RadioVisie

  • .
    .

Blad 247: Wij zoeken getuigen en u komt in aanmerking!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Andere naam, zelfde werk. Of toch iets in de buurt
  • Vanaf nu kan u zelf een rol spelen in het bewaren van de geschiedenis
  • Oei, het is al gedaan. Maar gelukkig is de radio met dezelfde naam er nog

Wie al iets ouder is, kan best wat extra hulp gebruiken

Ook ‘De grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ is weer terug vanaf vandaag (06:00-09:00 uur). Zonder sidekick, maar met twee ‘wing dj’s’; Kawtar Ehlalouch en Wanne Synnave. MNM koos voor jong talent uit eigen huis. Wanne deed eerder al stage bij het ochtendprogramma en Kawtar werkt intussen een jaar bij MNM. Zij volgen Julie Van den Steen op die eind vorig seizoen aankondigde dat ze stopte. Het nieuwe duo voelt de pols van de wereld vandaag en “zij zien andere dingen dan Peter, en zij kunnen letterlijk uitvliegen”, klinkt het bij MNM. “Vandaar de naam wing dj’s”.  Ze pikken bijvoorbeeld een bekende gast thuis op en geven hem een lift naar de studio, met onderweg tijd voor een goed gesprek. Of ze gaan langs bij een luisteraar die iets bijzonders meemaakt. (SB)

Het zou zonde zijn als de komende generaties dit niet weten

Ons ‘Radiodagboek’ kan een update gebruiken. En omdat u met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ooit zelf iets bij deze, gene of een andere radiozender hebt gedaan, beschikt u vermoedelijk over data die wij niet hebben. Herinnert u zich een speciale, aparte of bepalende gebeurtenis uit de rijke geschiedenis van de (lokale, kabel, netwerk) radio, dan mag u ons dat onverwijld laten weten op ons redactie-adres. Anderzijds was u de voorbije jaren mogelijk enkel een luisteraar. Maar dan een hele aparte, want anders zou u dit bericht niet lezen. Onze ervaring is dat dit soort luisteraars een specifieke gave hebben om datums en gebeurtenissen te onthouden. Uiteraard kunnen en mogen ook zij zich melden, op hetzelfde adres. (TB)

Yesterdayland is alweer ‘The day after Yesterdayland’

En Bobbejaanland is weer gewoon Bobbejaanland. Het Blad ging kijken op zaterdag 24 augustus, want er werd live radio gemaakt. Van 11:00 tot 21:00 uur waren de programma’s ook te zien bij Stories TV (Telenet Kanaal 40). Met updates over het festival, videoclips en interviews met de artiesten door Marc Huylebroeck. Ton Schipper (foto bovenaan) mocht van 18:00 tot 21:00 alles aan elkaar praten, waarvan een uurtje in duopresentatie met Sarah De Backer. Een boost voor Ton: “Enkele maanden geleden vroeg de organisator van het festival of ik zin had om weer radio te maken. Het was intussen alweer jaren geleden dat ik nog iets dagelijks gedaan had. En zo ben ik sindsdien elke werkdag, met een korte vakantieonderbreking in juli, te horen geweest. Heerlijk om te doen. En de vele leuke reacties zijn een hart onder de riem en geven goesting om daarmee verder te gaan.” (NB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Blad 246: Fotoreeks om vakantie af te sluiten

Een hele aparte editie van Het Blad om onze vakantieperiode af te sluiten. In principe Lees verder

Blad 245: Contact, Willy, YDL en ‘100 Jaar’ (video)

Wie zit er nog op FM te wachten als de digitale mogelijkheden onbeperkt zijn? Bekende Lees verder

Blad 244: NRJ, Radio 1, YDL en FM Goud (video)

Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in Lees verder

Blad 243: Babyboomers, YDL, Joris en StuBru (video)

Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten? Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil Lees verder

Blad 242: Rob, VBRO, Lambada, oortjes (audio & video)

Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor Lees verder

Blad 241: VRT, F1, King of Pop, Peter K. (video)

Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten Lees verder

Blad 240: Foto’s, documentaires, film en Corrie (video)

Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft Lees verder

Blad 239: Piraat, avondmarkt, museum, kolonel (video)

Radiopiraat die gebruik maakt van 'afstandsbediening', opgepakt Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Arlette Nees-Hellemans
Arlette Nees-Hellemans
28 augustus 2019 - 21:06 21:06

U zoekt getuigen?
Ik mocht tussen 1986 en 1988 voor Radio 3 freelance een zestal dagprogramma’s samenstellenn, dankzij Vic Nees en Raymond Schroyens. Het mooiste jobbeke dat ik ooit had!
In de ruimte waar fiches met alle mogelijke muziek aan grote draaitrommels vastgemaakt zaten, voelde ik me Alice in Wonderland. Zoveel uitvoeringen, zoveel dat ik kende, zoveel waar ik het bestaan nog niet vermoedde… Het personeel van de Audiotheek, geleid door Robert Devildere, haalde de gekozen LP’s uit. De CD was nog maar in aantocht.
Wat een verschil met het huidige Klara! Bestuursraden, beleidsbeslissingen, de onverklaarbare rol van de computer, vervlaķking alom, de “keuze van…” maken van Klara een MISERABELE PULPZENDER. Musiq3 heeft een veel ruimer en beter aanbod.

PVM
PVM
26 augustus 2019 - 23:44 23:44

Ik kon er niet bij zijn en ook niet kijken omdat ik moest (mag) werken. Bestaat de mogelijkheid niet om deze uitzendingen terug te zien via internet?

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx