RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 243: Babyboomers, YDL, Joris en StuBru (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Mogen Vlaamse babyboomers jaloers zijn op hun Nederlandse leeftijdsgenoten?
  • Alles voor het radiovak: niet-ochtendmens, wil dat wel worden om de luisteraars te entertainen
  • Zeg het eens met Powerpoint. Of beter nog: laat het eens zien met Powerpoint!
  • Het begon allemaal met een klein groen zakje, daarna kwamen de dollars met dezelfde kleur

Stuivertje wisselen? Het mogen ook FM-frequenties zijn…

In Vlaanderen is er geen NPO Radio 5, een op maat gesneden zender voor de babyboom-generatie. Station en format zitten in de lift, dit terwijl ze geen FM-frequenties hebben. Faut le faire! Daar tegenover is er NPO 3FM, de jongerenzender die al langer in zwaar weer verkeerd. Zij hebben wèl een uitbreide FM-dekking. Meerdere keren gingen dan ook al stemmen op om die FM-frequenties over te hevelen. Jongeren vinden nu eenmaal makkelijk hun weg naar de nieuwe (digitale) kanalen. Kortom, moet 3FM zijn zenderpakket afstaan aan NPO Radio 5? Had deze discussie ook gewoed als 3FM de afgelopen jaren niét veel marktaandeel was verloren? Dat blijft gissen. De zender laat in recente metingen zien wel opnieuw de weg naar boven een beetje terug gevonden te hebben en wint aan marktaandeel. Zoveel mensen, zoveel meningen, blijkt ook uit een rondgang die u kan lezen bij RadioFreak.nl. (IK)

‘Zondagman’ wordt straks ook doordeweeks ingezet

Vanaf maandag 2 september presenteert de 30-jarige Joris Brys (foto bovenaan), afkomstig uit Turnhout, elke weekdag de voormiddag op Studio Brussel. Hij was er eerder al te horen tijdens ‘Vuurland’ op zondag (12:00-13:00 uur). Voortaan zal hij zijn zevende-dag-show combineren met het blok van 09:00 tot 12:00 uur op weekdagen. Joris Brys: “Ik heb ongelooflijk veel goesting om de voormiddag op Studio Brussel te presenteren! Het lijkt me heel fijn en dankbaar om onze luisteraars mee door die voormiddag te helpen. Mét heerlijke nummers natuurlijk. Want met goeie muziek gaat alles toch net ietsje makkelijker. Ook voor mij, want ik ben nooit een echte ochtendmens geweest. Dat zal nu wel veranderen… (lacht). Maar met heel veel plezier natuurlijk!”

Reclamespotje in een taal die bedrijven het best begrijpen

We blijven even hangen bij StuBru. Om het nieuwe formaat wereldkundig te maken deed men beroep op het bureau Mutant. Zij haalden hun… Powerpoint boven voor een tv-commercial. ‘StuBru At Work’ is de nieuwe extensie aan de reguliere programmering. “Het is een radio-quiz tussen bedrijven,” zegt Witse Van Rillaer, marketingmanager van Studio Brussel. “Het begint op maandag en eindigt op donderdag. Op vrijdag krijgt de winnaar ons in principe voor de hele dag. Studio Brussel zal live uitzenden vanuit hun bedrijf; de medewerkers mogen de nummers kiezen; er komt een live-optreden en op het einde van de dag geven onze dj’s hen het beste van hun leven na het werkfeest.” Mutant gebruikte een beeldtaal die alle bedrijven kennen en begrijpen: Powerpoint. Odin Saillé (creatief directeur van Mutant): “Het is op zijn zachtst gezegd een atypische commercial en visueel gezien is het behoorlijk lelijk. We willen graag zien hoe mensen erop reageren als ze een Powerpoint op hun tv-scherm zien verschijnen.” (Pub.be).

Het begon met een glas limonade en eindigde met een scheut whisky!

Hans Bauwens aka George Baker nam op 11 september ’69’ Little Green Bag’ op, direct daarna moest hij weg om te werken in limonadefabriek Raak in Rotterdam. Het nummer werd een enorme hit en George nam ontslag. Begin ’70 bereikte de song de Amerikaanse hitparade. In 1992 verscheen ‘Reservoir Dogs’ van Quintin Tarantino. ‘Little Green Bag’ staat op de soundtrack. In een Nederlandse platenwinkel herinnert men zich een Amerikaan met zonnebril en baseball-pet, die urenlang zocht naar zeldzaam vinyl en filmaffiches. Hij vroeg specifiek naar ‘Little Green Bag’. Tarantino! Nog in ’92 duikt de song op in een Japanse whisky-commercial. Gevolg: een Japanse nummer 1 en op het podium van Yesterdayland(SH)


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 242: Rob, VBRO, Lambada, oortjes (audio & video)

Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde Gat in de markt voor Lees verder

Blad 241: VRT, F1, King of Pop, Peter K. (video)

Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten Lees verder

Blad 240: Foto’s, documentaires, film en Corrie (video)

Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft Lees verder

Blad 239: Piraat, avondmarkt, museum, kolonel (video)

Radiopiraat die gebruik maakt van 'afstandsbediening', opgepakt Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale Lees verder

Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het Lees verder

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin? Lees verder

Blad 236: 6 berichten en 1 amoureus slot (audio & video)

In Antwerpen tellen ze tot 100 en 40 jaar geleden trokken ze met bijna 100 Lees verder

Blad 235: Logo’s, jingles, hackers, muziek (audio & video)

Peter Koelewijn zei het al: 'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'... Zo heel af toe Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx