fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Blad 249: Cijfers, stemmen en sterren

  • 12% is in Nederland een succes, in Vlaanderen eerder ‘normaal’
  • Vervelend als de ene landgenoot de andere niet begrijpt…
  • Van vallende ster naar rijzende ster. En dat niet voor het eerst

Vakantie of geen vakantie, ook in Nederland blijft men tellen

De Nederlandse luistercijfers over de periode juni – juli 2019 zijn gisteren, dinsdag 27 augustus, bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). Uit het onderzoek blijkt dat NPO Radio 2 ook dit keer marktleider bleef met een aandeel van 11.8%, dit was een maand geleden 12.0%. Radio 538 staat nu op een tweede plek met een stabiel gebleven percentage van 11.5%. Op nummertje 3 vinden we Qmusic met 9.8%, dit was 9.5%. Op de vierde plaats parkeert Radio 10 met 9.4%, dit was 9.9%. De gemiddelde luistertijd bedroeg in deze periode 02:25 uur, dat is drie minuten minder dan in de vorige keer. Als standaard tijdvak werd 06:00 tot 24:00 uur gehanteerd. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7560 respondenten van tien jaar en ouder. Alle cijfers en overzichten vindt u hier. (SB)

Eigen stem-assistent BBC herkent lokale Britse accenten

De BBC werkt aan een eigen stemassistent, genaamd Beeb, die in staat zal zijn om alle lokale Britse accenten te begrijpen. De stemassistent werd intern ontwikkeld en wordt volgend jaar gelanceerd. Het is wel niet de bedoeling in concurrentie te treden met systemen als Alexa, Google Home of Siri. Het wordt dus geen op zichzelf staand fysiek product. De belangrijkste ambitie is de (Britse) mensen in staat te stellen om via de eigen BBC-apps (iPlayer, Sounds, e.a.) hun favoriete programma’s te vinden en om te communiceren met online-services. De stemassistent zal gewekt kunnen worden met het woordje ‘beeb’. In Groot-Brittannië is ongeveer 20% van de huishoudens al gewend aan stemassistenten. Dit beïnvloedt de manier waarop mensen naar de radio luisteren en ze kunnen gemakkelijker nieuwe stations uitproberen. (RDS)

A New Radio Superstar is (re)born

We weten het al langer: katten én radiostations hebben negen levens. Nadat Radio Superstar, ooit één van de smaakmakers onder de Gentse lokale radio’s, zijn avontuur als internetradio (sinds 2015) op 1 augustus stopzette, kunnen we u nu alweer de hergeboorte aankondigen. Het restaurant La Tempete in Blankenberge fungeerde als plek voor de stichtingsvergadering van ‘New Radio Superstar’, waar ook de taken werden verdeeld. Gerard Valkhof neemt de algemene leiding waar, Diego Van Leuven verzorgt de logistiek en Hans Christiaens de techniek. Patrick en Franky Baetsleer staan in voor de programmatie en Erwin De Smeytere doet de website. Op 10 september wordt opnieuw gestart met een stream, 24/7, met de helft hedendaagse muziek en de helft hits aller tijden (vanaf de jaren ’70). Een extra boontje zal er zijn voor Nederlandstalig werk en Frans chanson. De Facebookpagina en twee Facebookgroepen (hier en hier) worden eveneens voortgezet. (Foto bovenaan)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (36)

Brussel: twee dagen de hoofdstad van WorldDAB Wallonië (I): eerste grote promotiecampagne voor DAB+ Wallonië Lees verder

Apple kondigt nieuwe oortjes aan: AirPods Pro (video)

Vrij onverwacht heeft Apple een persmededeling uitgestuurd, waarin het de AirPods Pro aankondigt. Een klasse Lees verder

Blad 284: Effie, Luisterlijst en Echo Buds (video)

Beetje reclame maken voor de reclame, anders zou u het waarschijnlijk niet weten Lijstjes bij Lees verder

Blad 283: Singjaal, Amazon, TOPradio en Bocca (video)

U hebt tijd, muziek en een babbel teveel? Hier raakt u het allemaal kwijt... Terwijl Lees verder

Blad 277: Cijfers, belofte en een prank (video)

Nederlandse Luistercijfers: ze hadden zich echt wel de moeite kunnen besparen, er is nauwelijks iets Lees verder

En da’s waarom je makkelijk een ‘oor’ kwijtraakt (video)

Het is een heus mirakel dat de Airpods, die witte draadloze oortjes van Apple, niet Lees verder

Blad 247: Wij zoeken getuigen en u komt in aanmerking!

Andere naam, zelfde werk. Of toch iets in de buurt Vanaf nu kan u zelf Lees verder

Het Blad 246: Fotoreeks om vakantie af te sluiten

Een hele aparte editie van Het Blad om onze vakantieperiode af te sluiten. In principe Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in groot-brittannië, internetradio, luistercijfers, multimedia
Het radiodagboek van 27 augustus – 239 (audio)

From Studio Sherlock to Radio Holmes – 6

Het radiodagboek van 26 augustus – 238 (audio)

Willy, of willy niet?

Het radiodagboek van 25 augustus – 237 (audio & video)

Portugal: geen DAB+, maar hoe scoort online radio?

Sluiten