RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 183: Nostalgie, Porsche, Veronica, VRT (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Nostalgisch (en met heimwee) terugdenken aan België
  • Norderney was het decor voor een elektrische Porsche
  • VRT is tevreden over zichzelf (en bewijst dit)

Evy Gruyaert mag het samen doen met Jean-Marie de Bol

We meldden het nieuws al in primeur, maar kenden toen nog niet àlle details. Inmiddels is dat wel het geval. Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië kiezen samen dé plaat die de kracht van België symboliseert. Luisteraars kunnen vanaf vandaag 21 juni tot 20 juli hier stemmen op hun favoriete nationale song. Het muzikale resultaat hoort u op de nationale Belgische feestdag, 21 juli, in een tweetalige uitzending simultaan op Nostalgie Vlaanderen én Nostalgie Wallonië. De lijst wordt tussen 12:00 en 13:00 uur gepresenteerd door Evy Gruyaert en Jean-Marie de Bol. ’s Avonds is iedereen welkom op de Grote Zavel in Brussel voor de twaalfde editie van ‘Nostalgie Live Tour’. Er zijn gastoptredens van: Cock Robin, Queen by Pilgrims, The Planes en DJ Lilo. (TB)

Met de Porsche OP de Norderney

Na een succesvolle pilot in Berlijn ging op 8 mei ‘Scopes, driven by Porsche’ van start in Amsterdam. Dit initiatief van het beroemd automerk verbond creatieve geesten en futuristische ideeën. De thema’s van de Nederlandse editie waren ‘design’ en ‘innovatie’. Geheel in lijn daarmee was een mock-up van de Mission E conceptcar uit 2015 te bewonderen, die hintte naar de volledig elektrische Porsche Taycan, die in september wordt onthuld. ‘Scopes, driven by Porsche’ vond plaats op de Norderney, het oud zendschip van Radio Veronica aan de NDSM-Pier, deels tegelijk met The Next Web Conference (9-10 mei). Het event duurde tot en met 19 mei. Observatie leerde op 19 juni dat er een speciale tekst was aangebracht op de voorplecht van de Norderney. Het is te hopen dat de nieuwe Porsche bij het verdere transport niet zo is gecrasht als de tekst op de boeg. (HK. Foto: Herbert Visser)

Examens nog bezig, toch heeft VRT z’n rapport al gekregen

Gisteren donderdag 20 juni stelde de VRT haar jaarverslag 2018 voor aan pers en publiek. De commissie media van het Vlaams Parlement zal dit verslag later dit jaar bespreken. U kon bij ons al uitgebreid lezen dat de publieke omroep zich vrij strikt gehouden heeft aan het reclameplafond uit de beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid. In dat lijvige rapport verneemt u ook dat nagenoeg alle doelstellingen werden gehaald. Centraal stond een maximale invulling van de openbare opdracht informatie (extra bij de lokale verkiezingen), cultuur en educatie (o.a. met lesmateriaal voor jongeren). De VRT richtte zich tot iedereen in Vlaanderen (gemiddeld weekbereik: 88,7% van de bevolking). De bestedingen voor externe producties bedroegen 18,29% van de totale inkomsten. Interesse in veel meer? Dan kan u hier het complete verslag lezen en/of downloaden(TB)

https://youtu.be/47P7gJfoOns

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 182: MIG, VRT, MA45, TROS FM (video)

MIG stelt de vragen waarop u misschien het antwoord kentDirk Sterckx op weg naar een Lees verder

Blad 181: DAB+, cijfers en een blote Klara (video)

Broadcast Partners krijgt voorlopig geen gelijk van Raad van State153 pagina's over internationale media (en Lees verder

Blad 180: Fouten, cijfers en emoties (video)

Degelijk bericht over een heel fout programma bij QmusicNaar maandelijkse gewoonte, werd er alweer flink Lees verder

Blad 179: Norkring, Gers, Brahim en Minerva (video)

Norkring versterkt en steekt de Nederlandse grens overBrahim krijgt Gers vijf weken naast zich bij Lees verder

Blad 178: Herman, Denderland, Martine (audio & video)

'Radio in Vlaanderen' zal gemist wordenDenderland blijft, maar hun oldiesradio is wel degelijk verhuisdDe sublieme Lees verder

Blad 177: CBS-radio, ‘klassieke’ pop, Frits (audio & video)

De audio-verpakking van een nieuwsuitzending in de Amerikaanse 70's & 80'sAfkicken van popmuziek en vallen Lees verder

Blad 176: Woodstock, Vlaamse Ardennen & NRJ (video)

Volgende week vier keer naar Woodstock met Lies bij KlaraWaarin 'kleine' jongens, toch grote Vlaamse Lees verder

Blad 175: Honger, piraten en radiokolonisten (audio)

PROS wil niemand naar bed sturen met hongerParadijselijke radiopiraat vanuit Oost-België in half Europa te Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx