RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 242: Rob, VBRO, Lambada, oortjes (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Opvallend boek over opvallend man, die Nederlands omroepbestel definitief wijzigde
  • Gat in de markt voor radiostations die niét ‘zomeren’ aan de kust?
  • En alweer lag een reclamefilmpje aan de basis van een immense zomerhit!
  • Soms komt de info uw oren uit, vooral als het over ‘oortjes’ gaat. Maar we geven ze toch!

Veronica heette eigenlijk Rob. Dan toch nà 31 augustus 1974

Er is een boek op komst over ‘Mister Veronica’. De datum van verschijnen is strategisch en symbolisch: 30 augustus aanstaande. Rob Out was een populaire dj met zakelijke ambities. Hij slaagde er in om Veronica – na de close down vanaf het zendschip op 31 augustus 1974 – aan land te krijgen. Met slimme acties wist hij de ‘verfoeide VOO’ binnen het publieke bestel te loodsen. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Met aan het roer de markante persoonlijkheid van Out. In 1992 kwam er een eind aan zijn ‘schrikbewind’. In de jaren die volgden, verpieterde Out in zijn riante Larense villa. Bert van der Veer schreef de biografie in een mengeling van verbijstering en bewondering en in een zapstijl, waarbij Rob Outs briljante én schaduwkanten samenvallen. 

Het toverwoord is… ‘parking’

‘Plage Préférée’ van Radio 2 sloot gisteren z’n zomertour aan de kust af in Blankenberge, waar men trouwens ook gestart was. Qmusic denkt brengt stilaan alles in stelling om z’n Mexicaanse haciënda af te breken in Oostende en ook VBRO ziet het einde naderen van z’n externe activiteiten. Vorig jaar kozen de Bruggelingen ook voor de kust, dit jaar parkeren ze hun studio landinwaarts. Ze deden het al tweemaal in De Kippe in Merkem tijdens ‘VBRO ten Lande’. Met succes en dat zou voor een deel te maken kunnen hebben met het feit dat er aldaar volop parkeergelegenheid is. Dit in tegenstelling tot de kust. Vrijdag 23 augustus (14:30-18:00 uur) wordt de laatste show er opgenomen, wederom met heel wat interviews en optredens van BVV’s (Bekend Vlaams Volk). Vaste waarden, maar ook nieuw en jong talent. (IK)

Nog iemand een limonade en een Lambada-worst?

Een flesje limonade ligt aan de basis van de grootste zomerhit. Een nummer van Kaoma wordt in Frankrijk, tijdens de zomer van 1989, gebruikt voor een commercial van Orangina. Van het spotje wordt ook een videoclip gemaakt. In Frankrijk alleen al worden er 1,7 miljoen exemplaren verkocht van de… Lambada. Veel toeristen nemen het singletje als vakantiesouvenir mee naar huis, waardoor het nummer ook bij ons de hitlijsten bereikt. De Lambada-rage neemt grote vormen aan. Op de Paardenmarkt in Antwerpen is er zelfs een slager die Lambada-worst verkoopt. Er zijn ook T-shirts verkrijgbaar, met daarop de tekst ‘I survived The Lambada’. Het is duidelijk Kaoma zal voor het mooie weer zorgen op 24 augustus, tijdens Yesterdayland(SvG)

De eerste over-het-oor draadloze… oortjes

Steeds meer fabrikanten brengen draadloze oortjes uit die u met een clip rond de oorschelp bevestigt. Of een tussenvorm, waarbij er toch nog een koordje is: in-oor oortjes, verbonden met een draad die rond de hals hangt, maar verder draadloos verbonden is met smartphone, tablet of desktop. De draadloze oortjes nemen nu een volgende stap: het ‘over het oor’-model, dat nog het meeste lijkt op de oude koptelefoons, met een ronde schijf over het oor. Als eerste bedrijf brengt Human Inc een dergelijke koptelefoon uit, de Human Headphones (foto bovenaan). Leuk is ook dat die koptelefoon ook kan omgevormd worden tot een kleine draagbare Bluetooth luidspreker, en dat er een functie inzit om dingen te… vertalen. (HvG)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 241: VRT, F1, King of Pop, Peter K. (video)

Publieke omroep en lokale radio: twee maten en nog meer gewichten? Wallonië ziet geen graten Lees verder

Blad 240: Foto’s, documentaires, film en Corrie (video)

Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons) Het blijft Lees verder

Blad 239: Piraat, avondmarkt, museum, kolonel (video)

Radiopiraat die gebruik maakt van 'afstandsbediening', opgepakt Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale Lees verder

Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het Lees verder

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin? Lees verder

Blad 236: 6 berichten en 1 amoureus slot (audio & video)

In Antwerpen tellen ze tot 100 en 40 jaar geleden trokken ze met bijna 100 Lees verder

Blad 235: Logo’s, jingles, hackers, muziek (audio & video)

Peter Koelewijn zei het al: 'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'... Zo heel af toe Lees verder

Blad 234: Met special van de ‘Hitprofessor’ (video)

Een speciale editie het Het Blad in Het blad (een 3 om 4 dus) Waar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx