Reclame-agentschap Lucy kreeg de opdracht om één van de grotere Amerikaanse rocklegendes extra aan te kondigen. In de video zien we de World Champion Sign Spinning op Sunset Boulevard de weg naar… De Roma wijzen. Als u het nog Amerikaanser kan bedenken, dan mag u het ons laten weten! (IK)


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over VRT Radio 1

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Voor de ene moet u snel zijn, voor de andere hebt u nog ruim een
Boer zoekt geen vrouw, maar wil vooral zijn everzwijnen kwijt raken Kleine West-Vlaamse 'evenementenradio' in
Laatste Nieuws, is inderdaad het... laatst, terwijl YouTube helemaal op kop gaat (bij de buren)
Ze zouden misschien wel willen, maar Nederland raakt dan toch niet aan de (lege) Belgische
'Kunstje' dat eigenlijk nooit verveeld omdat het goed gedaan is! Een kopie van haar papa,
Talent is er overal, maar het moet op de juiste plaatst terechtkomen Ook hier krijgen
Waarom spreken over 'The music died?', als die wél gewoon doorging! Wallonië lijkt echt op
Nieuwe herfstprogrammering op de radio? Oei, dan begint ook de school weer... en dan kan

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Wallonië: CSA bevestigt FM-pakket voor LN24

Blad 259: Corneel, Carina, ROI en Hilversum (video)

En da’s waarom je makkelijk een ‘oor’ kwijtraakt (video)

From Studio Sherlock to Radio Holmes – 7 (audio)

Blad 258: Boerenverstand, Westhoek, Qmusic (video)

VRT-zenders nemen korte pauze in Limburg

Sluiten