RadioVisie

  • .
    .

Blad 230: Leen Demaré, Scorpio, Stuff-podcasts (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Wenkt het einde van de radiocarrière van Leen Demaré?
  • Nogmaals comeback van Radio Scorpio Ledegem via evenementenfrequentie
  • Stuff You Should Know: populaire podcasts krijgen meertalige versies

Leen Demaré richting uitgang bij Joe

Leen Demaré (57) verdwijnt in januari bij Joe. Ze brengt dit najaar nog een laatste seizoen van haar programma op vrijdagavond en op zaterdag- en zondagnamiddag. “Een zender moet nu eenmaal blijven evolueren en vernieuwen. Daar horen soms moeilijke beslissingen bij”, zo zegt programmadirecteur radio Robin Vissenaekens vandaag in Het Laatste Nieuws, de met Joe ‘bevriende’ krant. Demaré startte in 1985 bij Radio 1 en stond in 1992 mee aan de wieg van Radio Donna. In 2006 stapte ze over naar 4FM, dat in 2009 transformeerde tot Joe FM, later Joe. Daar presenteerde ze eerst het voormiddagblok, nadien het vooravondblok en sinds augustus 2017 tijdens de weekends. Ze is tevens de laatste van de originele stemmen die op 1 april 2009 Joe boven de doopvont hielden. Michel Follet zette in 2016 al een stapje terug. In 2017 volgden Herbert Bruynseels, Truus Druyts en Els De Craecker.

Radio Scorpio Ledegem doet het nog een keer

De Ledegemse Radio Scorpio, niet te verwarren met de Leuvense studentenradio, maakt ook dit jaar een korte comeback via een evenementenfrequentie. Net vóór het nieuwe schooljaar is radio Scorpio opnieuw live te volgen vanuit de feestzaal Cycloon in de St.-Pieterstraat in Ledegem op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september met op zaterdag om 16 uur een kinderfuif en om 20 uur een fuif. Het geheel zal dit keer lokaal te beluisteren zijn via 92.2 mHz (vorig jaar was dat op 96.9, tijdens het verkiezingsweekend 13 en 14 oktober). Radio Scorpio Ledegem heeft intussen ook een nieuwe website en e-mailadres, met livestream en een twitter-account. Er zijn zelfs nieuwe stickers, helemaal in de eighties-stijl (zie beeld). De originele Radio Scorpio ging van start op 1 november 1980 en het radioavontuur duurde tot eind jaren 80.

Hit-podcasts krijgen meertalige versies

Het Amerikaanse iHeartMedia gaat vanaf begin volgend jaar zes van zijn populairste wekelijkse podcasts ook aanbieden in het Spaans, Hindi, Portugees, Frans, Duits en “andere”. Het gaat om de shows ‘Stuff You Should Know’, ’Stuff You Missed in History Class’, ‘Stuff Mom Never Told You’, ‘Stuff To Blow Your Mind’, ‘BrainStuff’ en ‘TechStuff’, allemaal uit de topreeks HowStuffWorks. HowStuffWorks begon in 1998 als een hobby-website van professor en auteur Marshall Brain, die zijn publiek op eenvoudige maar creatieve manieren inzichten wilde geven in hoe allerlei dingen werken. De website nam in geen tijd een enorme vlucht. In 2008 kwamen daar podcasts bij. Ook die genereerden in geen tijd een enorme aanhang. De zes shows die nu meertalige versies krijgen werden tot op heden al twee miljard keer gedownload. Van de oer-podcast ‘Stuff You Should Know‘ zijn intussen al meer dan duizend afleveringen gemaakt. iHeartMedia legde vorig jaar 55 miljoen dollar op tafel om de podcasts over te nemen. Binnen deze reeks worden momenteel al 60 reguliere podcasts geproduceerd.


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 229: Australië, L’essentiel Radio, MNM (video)

In Australië viert DAB+ vandaag al zijn tiende verjaardag Om landelijk te gaan in Luxemburg Lees verder

Blad 228: Radioplayer, MNM, TM Dallas

Nederland heeft het nog niet begrepen op Radioplayer Als het regent in DJ-land, dan druppelt Lees verder

Blad 227: MNM, Duitsland, NPO

MNM laat druppelsgewijs de finalisten los voor Start To DJ Ook Duitsland verplicht DAB+ op Lees verder

Blad 226: DPG Media, Meteor, DAB+ zenderkaart

Bij DPG Media broeden ze op een radioformule waarbij "goesting het wint van vaste formats" Lees verder

Blad 225: Teveel onderwerpen voor één titel (video)

Korte 'verhalen' over Ferry, Soufian en Nasrien (maar toch behoorlijk interessant) De snaveltjes waren al Lees verder

Blad 224: CityMusic, Superstar en Minerva (audio)

Het was een 'leuk' gerucht, maar meer wordt het niet (helaas dus) Het verschil tussen Lees verder

Blad 223: Minerva, VRT en sportradio (video)

'Luisteraars krijgen meer doodsbrieven dan geboortekaartjes' Als radiospots en andere jingles uw ding zijn, dan Lees verder

Blad 222: Erratum, podcast, Ann en Oostende (slides)

Kleine 'oeps' rechtgezet en om het goed te maken een gratis super tip Terwijl de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Niki
Niki
11 augustus 2019 - 01:20 01:20

Raf en Alexandra waren toch ook bij JOE vanaf dag een, sterker, ze deden toen samen de ochtend en zijn JOE zelfs begonnen. Leen is dus zeker niet de laatste originele JOE stem.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx