RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 186: VTMGo, Minerva en Maarten (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Teruglopende tv-reclame inkomsten opvangen (en nu nog de kijkers zien te behouden)
  • Niet één, maar een heleboel Minerva’s (en u kan ze in een map stoppen)
  • Mocht u Maarten Biesheuvel niet kennen, dan bieden wij u nù de kans

VTMGo: slimme strategie om adverteerders binnen te halen

TV verliest in sneltreinvaart kijkers en bijgevolg ook inkomsten uit advertenties. Er is Netflix (straks ook Amazon en Apple) en er is het uitgesteld kijken. Onlangs lanceerde VTM z’n eigen Netflix-concurrent, die naar onze mening lichtjes geniaal is. Zowel op computer, de website vtmgo.be als in de VTMgo-app voor Android en iOS kan u bijna de hele VTM-catalogus bekijken. Mét reclame die u niet kan doorspoelen, maar die ook niet langer dan een minuutje of maximum twee duurt. Ze wordt ter plekke opgehaald uit een database. Voor wie Vlaamse producties en soaps gemist heeft, of pas na jaren inpikt en benieuwd is naar de beginjaren, is dit een zegen. Spoed, De Rodenburgs, Wittekerke, maar eveneens Teams, Code 37. Ook internationale series zoals The Border staan op het programma. Mét reclame, maar gratis. (HvG)

Lik eens (zonder schroom) aan een Minerva

Radio Minerva en marketing. Volgens insiders zit er geen duur betaald reclamebureau achter het Antwerpse seniorenstation, enkel een team van radiomakers met gezond boerenverstand. Niet onlogisch, de gemiddelde leeftijd van de medewerkers staat immers  symbool aan ervaring, levenswijsheid en ondervinding. ‘Namedropping’ – is daarbij één van de belangrijkste reclametroeven. Mond-tot-mond is gratis en werkt. Ook de ‘gedrukte’ zichtbaarheid van een merk(naam) kan een flink handje toesteken. Minerva duikt op in de pers, op televisie, het toneel, maar ook op cd’s, in reclamespots voor bekende merken en… tegenwoordig staat de bekende kop van de Romeinse godin ook op een postzegel. Onder het motto; ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’. Wedden dat het werkt? (BdGO)

Podcast: het beste van Biesheuvel

Er is een nieuwe reeks podcasts met verhalen van Maarten Biesheuvel die hij las voor de VPRO-radio. De Nederlandse auteur werd op 23 mei 2019 tachtig jaar. Met de reeks ‘Het beste van Biesheuvel’ wou de progressieve omroepvereniging hem de nodige eer betonen. Elke donderdag en maandag is er een nieuwe aflevering die online kan worden beluisterd, via de website, of om te downloaden naar smartphone om de podcast offline te beluisteren waar en wanneer het past. En als extraatje vindt u op de website ook nog ‘Sunny Home’, een radiodocumentaire over Maarten Biesheuvel. U kent deze Nederlandse auteur niet? Dan is het nu het moment om kennis te maken. Deze productie is te beluisteren via ‘Nooit meer slapen’. Helaas wordt enkel de link naar de Apple podcast vermeld. (HvG)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 185: DVB-T2, Radio Report en Klara (video)

Als het regent in Brussel druppelt het in Den Haag ('t is eens wat anders) Lees verder

Blad 184: Funradio, Spotify, NRJ hier en daar (video)

Meer luisteraars? Ga ze thuis overtuigen met een BBQ! NRJ wordt 25 (in Wallonië) - Lees verder

Blad 183: Nostalgie, Porsche, Veronica, VRT (video)

Nostalgisch (en met heimwee) terugdenken aan BelgiëNorderney was het decor voor een elektrische PorscheVRT is Lees verder

Blad 182: MIG, VRT, MA45, TROS FM (video)

MIG stelt de vragen waarop u misschien het antwoord kentDirk Sterckx op weg naar een Lees verder

Blad 181: DAB+, cijfers en een blote Klara (video)

Broadcast Partners krijgt voorlopig geen gelijk van Raad van State153 pagina's over internationale media (en Lees verder

Blad 180: Fouten, cijfers en emoties (video)

Degelijk bericht over een heel fout programma bij QmusicNaar maandelijkse gewoonte, werd er alweer flink Lees verder

Blad 179: Norkring, Gers, Brahim en Minerva (video)

Norkring versterkt en steekt de Nederlandse grens overBrahim krijgt Gers vijf weken naast zich bij Lees verder

Blad 178: Herman, Denderland, Martine (audio & video)

'Radio in Vlaanderen' zal gemist wordenDenderland blijft, maar hun oldiesradio is wel degelijk verhuisdDe sublieme Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
24 juni 2019 - 22:30 22:30

Vtm go is heel goed, alleen jammer dat de films er maar een korte tijd blijven opstaan. Zou nog beter geweest zijn als we toch een langere tijd naar films kunnen kijken via dit platform.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
24 juni 2019 - 16:14 16:14

In 2005 bracht Radio PROS (toen nog vanuit Denderhoutem) ook al zijn eigen postzegels uit…sterker nog.Ook van de DJ’s zelf…dat zullen dus nu wel collector items zijn ;-).Ik bedoel dus die postzegels !
Ik weet nog dat toen de postzegels de deur uitvlogen…Trouwens iedereen kan laten eigen postzegels maken bij de post.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx