RadioVisie

  • .
    .

Blad 238: Logo’s, zetels, jingles en zon (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet!
  • Omdat we het volledig willen houden, ook nog even deze transfer melden
  • Trek er een dagje voor uit, want dit is allemaal heel fraai. Als u van jingles houdt…
  • Geen zon te zien? Goed dat wij er nog eentje in voorraad hebben…

Wat we zelf doen, doen we beter… Toch?

Nog een laatste keer en dan gaan we er over zwijgen, tot we er een volgende keer opnieuw over beginnen. Het nieuwe logo van het eerste publiek tv-net en het ‘oude’ logo van stadsradio Hasselt 1, da’s het onderwerp. We schreven er eerder over. ‘Plagiaat’ roept de ene. ‘We wisten het niet’, riposteert een andere. ‘Eigenlijk lijken ze nauwelijks op elkaar’, meent een derde. In Hasselt betaalden ze nog geen 70,00 euro aan de ontwerper. VRT hult zich in stilzwijgen over het bedrag dat ze moeten ophoesten aan het Britse Hello Charlie. Maar misschien kan het nog goedkoper, als u weet waar u inspiratie vindt, dan doet u het toch allemaal zelf. Op deze website vindt u 123 logo’s met het cijfer 1 in een hexagon. Stockfoto‘s, vectoren en illustraties zijn rechtenvrij beschikbaar. Of schrijf als publieke omroep een wedstrijd uit en laat de winnaar een paar keer abseilen van de toren. (TB & HvV)

Er wordt met zetels geschoven bij de Group

De NGroup, dat is het overkoepelde bedrijf boven de Franstalige stations NRJ, NRJ Hits TV, Nostalgie en Chérie FM heeft de komst aangekondigd van Miguel Aguza (foto) als nieuwe Directeur Marketing. Hij volgt Kim Beyns op die zich volledig gaat toeleggen op zijn nieuwe functie als Chief Operating Officer van de groep. Beyns kennen we nog in Vlaanderen, toen hij begin 2018 enkele maanden ad interim Dirk Guldemont als MD (Managing Director) bij Nostalgie Vlaanderen verving. Uiteindelijk belandde Tom Klerckx in dat stoeltje. Aguza gaat vanaf december in zijn nieuwe functie aan de slag. Hij werkte tot op heden bij meubelgigant Ikea waar hij sinds eind 2014 Country Marketing Communication Manager was. Daarvoor was hij in dienst bij Renault Belux (België & Luxemburg) en aan de bureauzijde bij DDB Brussels en Publicis. (TB)

Ze doen het van Geldrop tot Dallas

Zullen we het nog eens over… jingles hebben? Pors Impact Creative uit Geldrop in de Nederlandse provincie Brabant, heeft een verse website. Het moge een aanleiding zijn om de nieuwe producties van dit bedrijf te beluisteren…/… Ook TM Studios in Dallas heeft zijn website aangepakt. Daarmee hebben alle oude(re) pakketten van de laatste vijftien jaar een nieuwe plek gekregen, allemaal voorzien van een lyricksheet (een opsomming van alle teksten van alle jingles in het pakket) en een download-knop voor een demo. TM Studios noemt die afdeling vanaf nu TM Heritage. De oude(re) jingledemo’s die eerder onder een andere naam online verschenen, hebben nu ook elk een eigen afkondiging met de huidige bedrijfsnaam TM Studios gekregen. Voor de echte verzamelaars een reden om die pakketten opnieuw te downloaden. Alle logo’s van de pakketten staan nu online, ook al zo’n hebbeding. (Jingleweb.nl)

Serge’s schitterend sluitstuk

Begin 1997 heeft de Amerikaanse Katrina Leskanich nog geen idee dat ze zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival en zeker niet dat ze zal winnen. Het is sinds ’85 geleden dat ze een grote hit had met ‘Walking on sunshine’. Dat ze twaalf jaar later naar het liedjesfeest trekt is de ‘schuld’ van talentscout/ componist/producer/zanger Jonathan King, maar ook van de… Samaritanen. King zegt dat hij een geschikt liedje heeft en dat ze snel moet inschrijven. Componist Kimberley Rew heeft in opdracht van de gebroeders Samaritanen net ‘Love shine a light’ geschreven. Dit moet hun nieuwe lijflied worden. Net op de valreep wordt het nummer aangemeld. ‘Love shine a light’ wordt één van de succesvolste winnende songs ooit. De Gebroeders Samaritanen moeten op zoek naar een ander lied… Yesterdayland verwelkomt op 24 augustus a.s. liefst twee Songfestival winnaressen, ook Vicky Leandros is er. (SH)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 237: Paal, help, music en clown (audio & video)

Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin? Lees verder

Blad 236: 6 berichten en 1 amoureus slot (audio & video)

In Antwerpen tellen ze tot 100 en 40 jaar geleden trokken ze met bijna 100 Lees verder

Blad 235: Logo’s, jingles, hackers, muziek (audio & video)

Peter Koelewijn zei het al: 'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'... Zo heel af toe Lees verder

Blad 234: Met special van de ‘Hitprofessor’ (video)

Een speciale editie het Het Blad in Het blad (een 3 om 4 dus) Waar Lees verder

Blad 233: Radio 45, Zender Brussel en Kürt (video)

Voor het radiovirus bestaat (nog) geen antibiotica (en da's maar goed ook) In 1940 werd Lees verder

Blad 232: Nostalgie, Nostalgie en Bjorn Verhoeven (video)

Nostalgie start al op 19 augustus met de nieuwe najaarsprogrammering Het Nostalgie Beach Festival in Lees verder

Blad 231: Yvan De Schrijver, Classic FM, studiobrand (video)

Yvan blijft gebeten door de radiomicrobe en vindt onderdak bij SU FM Classic FM keert Lees verder

Blad 230: Leen Demaré, Scorpio, Stuff-podcasts (video)

Wenkt het einde van de radiocarrière van Leen Demaré? Nogmaals comeback van Radio Scorpio Ledegem Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx