RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 224: CityMusic, Superstar en Minerva (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Het was een ‘leuk’ gerucht, maar meer wordt het niet (helaas dus)
  • Het verschil tussen de theoretische en de werkelijke luisterbereikbaarheid (doet radio de das om)
  • Radiostation nu ook via televisie te beluisteren in het woonzorgcentrum

Sterk gemist, maar dat zal (helaas) zo blijven

De Gentse Feesten van alweer vele jaren terug, waren ook de plaatselijke speeltuin van de lokale radiostations die er acte de présence gaven, met mobiele studio’s en live programma’s. Het is allemaal veel minder geworden. Urgent, Zen en Plus zijn nog verbonden aan de Fiere Stede, maar met minder impact dan weleer. Niet onlogisch dus dat tijdens de meest recente fièste-editie plots het gerucht opdook dat City Music er zijn comeback zou maken. We hoorden het niet één, maar vele keren. Tijd om het uit te zoeken! “Hallo Philippe Vangerven van CM, hoe zit dat precies?”. “We hebben inderdaad heel wat teleurgestelde reacties binnengekregen uit Gent toen we daar stopten, we waren er heel populair, maar helaas kan ik de geruchten niet bevestigen.” Bij deze bent u misschien een illusie armer, maar meteen ook een gerucht minder waar u wakker van zou kunnen liggen. City Music blijft echter wel als vanouds te beluisteren in Aalst en de Denderregio, plus via het internet. (TB)

Superstar gestopt met internetradio

We blijven nog even in de Arteveldestad, want sinds 1 augustus is Radio Superstar gestopt met zijn muziekuitzendingen via het internet. Dit onafhankelijke lokale station, destijds nog mede-opgericht door de legendarische krachtpatser John Massis, zond uit in de Gentse ether van 10 oktober 1980 tot 19 april 2004. In 2014 maakte Superstar een doorstart als internetradio, eerst als weekendradio van vrijdagavond 22:00 tot zondagavond 22:00 uur en vanaf september 2015 de klok rond, 7/7. Daar komt nu bijna vier jaar later een einde aan. “Door een te laag aantal luisteraars en de financiële kost die hier tegenover staat, zoals Sabam”, zegt Erwin De Gooyer. “Blijkbaar is radio luisteren via internet nog beperkt. Andere medewerkers zouden de radio eventueel willen verderzetten, maar ik bleef zonder enig verder nieuws. We bedanken alle luisteraars die de voorbije jaren genoten van onze radio.” (RDS)

Minerva ‘opgenomen’ in het Zorgcentrum

Ze bestaan nog, maar zijn zeldzaam… de ziekenomroepen. Radio gemaakt door vrijwilligers voor zieken-, verzorgings- en rusthuizen. Van daaruit groeide menig initiatief uit tot een vrije radio. Anno 2019 zien we de omgekeerde beweging in Antwerpen. Als het over radio en senioren gaat in ’t Stad dan komt men vrij snel terecht bij Minerva. Nu dus ook. Dat Radio Minerva nauw samenwerkt met het Zorgbedrijf Antwerpen is al langer een feit. En die ‘vriendschap’ krijgt een extra elan want vanaf nu zijn de programma’s van de best beluisterde radio in de metropool ook te beluisteren in alle Woonzorgcentra’s (WZC) van het Zorgbedrijf Antwerpen via televisiekanaal 107, het info kanaal van het Zorgbedrijf. De spot werd geproduceerd door Spotlight uit Zoersel, de stem is van Jo Jacobs (foto). (BdGO)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 223: Minerva, VRT en sportradio (video)

'Luisteraars krijgen meer doodsbrieven dan geboortekaartjes' Als radiospots en andere jingles uw ding zijn, dan Lees verder

Blad 222: Erratum, podcast, Ann en Oostende (slides)

Kleine 'oeps' rechtgezet en om het goed te maken een gratis super tip Terwijl de Lees verder

Blad 221: Siri, Frances en een zwarte panter

Ze zullen maar mee luisteren terwijl u bezig bent. Waarmee dan ook... Ik zag twee Lees verder

Blad 220: Luistercijfers, DAB+, Johan en Mike (audio)

Nederlandse marktaandelen lijken op Belgische politiek: er wil niks bewegen Ook in Duitsland trekken ze Lees verder

Blad 219: Edu, NAVO, Louis & Daddy (audio & video)

Liefde voor schepen met zendmasten en zelf wonen op een boot (maar ultieme droom bijna Lees verder

Blad 218: Antennes, Media Gold en radio’seks’ (audio)

Niet enkel het oor wil wat, het oog maakt het zoveel imposanter Na de 'huisruil' Lees verder

Blad 217: Vakantie, Q-music en Extra Gold (video)

En net toen u dacht dat wij er immuun voor waren, bezwijken we toch (niets Lees verder

Blad 216: Audible, podcast, audio top en flops (video)

Als u het allemaal kan beluisteren, waarom zou u het dan nog lezen (want dat Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx