RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 176: Woodstock, Vlaamse Ardennen & NRJ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Volgende week vier keer naar Woodstock met Lies bij Klara
  • Waarin ‘kleine’ jongens, toch grote Vlaamse meneren kunnen zijn
  • Als u ervan houdt, kan u er zelfs voor stemmen (hoe ‘rapper’ hoe beter)

En toen gingen zelfs Lies en Klara naar Woodstock

Er is een reële kans dat u nog niet geboren was in augustus 1969, maar dat u toch de naam Woodstock kent en die ook onmiddellijk associeert met hét meest legendarische popfestival dat ooit werd gehouden. Het werd meteen de onbedoelde afsluiter van een fantastisch decennium; de sixties. Een prima uitgangspunt voor Lies Steppe om, gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig’, samen met auteur Geert Buelens een vierdelige reeks te maken rondom de muziek die een cruciale rol speelde in de revolutionaire jaren zestig. Te horen bij… Klara, waar Lies presentatrice is. Maandag aanstaande, 17 juni, wordt de eerste aflevering uitgezonden van een bijzondere rondreis, vertrekkende vanuit Newport, via België en Afrika om te eindigen op het legendarische Woodstock festival. Telkens van 17:00 tot 18:00 uur. Ook te horen via de Klara-app en (later) via podcast. (IK)

De vlag dekt de lading bij Radio Vlaamse Ardennen

Het fijne aan een rubriek als ‘Het Blad’ is dat we alle richtingen uit kunnen gaan en dat ook doen. Zo moeten het niet altijd de grote jongens en meisjes zijn die aan bod komen, maar kunnen we af en toe ook focussen op de kleinere spelers. Mogelijk had u ooit al gehoord van Radio Vlaamse Ardennen, misschien hebt u zelfs al eens geluisterd. Een internetstation, bedacht en ‘in de lucht’ gehouden door één enkele man; Hans Verbeurt. Het project draait al zeven jaar via het platform van Radionomy. Er is enkel, uitsluitend en alleen Vlaamse muziek te horen; 24/7, met een bijzondere focus op recent werk. Is er een nieuw liedje uit, meestal draait het een uur nadien al mee. Op zondag is er een Top 30, die door de luisteraars wordt samengesteld. Eerder waren er ook regelmatig interviews te horen, maar de gezondheid van Hans laat dit, helaas, niet meer toe. Er is ook een Facebook-pagina met zesduizend volgers. (TB)

Rap stemmen op een vlugger. Pardon. Vlug stemmen op een rapper!

Op maandag 17 juni gaat de finale van de ‘NRJ Open Mic: Hip Hop’ door. Juryleden Flip Kowlier, DVTCH NORRIS en Darrell Cole kiezen tussen 08:00 en 09:00 uur de winnaar van deze talentenjacht live vanuit de studio. Zes maandagochtenden op rij gaven jonge rappers het beste van zichzelf bij Kim en Michaël. Telkens stond een lichtjes zenuwachtige, jonge kandidaat achter de microfoon om live zijn of haar ding te doen. Nadien kregen de deelnemers feedback van één van de juryleden. Nu is het aan deze laatsten én de luisteraar om op hun favoriete kandidaat te stemmen. Storme, Astro, KleinexSanders, Shore Shot, ICTO en DIKKE gaan de strijd aan in de finale, in aanwezigheid van de voltallige jury. Wie wint, krijgt zijn eigen podiumplaats op Vestiville, net zoals jurylid Darrell Cole. Stemmen doet u hier. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 175: Honger, piraten en radiokolonisten (audio)

PROS wil niemand naar bed sturen met hongerParadijselijke radiopiraat vanuit Oost-België in half Europa te Lees verder

Blad 174: 100 jaar, mediavertrouwen en Martine (video)

Een geschiedenis van '100 Jaar Nederlandse radio' in veel podcast-delenOok in de media is het Lees verder

Blad 173: Verkeersinfo, foto’s, filmpje en een lach (video)

Pionier van de verkeersinformatie op de radio is niet meerWalter Galle en Jan Berg hadden Lees verder

Blad 172: Heidi, Soundcloud en vooral Brahim (video)

Heidi Van Thielen wil nieuwe werelden verkennenSoundcloud breidt verder uit (In België)Erdoorwurmen worden oorwurmen. Of Lees verder

Blad 171: Peter, Max, Norbert, Eddy, Will, Bert (audio)

Hier spreekt men Nederlands 1 - Sonic branding is een trending topic in audioHier spreekt Lees verder

Blad 170: Wim, Tom, Vincent en Haspengouw (audio)

MA45 in Blankenberge: met militaire precisieWereldrecordpoging witte zakdoekzwaaien op de... radioHeel Haspengouw kan opnieuw luisteren Lees verder

Blad 169: VRB, VRT, Vincent en Castor (video & audio)

Bij het krieken van de dag, wordt ook de Castor opnieuw wakkerVRB. Na 35 jaar Lees verder

Blad 168: Radio 2, Extra Gold, Suisse en MA45 (audio)

Radio 2 heeft de zomerprogrammering kant en klaar (en wij ook)Vrijdagavond, stappersavond? Zo was het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx