fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 240: Foto’s, documentaires, film en Corrie (video)

  • Zoals gewoonlijk is wat er achter de schermen gebeurt veel interessanter (voor ons)
  • Het blijft een ‘Thriller’ en het etiket ‘Bad’ is ook nooit ver af… Terwijl hij niet eens ‘Immortal’ was
  • Dan denkt u eens rustig naar de film te gaan, zetten ze de radio toch weer aan, zeker. In de bioscoop!
  • Huilen kan af en toe ook voor een flink tevreden gevoel zorgen

Zonder dit, zou er zelfs geen ‘Zomerhit’-uitzending geweest zijn!

Mocht u nog niet weten dat Niels Destadsbader voor de derde keer op rij de Radio 2-trofee ‘Zomerhit’, heeft gewonnen, dan hebben wij dit bij deze dan toch goedgemaakt. Er waren ook nog enkele andere winnaars, in diverse bij categorieën zelfs, maar daarvoor sturen we graag door naar de gespecialiseerde pers, zoals bijvoorbeeld onze collega’s van de Showbizzsite. Zelf waren we er ook, maar dan al een dagje op voorhand. Het scheelt een hoop drukte en bovendien waren wij vooral geïnteresseerd in de technische modaliteiten van zo’n gebeuren. Want ondanks de kwaliteit op het podium, moet alles wat erachter, ernaast en ervoor gebeurt wél steeds van topklasse zijn. (Foto’s: Jozef Gurdebeke)

Hoe moet dit nu weer ‘geduid worden’?

Er is alweer een tv-documentaire over ‘The King of Pop’ op de wereld losgelaten. Niet direct nieuws voor deze rubriek, maar… In ‘Chase The Truth‘ komen dit keer verschillende getuigen aan bod waarvan hun verhaal lijnrecht staat tegenover de uitlatingen uit de documentaire ‘Leaving Neverland’, waarin Michael Jackson werd beschuldigd van kindermisbruik. Heel wat mensen keerden daarna de overleden popster volledig de rug toe. Radio- en tv-stations vielen over elkaar heen om zijn muziek te bannen, dan wel ‘in het juiste kader te plaatsen’. Dure programmatijd werd vrijgemaakt om de hele lange documentaire uit te zenden. Benieuwd of zij die toen het voortouw namen, ook dit keer op de barricaden gaan staan. Of wordt dit enkel gedaan als het sensationeel genoeg is? (IK)

Naar de film om… jingles te horen!

De nieuwe film van Quentin Tarantino, ‘Once Upon a time in … Hollywood’, begint met een jingle en eindigt met een jingle. En dat er daar tussenin nog veel meer te horen zijn. We hadden het er hier bij RadioVisie trouwens al uitgebreider over op 1 augustus, maar misschien was dat nog net iets te vroeg om de aandacht al te trekken. Het gaat vooral om muziekjes voor 93 KHJ Los Angeles, een station dat draaide op het Boss Radio format en in de tweede helft van de jaren ’60 populair was. ‘Once Upon a time in … Hollywood’ speelt zich af in 1969. Het voormalige hoofdkwartier van KHJ (foto bovenaan) komt ook in de film voor. Luister hier naar een compilatie van Boss Radio jingles. En wie alle gebruikte muziek voor de film wil horen, kan dan weer hier terecht. (Jingleweb.nl)

Pierre telde lachend de centen vanwege het vele ‘Huilen’…

Pierre Kartner aka Vader Abraham werkte ooit  in een Hobokense (Antwerpen) chocoladefabriek. Hij verdiende zo weinig dat hij vaak opzettelijk chocolade morste op zijn overall. Als hij ’s avonds naar zijn kamertje boven de fabriek trok, schraapte hij die van zijn kledij om er hagelslag van te maken. In 1970 introduceert ene Ries Brouwers een nieuw zangeresje bij Pierre. Corry Konings neemt samen met de Rekels ‘Huilen is voor jou te laat’ op. Een nummer van Pierre Kartner. Goed voor een vijfde plaats in de Top 40. Deze classic staat er maar liefst 41 weken genoteerd. Een record, dat pas na 43 jaar werd verbroken. Daarna gaat Corry solo en scoort tientallen hits waaronder ‘Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen’. In 2009 wil de zangeres afscheid nemen, maar doet dat uiteindelijk niet. Op 24 augustus staat ze op het ‘Lage Landen-podium’ van Yesterdayland. (SH)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 563: Jingles, Joe en vrouwen (video)

Toetsenist Minoru Mukaiya (Casiopea) combineerde twee passiesJoe bedacht een hitlijst met een fijne woordspeling en Lees verder

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

We vallen in herhaling als we stellen dat bijzondere tijden nopen tot bijzondere oplossingen, aansporen Lees verder

Blad 560: BNL, WRadio en SLAM! (audio)

Lisa won een BNL-wedstrijd en mag daarom met haar bubbel naar Gent. Als ze in Lees verder

Blad 559: Singjaal, Stefanie en RadioGlobe (video)

Als een stad te klein is voor twee mensen, dan is er nog altijd Singjaal. Lees verder

Blad 558: Radio Oranje, Free Your Music, lineaire tv en NRJ (audio & video)

Hulp om uw afspeellijstjes mee te nemen tussen de diverse streamingdienstenPrecies 80 jaar geleden werd Lees verder

Blad 557: Webradio, offshore radio en AM-radio

Steun voor webradio's en een prima zoekplaats voor muziekliefhebbersEr gaat nog meer schoon radiovolk naar Lees verder

Blad 556: Evenementenradio’s, JAM, RTL

Evenementenradio via FM? Te veel gedoe, vinden ze in het Waasland. Coronaproof jingles inzingen? Zo Lees verder

Blad 555: Sky Radio, Radioplayer en Veronica (video)

Is de race naar de zomerhit van 2020 al gereden? Wel volgens Sky Radio. Zal Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
20 augustus 2019 - 18:07 18:07

Afgelopen weekend zijn wij naar de film gaan kijken. Voor mij, als die Tarantino drie van de beste acteurs nodig heeft om zo’n flop te maken, kan ie beter stoppen met draaien. Inderdaad, de muziek en de jingles waren de beste. Jammer voor de acteurs.

Joke Smelt
Joke Smelt
20 augustus 2019 - 08:52 08:52

U bent een van de eerste die het tegengeluid van Leaving Neverland benoemd. Dank daarvoor. Er is nog een docu uit. Mischien zelfs nog beter. Lies of Neverland. Duurt maar 30 minuten. Ook wij wachten met smart tot de media dit onrecht naar voren brengt.

https://m.facebook.com/groups/1443050525966967?view=permalink&id=2370424539896223

Meer in jingles, muziek, techniek, usa
Het radiodagboek van 19 augustus – 231 (video)

Blad 239: Piraat, avondmarkt, museum, kolonel (video)

Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

Het radiodagboek van 17 augustus – 229 (video)

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Manuals wint MNM Start To DJ 2019

Sluiten