- Peter Koelewijn zei het al: ‘Beter goed gepikt dan slecht geschreven’…
- Zo heel af toe moeten we toegeven dat bepaalde zaken nooit meer beter zullen worden
- Nieuwe vakantiehobby: breek eens in op een FM-signaal van de VRT
- Als u net zoveel van een ‘uitsmijter’ houdt als wij, zit u ook vandaag weer goed
Te weinig fantasie of ‘geleend’ wegens goed bevonden?

De Vlaamse publieke omroep en logo’s, het is ook altijd iets. Toen in juni 2018 Sporza een nieuw jasje kreeg, bleek dit wel heel erg te lijken op dat van S.Televisie. Het koelde allemaal zonder al te had te moeten blazen, want het geplagieerde kabel-tv-kanaal bestond toen al een hele tijd niet meer. Anders is het dit keer voor het verse ‘frakske’ van het eerste Vlaamse tv-net, want dit lijkt een serieuze doorslag te zijn van het logo van Hasselt 1 (afbeelding bovenaan), de hoofdstedelijke radio van Limburg. In de sociale media was het gisteren al een item, vandaag pakt ook Het Belang van Limburg ermee uit. Alleen de kleur verschilt volgens de radiomakers en… “We bekijken nog wat er nu moet gebeuren”. (SB)
Het beste moet niet meer komen, het was er al in de 60’s
Ook in deze rubriek kunnen, willen en mogen we niet voorbij gaan aan Black Friday 1967. Niet in het minst omdat zelfs het gerenommeerde BBC Radio 2 twee jaar geleden dat niet kon. Toen, exact een halve eeuw na de gedwongen aftocht van de Britse zeezenders, zorgden ze voor een boeiende terugblik tijdens een prima documentaire waarbij het grappige en vaak spannende anekdotes regende. Zo geraakte Emperor Rosko, die geruime tijd bij Radio Caroline vertoefde tijdens het korte bestaan van Swinging Radio England enorm onder de indruk van het door PAMS geproduceerde jinglepakket. De op bandopnemer gekopieerde juweeltjes werden vervolgens bij zijn nieuwe werkgever verknipt. Caroline-eigenaar Ronan O’Rahilly kon dit gebaar aanvankelijk maar matig waarderen want hij kreeg een flinke lading advocaten van de benadeelde partij op bezoek. Maar waarom kregen Veronica, Atlantis en co nooit een advocaat van PAMS over de vloer? Het zou toch logisch geweest zijn? (FvM)
° Sixties jingles compilation
° Swinging Radio England jingles (PAMS)
De ‘grootste familie’ heeft een probleem met ‘illegalen’
Het was gisteren uitgebreid in de pers; ‘hackers’ waren er alweer in geslaagd om valse verkeersinformatie naar het dashboard van uw auto sturen. Wie op de E17 reed, kreeg mogelijk de melding te lezen dat er een vuurgevecht tussen Kortrijk en UZ Gent aan de gang was. Fake nieuws. Hoe dit soort onzin tot in uw auto raakt heeft, een beetje verwonderlijk, alles en nog veel meer te maken met de… FM-zenders van de publieke omroep. Niet in het minst het zenderpark van Radio 2 leent zich uitstekend tot dit soort ‘hacking’, dat eigenlijk geen ‘hacking’ is maar gewoon een… boodschap die meegestuurd wordt met het FM-signaal van de zender van de grootste familie. Een bijzonder boeiende uitleg vindt u daarover terug bij VRT.NWS. (IK)
De Hitprofessor zorgt voor een waardige afsluiter van Het Blad
Op 24 augustus gaat het retro muziekfestival Yesterdayland door in Bobbejaanland. Tot dan krijgt Het Blad een dagelijks verlengstukje. Hitprofessor Hadermann spits de aandacht toe op de muziek waaraan YDL hulde brengt. Paul Young scoorde ruim tien classics. In ’83 leerde hij tijdens de clip-opnames van ‘Come back and stay’ fotomodel Stacey Smith kennen. Vier jaar later trouwden ze in LA en kregen drie kinderen. In de jaren 2000 begon ‘Mevrouw Paul Young’ een relatie met een Israëlische zakenman. Al werd hun huwelijk niet ontbonden. Paul Young werd zelfs… werknemer in het restaurant van Stacey’s nieuwe partner. Zo bleven ze elkaar zien. Na drie jaar werd de Israëliër de wacht aangezegd en werden Paul en Stacey herenigd. Hij voedde haar buitenechtelijke kind met veel liefde op. In 2018 stierf Stacey. ‘Everytime you go away’ en ook ‘Come back and stay’ krijgen hierdoor een aparte betekenis tijdens zijn optreden op YDL. (SH)