fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 195: O.a. over Steven, Alexa en Sara (video)

  • Ook in heel weinig zinnen kunnen we veel vertellen (en we doen het drie keer!)
  • Alexa mag nu ook door anderen onder handen genomen worden
  • En u kan echt wat bijleren van Sara (bvb over zingende ezels en het opvouwen van spijkerbroeken)

VBRO, The Antenna Site en Spotify

Steven Dujardin maakt aanstaande weekend om 06:00 uur zijn debuut als weekendpresentator bij de VBRO…/… Ook zo wild van antennes en andere zendmasten? Dan hebben we goed nieuws voor u. De bijgespijkerde versie van de bekende ‘Antenna Site’ is online. Daarnaast blijft ook de sterke Facebook-pagina overeind. En naast de vele foto’s, bespeuren we daar warempel ook de eerste bewegende beelden. Met dank aan de inzet van een drone…//… Muziekstreaming gigant Spotify, die zich al een hele poos op de markt van de podcasts heeft gestort, pakt nu ook uit met een eigen podcasthitlijst voor Nederland. De rangschikking, terug te vinden in de Spotify-app, laat de tien producties zien die het meest werden opgevraagd bij Spotify. (Patric Smit, IK)

Skill connections voor de Alexa apps nu beschikbaar

Amazon heeft een slimme luidspreker, de Echo, waarop de virtuele assistent Alexa draait. Die kan ook op een smartphone geïnstalleerd worden. Alexa is tot veel in staat: favoriete muziek laten horen op de Echo of een andere luidspreker die compatibel is met de ‘slimme dame’. Ze kan ook opeenvolgende vragen beantwoorden waarbij de software weet dat de tweede vraag voortborduurt op het antwoord dat op de eerste vraag gegeven werd. Dat noemt men ‘skills’. En Alexa heeft ook ‘skill connections’. Daarmee kunnen ontwikkelaars aan de slag om mee te doen. Tot op heden was dat beperkt tot enkele partners. Nu echter worden die skill connections voor alle ontwikkelaars opengesteld, via de Alexa Skills Kit. Meer bij Venturebeat, waar u ook een filmpje vindt. (HvG)

De YouTube-trics van Sara Cox (BBC Radio 2)

Sara Cox is al twintig jaar een van de betere Britse radiochicks. Nadat ze jaren het mooie weer maakte op BBC Radio 1 verzorgt ze sinds een tijdje BBC Radio 2’s Drivetime. In de reeks ‘This is my YouTube’ belicht Google UK hoe gebruikers, met verschillende achtergronden, banen en interesses, content op YouTube verbinden, aanspreken en gebruiken. Deze week vertelt Sara Cox hoe ze het platform gebruikt om nieuw materiaal te vinden, nieuwe trucjes leert en van radio een livestream-ervaring maakt. Dat gaat van een zingende ezel tot hoe je een spijkerbroek opvouwt, maar ‘Coxy’ verklapt ook dat ze YouTube gebruikt ter voorbereiding van radio-interviews: “Ik wil graag zien hoe ze bewegen en reageren, dus graaf ik vooraf in video’s op YouTube.” (RDS)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Ferry Maat ruimt platenkast op, Rudy Meyns kiest voor VBRO 'Beter laat dan nooit' dachten
Mocht u nog steeds niet genoeg van Mi Amigo (we doen er nog iets bij)
Nieuwe 'InTune' is uit en gaat vooral over muziek én radio (en vice versa)Nieuws verspreiden
Van op het strand in Oostende naar dat van Karpathos in Griekenland (overal radio) 'Moet
Yoren en Wanne mogen de zomer helpen kleuren bij MNM Het oude TOPradio was een
Ze lopen zich 's ochtends een ongeluk bij NRJ. Ook morgenochtendVlaamse piraat herleeft op Engelse
Caroline praat graag, maar teveel is natuurlijk ook 'trop'Nederlanders mogen niet meer gratis spelen met
Ibiza 500 bij Tomorrowland One World RadioOost-Vlaanderen stoomt anderstalige journalisten klaar voor heel VlaanderenVlaanderen is

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Joe Woodstock, pop-upradio voor de babyboomers

Radioplayer Vlaanderen maakt tarieven bekend

VS: Ook Hot 97 en WBLS verkocht

Blad 194: Ferry, Rudy, Siri en Kim (fotoreeks)

De grote verliezer in de CIM-cijfers

Blad 193: Top 50, de toekomst & Madonna (video)

Sluiten