- Radiopiraat die gebruik maakt van ‘afstandsbediening’, opgepakt
- Een avondmarkt biedt vele opties, ook voor lokale radiostations
- Museum volgt ‘voorbeeld’ van z’n onderwerp en houdt ermee op
- Nederlander werd ‘Colonel’ in het Amerika. Maar toch niet helemaal…
AT en politie met weekendwerk in Midwolde
Vakantie? ‘Doen we niet aan mee’, is het devies bij het Nederlandse Agentschap Telecom, dat gelijk beroep deed op de politie om gezamenlijk een onbemande radiopiraat op te rollen. Ook dit keer ging het om een specifiek illegaal station dat door gebruik te maken van openbare locaties of bestaande zendmasten, de identiteit van de verantwoordelijken vrij goed weet te camoufleren. In het Groningse Midwolde was het gisteren raak. De radiopiraat had zender en antennes in een mast voor mobiele diensten gehangen, wat de kans op storing groot maakt, met het risico dat de noodnummers niet bereikbaar zijn. De stroomtoevoer werd ‘geleend’. Een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse om alles te ontmantelen. De politie gaf aan dat een onderzoek wordt ingesteld om ‘de daders van deze illegale vergrijpen op te kunnen sporen’. (SB)
Avondmarkt is ideale plek om zieltjes te winnen
SU FM gaf acte te présence in Geraardsbergen tijdens de lokale avondmarkt De Gavers op 15 augustus jl (foto bovenaan). Er werd live uitgezonden via de 106.9 FM, voor Geraardsbergen zelf. De programma’s waren ook te beluisteren op hun frequentie in Ninove (106.6 FM). Uiteraard was alles eveneens via livestream te volgen. Ondanks het wisselvallige weer was er een bom volk. Het provinciaal domein is dan ook een uitgelezen plaats om SU FM, dat toch nog een relatief nieuw product is, extra in de markt te zetten. De boodschap die men wil meegeven, vatten ze zelf als volgt samen: “SU FM wil vooral een plezante radio met een hart zijn, een station waar mensen bij betrokken zijn die zich bij de pioniers van de toenmalige vrije radio mogen rekenen. Een plek waar ze nog eens het beste van zichzelf kunnen geven.” (YdS)
Museum sluit, maar niet zonder ‘knalfeest’
Enkele maanden geleden werd bekend dat het Nederlandse 192 Museum (Oude Barneveldseweg 65b in Nijkerk) op 31 augustus 2019 haar deuren gaat sluiten. Dé plek voor herinneringen aan Veronica en offshore radio in het algemeen. Dezelfde dag is het ook precies 45 jaar geleden dat de Nederlandse zeezenders uit de lucht moesten. Een herdenking kon bijgevolg niet langer uitblijven, daarom is er een speciaal feestprogramma opgezet in het museum, met de aanwezigheid van veel artiesten en (oud) dj’s, waarbij iedereen herinneringen zal ophalen aan die bewuste 31 augustus in 1974. Aanmelden kan helaas niet meer, alle tickets zijn verkocht. (TB)
De ‘Colonel’… die er helemaal geen was

Op 24 augustus gaat het retro muziekfestival Yesterdayland door in Bobbejaanland. Tot dan krijgt Het Blad een dagelijks verlengstukje. Hitprofessor Hadermann spitst de aandacht toe op de muziek waaraan YDL hulde brengt. Eergisteren was het precies 42 jaar geleden dat Elvis Presley stierf. Hij werd amper 42, maar gaf wel ruim 1100 live optredens. Maar waarom heeft The King nooit in Europa opgetreden? Dat heeft alles te maken met zijn manager Dries van Kuijk uit Breda. Hij vertrok op 27 mei 1929 plots naar de VS. Net dan werd in Breda het lijk van een 23-jarig meisje gevonden. Had hij iemand vermoord? Jarenlang was Dries spoorloos. Eind jaren ‘50 herkende zijn zus hem op een foto met Elvis. Hij was… Colonel Tom Parker geworden. Waarom we Elvis nooit bij ons zagen, lag waarschijnlijk aan het feit dat de Colonel vreesde in Europa gearresteerd te worden. Bovendien had hij ook geen geldig paspoort. (SH)