fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 240: Foto’s, documentaires, film en Corrie (video)

  • Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons)
  • Het blijft een ‘Thriller’ en het etiket ‘Bad’ is ook nooit ver af… Terwijl hij niet eens ‘Immortal’ was
  • Dan denkt u eens rustig naar de film te gaan, zetten ze de radio toch weer aan, zeker. In de bioscoop!
  • Huilen kan af en toe ook voor een flink tevreden gevoel zorgen

Zonder dit, zou er zelfs geen ‘Zomerhit’-uitzending geweest zijn!

Mocht u nog niet weten dat Niels Destadsbader voor de derde keer op rij de Radio 2-trofee ‘Zomerhit’, heeft gewonnen, dan hebben wij dit bij deze dan toch goedgemaakt. Er waren ook nog enkele andere winnaars, in diverse bij categorieën zelfs, maar daarvoor sturen we graag door naar de gespecialiseerde pers, zoals bijvoorbeeld onze collega’s van de Showbizzsite. Zelf waren we er ook, maar dan al een dagje op voorhand. Het scheelt een hoop drukte en bovendien waren wij vooral geïnteresseerd in de technische modaliteiten van zo’n gebeuren. Want ondanks de kwaliteit op het podium, moet alles wat erachter, ernaast en ervoor gebeurt wél steeds van topklasse zijn. (Foto’s: Jozef Gurdebeke)

Hoe moet dit nu weer ‘geduid worden’?

Er is alweer een tv-documentaire over ‘The King of Pop’ op de wereld losgelaten. Niet direct nieuws voor deze rubriek, maar… In ‘Chase The Truth‘ komen dit keer verschillende getuigen aan bod waarvan hun verhaal lijnrecht staat tegenover de uitlatingen uit de documentaire ‘Leaving Neverland’, waarin Michael Jackson werd beschuldigd van kindermisbruik. Heel wat mensen keerden daarna de overleden popster volledig de rug toe. Radio- en tv-stations vielen over elkaar heen om zijn muziek te bannen, dan wel ‘in het juiste kader te plaatsen’. Dure programmatijd werd vrijgemaakt om de hele lange documentaire uit te zenden. Benieuwd of zij die toen het voortouw namen, ook dit keer op de barricaden gaan staan. Of wordt dit enkel gedaan als het sensationeel genoeg is? (IK)

Naar de film om… jingles te horen!

De nieuwe film van Quentin Tarantino, ‘Once Upon a time in … Hollywood’, begint met een jingle en eindigt met een jingle. En dat er daar tussenin nog veel meer te horen zijn. We hadden het er hier bij RadioVisie trouwens al uitgebreider over op 1 augustus, maar misschien was dat nog net iets te vroeg om de aandacht al te trekken. Het gaat vooral om muziekjes voor 93 KHJ Los Angeles, een station dat draaide op het Boss Radio format en in de tweede helft van de jaren ’60 populair was. ‘Once Upon a time in … Hollywood’ speelt zich af in 1969. Het voormalige hoofdkwartier van KHJ (foto bovenaan) komt ook in de film voor. Luister hier naar een compilatie van Boss Radio jingles. En wie alle gebruikte muziek voor de film wil horen, kan dan weer hier terecht. (Jingleweb.nl)

Pierre telde lachend de centen vanwege het vele ‘Huilen’…

Pierre Kartner aka Vader Abraham werkte ooit  in een Hobokense (Antwerpen) chocoladefabriek. Hij verdiende zo weinig dat hij vaak opzettelijk chocolade morste op zijn overall. Als hij ’s avonds naar zijn kamertje boven de fabriek trok, schraapte hij die van zijn kledij om er hagelslag van te maken. In 1970 introduceert ene Ries Brouwers een nieuw zangeresje bij Pierre. Corry Konings neemt samen met de Rekels ‘Huilen is voor jou te laat’ op. Een nummer van Pierre Kartner. Goed voor een vijfde plaats in de Top 40. Deze classic staat er maar liefst 41 weken genoteerd. Een record, dat pas na 43 jaar werd verbroken. Daarna gaat Corry solo en scoort tientallen hits waaronder ‘Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen’. In 2009 wil de zangeres afscheid nemen, maar doet dat uiteindelijk niet. Op 24 augustus staat ze op het ‘Lage Landen-podium’ van Yesterdayland. (SH)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Klara viert 250 jaar Beethoven

In 2020 rolt Klara de rode loper uit voor een van de grootste genieën van Lees verder

Blad 394: Mi Amigo, Singjaal & ACR (audio)

Het bewijs dat het verleden en het heden echt wel met elkaar te verweven zijn Lees verder

Het radiodagboek van 27 januari – 027 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2010: Rino Ver Eecke nethoofd MNM (audio)

Het interne VRT-productiehuis 'Radio' kan van start gaan. Productiehuismanager Paul De Wyngaert heeft zijn team Lees verder

Naar het voetbal gaan om te… luisteren

"Het gaat om de sfeer opsnuiven, het voelen en het horen” Niet kijken, maar... luisteren Lees verder

2008: Dirk Wauters over ambities VRT

De ochtend van het interview weigert de Blackberry van Dirk Wauters dienst. Zijn assistente houdt Lees verder

Blad 392: ‘PLAN B’, FM-kavels en een Assistent

Hoe sterk verschillen de media in Vlaanderen en Wallonië van elkaar? Of net niet..Gezocht en Lees verder

2001: Samenwerking redacties Radio 2 (video)

Radio 2 ontkoppelt verschillende keren per dag haar uitzendingen en gaat dan louter regionaal uitzenden. Lees verder

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
EricJoke Smelt Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Eric
Gast
Eric

Afgelopen weekend zijn wij naar de film gaan kijken. Voor mij, als die Tarantino drie van de beste acteurs nodig heeft om zo’n flop te maken, kan ie beter stoppen met draaien. Inderdaad, de muziek en de jingles waren de beste. Jammer voor de acteurs.

Joke Smelt
Lid
Joke Smelt

U bent een van de eerste die het tegengeluid van Leaving Neverland benoemd. Dank daarvoor. Er is nog een docu uit. Mischien zelfs nog beter. Lies of Neverland. Duurt maar 30 minuten. Ook wij wachten met smart tot de media dit onrecht naar voren brengt.

https://m.facebook.com/groups/1443050525966967?view=permalink&id=2370424539896223

Meer in Actueel
Denemarken: Radio24syv kiest voor digitale toekomst

Blad 239: Piraat, avondmarkt, museum, kolonel (video)

Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Wallonië: DH Radio wint eerste juridische veldslag om verloren frequentiepakket

Manuals wint MNM Start To DJ 2019

Sluiten