RadioVisie

  • .
    .

Blad 234: Met special van de ‘Hitprofessor’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Een speciale editie het Het Blad in Het blad (een 3 om 4 dus)
  • Waar was u op 14 augustus 1967? (Zelf hebben we absoluut geen benul meer)
  • Gaat u rustig zitten, maar niet zonder zakdoek bij de hand!
  • En wat doen The Trammps eigenlijk in een radioblad? (We leggen het uit!)

Q Beach House, Generation M en een Radio 2 Madam

Twee weken geleden, bezochten we het Q Beach House in Oostende. U kreeg de foto’s te zien. We beloofden nog een blik van de technische ruimte en die ziet u op de foto bovenaan. Belofte maakt schuld! (Met dank aan Liesbeth Vangermeersch)…/… Dorianne Aussems die bij MNM ook in het komende seizoen ‘Generation M’ presenteert, wil daarin een babbel aangaan met een pedofiel. De VRT liet via haar woordvoerster weten ‘op voorhand geen enkel onderwerp uit te sluiten’…/… Radio 2-madam Siska Schoeters gaat vanaf september opnieuw voor één werken. In ‘Durf te vragen’ wordt iedere week een groep uitgenodigd waar u vragen over hebt, maar niet durft te stellen. Dé vragen werden eerder verzameld bij een groot testpubliek. (SB)

Omdat we het nooit zouden vergeten

Morgen, 14 augustus, is het precies 52 jaar geleden dat de inmiddels legendarische vloot Britse zenders vanaf schepen en forten de uitzendingen moest staken omdat in het land een ‘anti-piraten’ wetgeving van kracht werd. Eén station ging stug door. Tot het geld een riant half jaartje later echt op was bij Radio Caroline. Om nog één keer de sfeer van deze memorabele tijd te herbeleven zijn bij Radio Extra Gold van 12:00 tot 16:00 uur vier historische opnames te beluisteren. Daarna presenteren Paul van der Mark en Bert van der Laan de 67 grootste hits uit 1967. De muziek die zo kenmerkend was voor een bijzondere periode in de popmuziek. De grote hits van toen worden gelardeerd met diverse jingles, promo’s en fragmenten van de offshore stations. Het feest van herkenning begint hier. Een overzicht van de muziek die u kan verwachten, vindt u in deze pdf-file. (SB)

Zelfs wij pinken af en toe een traantje weg

Tja, we bekennen schuld: deze podcast is al twee jaar oud, en tot op heden hadden wij die niet beluisterd. Maar vorige week maakten we het goed want er zijn weinig podcasts die zoveel emoties oproepen. Het verhaal is eenvoudig: drie vrouwen die samen het audiocollectief ‘Schik’ vormen, interviewen mensen in een rusthuis. Eén van hen vertelt het verhaal van een buurjongen waar zij ooit verliefd op was. Met Bob zou ze zelfs een kind gekregen hebben, in het geheim. De jonge vrouwen gaan op zoek en proberen te vinden waar het kind van die liefdesrelatie nu is. Als dat verhaal klopt? In de podcast volgt u hun onderzoek, stap voor stap. De audiokwaliteit is fantastisch, de reportage beklijvend. Een aanrader. U kan de podcast in streaming beluisteren via de website. Of de podcast app via deze feed. De makers van ‘Bob’, audiocollectief ‘Schik’, hebben inmiddels een nieuw verhaal, ditmaal over wielrennen: El Tarangu(HvG)

Omdat we de kwaadsten niet zijn, een epiloog van formaat

Op 24 augustus vindt Yesterdayland plaats. Tot dan krijgt Het Blad een dagelijks verlengstukje. Hitprofessor Hadermann spit in de muziek waaraan het festival hulde brengt. De Duitse formatie ‘Night Fever’ sluit YDL 2019 af, met de ‘Best Of Bee Gees Show’. De eerder naar Australië geïmmigreerde familie Gibb keerde in 1967 terug naar Europa. De zonen schreven tijdens de lange bootreis ‘Spicks and specks’ dat een enorme hit werd. Tien jaar later werkten Maurice, Robin en Barry aan een nieuw album toen manager Robert Stigwood hen vroeg of ze tussendoor enkele nummers wilden schrijven voor een low budget film. Het succes van ‘Saturday Night Fever’ was enorm! The Bee Gees zelf wisten een tijdlang van niets. Na de opnames gingen ze rusten op een eiland waar nauwelijks communicatie was. Op het dubbelalbum staan ook oudere nummers zoals ‘Disco inferno’ van The Tramps, die eveneens naar… YDL komen. (SH)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 233: Radio 45, Zender Brussel en Kürt (video)

Voor het radiovirus bestaat (nog) geen antibiotica (en da's maar goed ook) In 1940 werd Lees verder

Blad 232: Nostalgie, Nostalgie en Bjorn Verhoeven (video)

Nostalgie start al op 19 augustus met de nieuwe najaarsprogrammering Het Nostalgie Beach Festival in Lees verder

Blad 231: Yvan De Schrijver, Classic FM, studiobrand (video)

Yvan blijft gebeten door de radiomicrobe en vindt onderdak bij SU FM Classic FM keert Lees verder

Blad 230: Leen Demaré, Scorpio, Stuff-podcasts (video)

Wenkt het einde van de radiocarrière van Leen Demaré? Nogmaals comeback van Radio Scorpio Ledegem Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx