- Als u het allemaal kan beluisteren, waarom zou u het dan nog lezen (want dat kost meer moeite)
- Nieuwe manier om ‘rijk’ te worden. Stort u in de podcastbusiness (en verhuis naar de VS)
- Klopt het wel dat alle publiciteit, ook goede reclame is? Er zijn mensen die het voor u uitzoeken
Uitgevers willen niet instappen in Audible Captions
Het is géén radio, zelfs geen muziek, noch een podcast, maar er is wel geluid. Meer moet dat niet zijn in een nieuwsarme zomermaand. Audible, dat luisterboeken uitbrengt en eigendom is van Amazon, werkt momenteel aan Audible Captions. Daarbij zorgt machine learning ervoor dat de tekst die u hoort ook uitgeschreven wordt, zodat u die samen met de verteller als het ware kan lezen. Vergelijk het met ondertitels bij een video. Handig voor gebruikers, maar niet alle uitgevers zijn enthousiast, zij vragen Amazon nu een uitzondering voor hun uitgaven. Er wordt gevreesd dat mensen geen aparte boeken meer gaan kopen, maar enkel nog de Audible uitgave, waarbij de tekst als het ware gratis is. Meer bij The Verge. (HvG)
Op weg naar één miljard dollar!
Adverteren via podcasts is ‘booming’, althans in de VS, dat blijkt uit onderzoek van het Interactive Advertising Bureau (IAB ) en Pricewaterhouse Coopers (PwC). In 2018 bedroegen de advertentie-inkomsten $ 479 miljoen. Volgens PwC zal de omzet tegen 2022 toenemen tot liefst één miljard dollar. “Podcasts zijn een van de snelst groeiende, zo niet de snelst groeiende categorie binnen digitale audio”, zegt Lauren Fisher, principal analyst bij eMarketer. Naar verwachting zullen 76,4 miljoen Amerikanen dit jaar naar podcasts luisteren. Uit een onderzoek van Edison Research (maart 2019) en reclamebedrijf Triton Digital, blijkt dat 21% van de Amerikanen vier tot vijf podcasts per week beluisterden, 31% nam er minstens zes per week voor z’n rekening. (SB)
Zo hoort u het ook eens van iemand uit het vak
Jeroen Goossens is sound specialist, voice coach, copywriter en oprichter van geluidsstudio Mannekes.com in Herent. Pairi Daiza, De Standaard en Oxfam steken in z’n portfolio. Om maar deze drie te noemen. Var, de reclameregie van de publieke omroep vroeg de hem op de man af om eens over de landsgrenzen heen te kijken, maar er vooral te luisteren naar ‘straffe’ audio tops en flops, en die dan ook nog eens te selecteren. Ter inspiratie neusde hij in de inzendingen voor de International Sound Awards, een organisatie van The Audio Branding Academy. Hij zocht en vond drie toppers. Altijd leuk om eens de menig van iemand uit het vak te kennen. Hieronder krijgt u één van zijn keuzes cadeau, voor de rest moet u hier zijn. (TB)