RadioVisie

  • .
    .

Blad 187: Radio Babbelonië, Qmusic, Yle (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Ibiza 500 bij Tomorrowland One World Radio
  • Oost-Vlaanderen stoomt anderstalige journalisten klaar voor heel Vlaanderen
  • Vlaanderen is kampioen in vaandelzwaaien. Straks ook in servetzwaaien?
  • Finse publieke omroep vindt geen… Latijnse radiomakers meer

Een tip om mee te beginnen, voor de fans.Tomorrowland OWR draait deze week de ‘Ibiza 500’ (elke weekdag vanaf 12:00 tot 18:00 uur). De lijst bevat de beste Ibiza-tracks van de afgelopen 25 jaar. Een aanrader (voor de liefhebbers van tijdloze dance)!

Eenmaal journalist, altijd journalist (waar dan ook)

Een groep anderstaligen uit Oost-Vlaanderen heeft een opleiding gevolgd als radiomaker bij Vormingplus, bij het project Radio Babbelonië. De meesten waren reeds als journalist aan de slag in hun thuisland. Ze komen uit onder meer in Syrië, Ethiopië, Marokko en Rusland. De anderstaligen volgden een opleiding bij radiomaker Tjhoi Ng Sauw, docent Radiotaal aan de VUB en voormalig journalist bij Radio 1. Radio Babbelonië is een samenwerking tussen Vormingplus Waas en Dender en Vormingplus Vlaamse Ardennen, met de financiële steun van het Agentschap Integratie en Inburgering. De redactieleden van van dit gevorderde integratieproject trokken ook naar de publieke omroep aan de Reyerslaan, waar ze werden rondgeleid. Luister hier naar Radio Babbelonië. (PvB) 

Qmusic’s ‘Foute Party’ en foute recordpoging

We hadden er zelf al bedenkingen over en we zijn blijkbaar niet alleen, ook bij de RTBF, France 2 en M6 kijken ze met stijgende verbazing naar de recordpoging van Qmusic om de ‘langste Connemara’ te vestigen. Zwaaien met een (wit) servet op de tonen van ‘Les Lacs du Connemara’, een fantastische song met een dramatische tekst van Michel Sardou (uit 1981). Q-dj  Vincent Fierens wil aanstaande donderdag (27 juni), vanaf 20:00 uur tot vrijdagavond op de Foute Party in Gent (28 juni), continu mensen laten uitbundig zwaaien. Iets wat sinds mensengeheugenis op mening trouwfeest in Vlaanderen gebeurt. Een traditie die nergens anders ter wereld bekend is. ‘Als er nu één nummer is dat zich niet leent tot zatte feestvreugde, dan is het net Les Lacs’, denken ze terecht bij de zuiderburen. (TB)

Latin Finnish subsisto progressio radio

De Finse publieke omroep Yle heeft deze week zijn laatste nieuwsbulletin in het Latijn uitgezonden. Sinds 1989 werd wekelijks onder de noemer ‘Nuntii Latini’ een samenvatting van het wereldnieuws in het Latijn gegeven. De laatste jaren was het Nuntii Latini ook online te beluisteren. Wereldwijd volgden zo’n 40.000 mensen het nieuwspraatje in het Latijn, waaronder het… Vaticaan. De hoge leeftijd van de makers van het programma, dat ooit als grap begon, ligt aan de basis van de beslissing. Vervangers vinden lukte niet meer. Naast Fins en Zweeds, produceert Yle ook bulletins in het Engels, Russisch, Sami, Roma, gesimplificeerd Fins, Karelisch en zelfs gebarentaal (online). (PvB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 186: VTMGo, Minerva en Maarten (video)

Teruglopende tv-reclame inkomsten opvangen (en nu nog de kijkers zien te behouden)Niet één, maar een Lees verder

Blad 185: DVB-T2, Radio Report en Klara (video)

Als het regent in Brussel druppelt het in Den Haag ('t is eens wat anders) Lees verder

Blad 184: Funradio, Spotify, NRJ hier en daar (video)

Meer luisteraars? Ga ze thuis overtuigen met een BBQ! NRJ wordt 25 (in Wallonië) - Lees verder

Blad 183: Nostalgie, Porsche, Veronica, VRT (video)

Nostalgisch (en met heimwee) terugdenken aan BelgiëNorderney was het decor voor een elektrische PorscheVRT is Lees verder

Blad 182: MIG, VRT, MA45, TROS FM (video)

MIG stelt de vragen waarop u misschien het antwoord kentDirk Sterckx op weg naar een Lees verder

Blad 181: DAB+, cijfers en een blote Klara (video)

Broadcast Partners krijgt voorlopig geen gelijk van Raad van State153 pagina's over internationale media (en Lees verder

Blad 180: Fouten, cijfers en emoties (video)

Degelijk bericht over een heel fout programma bij QmusicNaar maandelijkse gewoonte, werd er alweer flink Lees verder

Blad 179: Norkring, Gers, Brahim en Minerva (video)

Norkring versterkt en steekt de Nederlandse grens overBrahim krijgt Gers vijf weken naast zich bij Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx