fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 245: Contact, Willy, YDL en ‘100 Jaar’ (video)

  • Wie zit er nog op FM te wachten als de digitale mogelijkheden onbeperkt zijn?
  • Bekende frontman mag eerste verzoekje plaatsen bij nog onbekend radiostation
  • Als u haar en anderen wil horen en zien, moet u wel heel snel zijn
  • Een bijzondere tentoonstelling. Niet bij de deur, maar wel helemaal gratis

Stevige uitbreiding bij de Blauwe Dolfijn

Radio Contact – helaas enkel nog in Brussel en Wallonië actief – breidt het aanbod uit met liefst acht extra kanalen. Zelf beweren ze dat het zoveel meer zal worden dan zomaar enkele streams. Zo worden zal de muziek dagelijks geprogrammeerd door gepassioneerde radio-experts. Bovendien zijn alle kanalen ook nog eens heel specifiek toespitst op wat de luisteraar leuk vindt. Open deuren in trappen, heet dit. Menen we. Contact 2000, Contact Gold, Contact Kids, Contact Lounge, Contact Love, Contact Mix, Contact Plus en Contact Urban. Het format zit uiteraard al in de naam vervat. Alle nieuwe streams zijn te beluisteren via de Contact-websites of via de Radio Contact app.

De eerste van Willy is al bekend

Dat DPG Media dit najaar van start gaat met Willy, dat wist u. Dat de naam per direct werd geassocieerd met Willy Willy, de rockgitarist die dit jaar overleed, kon u zonder meer aanvoelen. Scabs-frontman Guy Swinnen vindt het een eer. Het Joe-avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck belde hem op: “Ik denk dat het een hele leuke rockzender gaat worden. Toen we het nieuws hoorden, was Michel, de vrouw van Willy, toevallig bij mij. Ze vindt het een hele eer en heeft een traantje weggepinkt. Ik denk dat Willy zelf het ook heel leuk zou gevonden hebben”, vertelde Guy. “Als jullie Willy echt een groot plezier willen doen, moeten jullie als eerste nummer All the Young Dudes van Mott the Hoople draaien. Voor zijn begrafenis had hij zelf enkele nummers gekozen en dit nummer was zijn absolute favoriet.” Het is dus beslist: ‘All the Young Dudes’ van Mott the Hoople is de eerste plaat die op Willy gedraaid wordt. (SB)

Terwijl u dit leest, is ze misschien al bezig

Vandaag staat ze op het podium van Yesterdayland… Vicky Leandros. In 1967 als veertienjarige al opgevallen tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘L’amour est bleu’. Ze eindigde er op een vierde plaats mee. In 1972 deed Vicky opnieuw mee. Een Griekse zangeres, woonachtig in Duitsland, zong in het Frans voor Luxemburg… Maar de combinatie werkte. Dit keer won ze. Het was meteen de start van een indrukwekkende carrière. Vicky, zingt in het Grieks, Duits, Frans en zelfs in het Nederlands. In 1982 had ze in de Lange Landen een hit met ‘Verloren zijn we niet’. Eén van de hoogtepunten van het optreden van deze wereldster word ongetwijfeld ‘Aprèstoi’, het winnende liedje van het Songfestival 1972. Yesterdayland, heeft dus twee Songfestival-winnaressen in huis, naast Vicky Leandros iq er ook nog Katrina. Zij won het Songfestival in 1997 met ‘Love shine a light’ (SH)

Met z’n allen daarheen en niet enkel omdat het gratis is

Op 6 november 1919 werd in Nederland het allereerste radioprogramma ooit uitgezonden. De pionier achter dit huzarenstukje was ene Hanso Idzerda. Onder jaar later is er de tentoonstelling ‘Idzerda – 100 jaar radio-omroep’, op 14 en 15 september. Op beide dagen is van 11:00 tot 16:00 uur de geschiedenis van het medium te zien en te horen in Health Center Hoenderdaal in Driebergen (Hoendersteeg 7). De toegang is gratis. Op 14 september is er tevens een radiobeurs en op 15 september is er een reparatiedag, een poging tot reparatie van oude radio’s en grammofoons tegen kostprijs van onderdelen. Dit evenement gaat door onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio (NVHR) en met medewerking van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. (HK)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het voordeel van een internationale radionaam te hebben: NRJ stuurt je naar Taylor Swift in
Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten? Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil
Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor
Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten
Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft
Radiopiraat die gebruik maakt van 'afstandsbediening', opgepakt Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin?

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Portugal: geen DAB+, maar hoe scoort online radio?

Blad 244: NRJ, Radio 1, YDL en FM Goud (video)

Luistercijfers Wallonië: Nostalgie zevende keer op hoogste trede

Willy gaat de pannen van het dak rocken

Blad 243: Babyboomers, YDL, Joris en StuBru (video)

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (26)

Sluiten