fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 249: Cijfers, stemmen en sterren

  • 12% is in Nederland een succes, in Vlaanderen eerder ‘normaal’
  • Vervelend als de ene landgenoot de andere niet begrijpt…
  • Van vallende ster naar rijzende ster. En dat niet voor het eerst

Vakantie of geen vakantie, ook in Nederland blijft men tellen

De Nederlandse luistercijfers over de periode juni – juli 2019 zijn gisteren, dinsdag 27 augustus, bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). Uit het onderzoek blijkt dat NPO Radio 2 ook dit keer marktleider bleef met een aandeel van 11.8%, dit was een maand geleden 12.0%. Radio 538 staat nu op een tweede plek met een stabiel gebleven percentage van 11.5%. Op nummertje 3 vinden we Qmusic met 9.8%, dit was 9.5%. Op de vierde plaats parkeert Radio 10 met 9.4%, dit was 9.9%. De gemiddelde luistertijd bedroeg in deze periode 02:25 uur, dat is drie minuten minder dan in de vorige keer. Als standaard tijdvak werd 06:00 tot 24:00 uur gehanteerd. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7560 respondenten van tien jaar en ouder. Alle cijfers en overzichten vindt u hier. (SB)

Eigen stem-assistent BBC herkent lokale Britse accenten

De BBC werkt aan een eigen stemassistent, genaamd Beeb, die in staat zal zijn om alle lokale Britse accenten te begrijpen. De stemassistent werd intern ontwikkeld en wordt volgend jaar gelanceerd. Het is wel niet de bedoeling in concurrentie te treden met systemen als Alexa, Google Home of Siri. Het wordt dus geen op zichzelf staand fysiek product. De belangrijkste ambitie is de (Britse) mensen in staat te stellen om via de eigen BBC-apps (iPlayer, Sounds, e.a.) hun favoriete programma’s te vinden en om te communiceren met online-services. De stemassistent zal gewekt kunnen worden met het woordje ‘beeb’. In Groot-Brittannië is ongeveer 20% van de huishoudens al gewend aan stemassistenten. Dit beïnvloedt de manier waarop mensen naar de radio luisteren en ze kunnen gemakkelijker nieuwe stations uitproberen. (RDS)

A New Radio Superstar is (re)born

We weten het al langer: katten én radiostations hebben negen levens. Nadat Radio Superstar, ooit één van de smaakmakers onder de Gentse lokale radio’s, zijn avontuur als internetradio (sinds 2015) op 1 augustus stopzette, kunnen we u nu alweer de hergeboorte aankondigen. Het restaurant La Tempete in Blankenberge fungeerde als plek voor de stichtingsvergadering van ‘New Radio Superstar’, waar ook de taken werden verdeeld. Gerard Valkhof neemt de algemene leiding waar, Diego Van Leuven verzorgt de logistiek en Hans Christiaens de techniek. Patrick en Franky Baetsleer staan in voor de programmatie en Erwin De Smeytere doet de website. Op 10 september wordt opnieuw gestart met een stream, 24/7, met de helft hedendaagse muziek en de helft hits aller tijden (vanaf de jaren ’70). Een extra boontje zal er zijn voor Nederlandstalig werk en Frans chanson. De Facebookpagina en twee Facebookgroepen (hier en hier) worden eveneens voortgezet. (Foto bovenaan)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Gouden raad van Tante Kaat: 'Nooit vergeten aan wie u iets uitleende!' Waalse NRJ trekt
Andere naam, zelfde werk. Of toch iets in de buurt Vanaf nu kan u zelf
Een hele aparte editie van Het Blad om onze vakantieperiode af te sluiten. In principe
Wie zit er nog op FM te wachten als de digitale mogelijkheden onbeperkt zijn? Bekende
Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in
Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten? Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil
Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor
Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Toon Smet wordt ‘taxi chauffeur’ (video)

Blad 248: Adriaan, NRJ en Qmusic (video)

Wallonië: ‘Nostalgie +’ start tijdens Week van de Digitale Radio

De strijd om de jongeren en de reclame

Blad 247: Wij zoeken getuigen en u komt in aanmerking!

From Studio Sherlock to Radio Holmes – 6

Sluiten