fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 178: Herman, Denderland, Martine (audio & video)

  • ‘Radio in Vlaanderen’ zal gemist worden
  • Denderland blijft, maar hun oldiesradio is wel degelijk verhuisd
  • De sublieme veelzijdigheid van Martine Bijl

Radiowebsite stopt: ‘Het is de schuld van de minister!’

Wie bovengemiddeld met het medium radio begaan is, zal zijn naam waarschijnlijk kennen, toch minstens zijn website ‘Radio in Vlaanderen’ bezocht hebben. Alle frequenties, zendvermogens, locaties en tal van andere details stonden er netjes opgelijst. De luisteraar die het verder zocht, kon er ook terecht voor nieuws over DAB, satelliet, internet… noem maar op. Edoch Herman Boel, over hem hebben we het, gooit nu de handdoek in de ring want; “Door de verschraling van ons radiolandschap en de hemeltergende minachting van (ex-)minister Sven Gatz voor de wet, heb ik niet langer interesse in datzelfde landschap. Ik luister voortaan nagenoeg uitsluitend nog naar online (buitenlandse) radio, waar de diversiteit en keuze ontzettend groot is”. Bij deze willen we Herman bedanken voor zijn jarenlange, tomeloze inzet om het Vlaamse radiolandschap in kaart te brengen. En om te proberen het naar een beter niveau te tillen. ‘We gaan u missen!’ (TB)

Oldies Radio denderend verhuist (maar dat merkt u misschien niet)

Een ‘dienstmededeling’ van Oldies Radio Denderland dat sinds gisteren, zaterdag 15 juni, verhuisd is. Maanden geleden al werd dit aangekondigd, nu is het dus ook realiteit geworden. De streams van deze internetradio zijn overgezet van SonixCast naar TorontoCast. Bij deze laatste wordt voor de streams gebruik gemaakt van het controlepaneel EverestCast. De streams vindt u nu ook niet meer terug bij ShoutCast maar bij Icecast. Radio Denderland draait enkel oldies en popcorn muziek uit de jaren 50, 60 en 70. Elk uur is er het meest recentste nieuws te horen dat verzorgd wordt door World News Company. Radio Denderland is aangesloten met licentie bij SOCAN. Er is ook een Facebook-pagina. (TB)

Martine Bijl was van alle markten thuis (ook die van de jingles)

We komen tot slot nog even terug op Martine Bijl, die 30 mei jongstleden overleed. Al zou u het niet verwachten, deze populaire Nederlandse zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière, maakte ooit een jingle die André van Duin in zijn radioprogramma bij de NCRV gebruikte bij het aankondigen van zijn technicus ’Meneer De Groot’. Het is een fragmentje uit het liedje ‘Die jongen van De Groot’, opgenomen in 1972, uitgebracht op Imperial (later EMI). Het nummer werd geschreven door haar toenmalige echtgenoot Henk van der Molen. In een fragment uit het TROS tv-programma ‘Voor alle fans’ zingt Martine Bijl samen met Ria Valk een persiflage op een aantal bekende STER-reclames uit die tijd. Te horen zijn o.a. Omo, Dixan, Bona, thee (Douwe Egberts) en Amstel Bier. Hoe licht ook, zelfs in deze uitingen is de maatschappelijke betrokkenheid en de positief vileine humor van Martine Bijl terug te horen. (Jingleweb.nl)TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Als u 'm niet meer hoort, dan heeft dat een reden Radiomakers onder elkaar, dat
Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een
U moet ons niet geloven, maar uitproberen kan absoluut geen kwaad Willy ziet Glenn heel
Beetje reclame maken voor de reclame, anders zou u het waarschijnlijk niet weten Lijstjes bij
De televisietak van DPG Media, het bedrijf boven bekende mediamerken als Qmusic, Joe, Q2, VTM
Omdat het niet altijd klimaatmarsen moeten zijn: met radioreclame verander je de wereld Ook met
Internetcampagnes zitten in de lift. Maar kan enkel een online campagne wel voldoende resultaten bieden?
Voor de ene moet u snel zijn, voor de andere hebt u nog ruim een

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
De Radio Maigret à Studio Clouseau (6)

Blad 177: CBS-radio, ‘klassieke’ pop, Frits (audio & video)

De Radio Maigret à Studio Clouseau – 5 (audio)

Blad 176: Woodstock, Vlaamse Ardennen & NRJ (video)

Hoe kort is de lange termijn van DAB+?

Blad 175: Honger, piraten en radiokolonisten (audio)

Sluiten