- Kwink- en andere slagen, het blijkt een moeilijke oefening (en dat is jammer!)
- Eerst voor een praatje in Middelkerke, daarna snel naar Gent voor een plasje
- Het kraakt, het stoort en het knettert als gek, maar wat ziet het er gaaf uit!
Blijkbaar wordt er ook ‘s nachts naar het nieuws geluisterd
Chris Van den Abeele (fotocredits: VRT), de nachtelijke nieuwslezer van de VRT is op de vinger getikt omdat hij z’n bulletin met een enigszins persoonlijke toets had afgesloten. Iets wat hij wel vaker doet. In de nacht van maandag op dinsdag was het weer zover. In de hoofdrol Imanuelle Grives, die op Tomorrowland werd betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs. De Nederlandse actrice had aan de politie verklaard dat ze verboden middelen had meegenomen om zich in te leven in een nieuwe filmrol als drugdealer. Van den Abeele voegde daaraan toe: “Gelukkig probeerde Grives zich niet voor te bereiden op een rol als seriemoordenaar.” (SB)
De mobiele studio van Kim en het toilet van MENT
Het Nieuwsblad stuurde één van haar reporters naar Middelkerke en die liep er Kim Debrie (foto bovenaan – credits: VRT) tegen het lijf tijdens de zomerse kusttour van Radio 2. Goed voor een pagina grote reportage over het programma ‘Plage Préférée die u hier kan lezen (weliswaar achter een betaalmuurtje) …/… In de Gentse industriezone is MENT TV al een poosje haar omroepgebouw aan het verbouwen. Er wordt een extra vleugel van tweehonderd vierkante meter in gebruik genomen met een nieuwe loungeruimte, make up room, eindregie en een volledig nieuwe, grote live-studio. Een deel van de technische faciliteiten wordt gedaan door TVV Sound. Opvallend: er komt ook een gloednieuw toiletblok, en daar roepen ze de hulp van het publiek voor in. Pardon? (SB)
Olen: eerst naar het radiomuseum, daar naar de pot
VRT-journalisten Lucas Vanclooster en Alexander Dumarey bezochten één van de tientallen kleine, verrassende musea die ons land rijk is; het Olens radiomuseum. Op VRT.NU krijgt u een pak info. Het radiomuseum in Onze-Lieve-Vrouw OIen behandelt de geschiedenis van de radio en aanverwante toestellen plus technieken vanaf het prille begin, omstreeks 1900 dus, tot grosso modo 1950. Maar er zijn ook mooie en indrukwekkende apparaten uit de jaren 60. Daarbij komt zowel techniek als vorm aan bod. Honderden van die toestellen doen het nog, zelfs de alleroudste. Bij het museum hoort ook een werkplaats om lampenradio’s te herstellen. (SB)
zalig die nieuwslezer, zo zouden er meer moeten zijn.