- ‘Luisteraars krijgen meer doodsbrieven dan geboortekaartjes’
- Als radiospots en andere jingles uw ding zijn, dan heeft de VRT een remedie
- Sportradio zou een blauwdruk moeten zijn van àlle programma’s
- En tot slot is nog één gele regel helemaal onder Het Blad, die u niet mag missen
Bij Minerva gingen ze letterlijk door tot het einde
Gazet van Antwerpen meldt de overlijdens van twee presentatoren van Radio Minerva. Op 26 juni overleed Jan Meeus op 85-jarige leeftijd. De 79-jarige Rik Van Hoogendorp ging plots heen op 24 juli, een kleine maand later. Als ‘Jan Wielemans’ en ‘Rik Anthony’ waren ze beiden al twintig jaar actief bij de oer-Antwerpse zender. “Maar het is geen abnormaliteit dat twee van onze presentatoren sterven. Het is nu eenmaal zo dat de jongste 52 is en de oudste 85”, zegt voorzitter Frank Boekhoff (foto). “Het is emotioneel moeilijk. Minerva is een zender door en voor senioren. Zulke overlijdens behoren tot de levenssfeer van zowel de presentatoren als de luisteraars. Onze luisteraars krijgen meer doodsbrieven dan geboortekaartjes, zo is dat nu eenmaal. Onze medewerkers doen het omdat het een stuk van hun leven is.” (BdGO)
Iedere dag naar de Reyerslaan? Er is een mogelijkheid…
De VRT-radiospotcel is het interne radio imaging-productiehuis van de VRT. Een flexibel en dynamisch team van dertien creatieve talenten is elke dag bezig met het bedenken en produceren van radiospots en radiojingles voor alle VRT-merken. Van een eerste zot idee tot afgewerkt product, van het schrijven van teksten tot het coachen van stemmen, of van het componeren van een muziekje tot het afmixen van een jingle, het gebeurt allemaal binnen één team. De VRT-Radiospotcel is nu op zoek naar versterking in de persoon van een creatieve radiospotproducer / copywriter. Interesse? Dan vindt u hier alle noodzakelijke details. (VO)
Daarom is sportradio (altijd) goede radio!
Wat Sporza Tour is voor Vlaanderen, dat is Radio Tour de France in Nederland. Lange, leuke, live programma’s die scoren, heel goed scoren, buitengewoon goed scoren zelfs. Is er een formule voor, of is het gewoon toeval? Een rare kruisbestuiving tussen diverse onderdelen die zomaar in elkaar lijken te passen? Want Radio Tour de France trekt toch zo’n twee miljoen luisteraars in Nederland (op Vlaamse cijfers is het nog even wachten). Toch uniek voor een sportprogramma. Een degelijke uitleg is op zijn plaats en daarom dook het Hilversumse Museum Beeld & Geluid in de geschiedenis achter dit sportprogramma op NPO Radio 1, een ‘show’ met veel Franse chansons en het laatste nieuws uit de grootste wielerkoers ter wereld. Ga zitten, kijk en luister. (IK)
Niet enkel de publieke omroep heeft een vacature, mogen we u tot slot ook nog op deze link wijzen? Merci!