RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 219: Edu, NAVO, Louis & Daddy (audio & video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Liefde voor schepen met zendmasten en zelf wonen op een boot (maar ultieme droom bijna in duigen)
  • Zonder West-Vlaamse zendmast was Wall Street nu stukken armer (rijker kan ook)
  • Iemand die weet wat ‘Despacito’ betekent? Maakt niks uit, want u vindt het massaal mooi!

Altijd al een voorliefde gehad voor boten

Edu de Groot (foto), onlangs nog één van de gasten tijdens de Mi Amigo 45 reünie in Blankenberge, beleefde vrijdag 26 juli bij z’n terugkeer uit vakantie, een vrij naar avontuur. Zijn woonboot aan de Kolenkaai moest door de Brugse brandweer leeggepompt worden. De schade aan de woonruimte is wel aanzienlijk. Edu, die eigenlijk Patrick Coens heet werkte voor Radio Maeva, maar verzorgde reeds als 21-jarige drive in shows voor Radio Noordzee Internationaal. Later kwamen daar de AVRO Top Pop shows bij. Nadien was hij actief voor de Radio Mi Amigo drive in shows, waarmee hij het bekendst werd. Hij startte ook de Costa Brava drive in show op. Hij toerde daarmee zowat wekelijks door Frankrijk waar hij zeer populair was. Over de problemen met de woonboot in Brugge maakte Het Laatste Nieuws een kort bericht. (GvD)

West-Vlaamse zendmast helpt New Yorkers

Gisteren, zaterdag 27 juli hadden we het in Het Blad over zendmasten en antennes, we gaan nog even op de ingeslagen weg door. Met een enigszins verrassend bericht want… hoe een klein land ook groot kan zijn. Jump Trading LLC uit Chicago kocht in augustus 2014 een zendmast in het West-Vlaamse… Veurne. Ze moest dienst doen om flitshandeltransacties op de beurs mee uit te voeren. Het Vlaamse bedrijf kocht op zijn beurt de toren een jaar eerder van het ministerie van Financiën voor vijf miljoen euro. Het ging om de ‘NAVO-toren van Houtem’, zoals de 244 meter hoge zendmast in de volksmond genoemd werd. De mast werd eerder gebruikt voor snelle militaire communicatie via microgolftechnologie. In het geval van de zendmast in Veurne zou de transmissie gebeuren tussen de beurzen in Frankfurt en Londen, de twee belangrijkste financiële centra in Europa. Jump Trading LLC heeft een filiaal in de Britse hoofdstad. Meer details leest u hier. (SB) (Foto bovenaan – credits: Easywalk H.)

Net niet té warm om een dé zomerhit te kiezen

‘Despacito’ is volgens de luisteraars van Qmusic dé hit van de zomer. Dit nummer van Luis Fonsi en Daddy Yankee kreeg de meeste stemmen en prijkt bovenaan de ‘Top 500 van de Zomer’. Marco Borsato, Armin Van Buuren en Davina Michelle kapen als nieuwkomers meteen de tweede plaats weg met ‘Hoe Het Danst’. ‘Wake Me Up’ van Avicii, de nummer 1 van vorig jaar, zakt twee plaatsjes terug en staat op 3. Met twaalf songs is David Guetta de meest genoteerde artiest. De beste Belgische prestatie is van Regi; zijn ‘Summer Life’ staat op 57. De sterkste stijger is ‘Shotgun’ van George Ezra, die maar liefst 268 plaatsjes wint. De lijst was een hele week lang te horen bij Qmusic tussen 09:00 en 18:00 uur. Qmusic-dj Vincent Fierens maakte samen met Sieg De Doncker vanuit het Q-Beach House de nummer 1 bekend. (TB)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Danny Adriaensen
Danny Adriaensen
28 juli 2019 - 13:51 13:51

Voor de mensen die de foto’s van de mast in Veurne willen bewonderen, ben er in 2014 geweest. Ze zijn beschikbaar via Facebook, ook zonder account.

https://www.facebook.com/pg/the.antenna.site/photos/?tab=album&album_id=718402394868445

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx