VRT-radiospotcel zoekt talent(vijver)
Binnen de VRT is er al sinds 2006 een zogenaamde ‘VRT-radiospotcel’. Dit interne audio imaging-productiehuis van de openbare omroep werd ooit bedacht door Alain Ryckman. Hij leidt intussen een team van 14 creatieve talenten die heelder dagen niks anders doen dan radiospots en audiovormgeving bedenken en produceren voor alle VRT-merken. Die radiospotcel beschikt over zeven studio’s en is jaarlijks goed voor 1.700 radiospots en nog veel meer jingles. Een staalkaartje hoor je in de bijgevoegde montage. Net als bij de grote radiostations is er ook in dit wereldje al enkele jaren een trend gangbaar om aanvullend ’talentpools’ van freelancers aan te leggen, zodat men snel extra mensen kan inschakelen wanneer het nodig is. En dat is wat de VRT nu dus ook doet voor zijn radiospotcel. Als ‘Audio Imaging Producer’ heb je bij voorkeur alles van Nuendo in de vingers, maar men zal je niet per se scheef bekijken als je eerder thuis bent in Cubase. Solliciteren doe je via deze weg.
Shania zet MNM’ers aan het lezen
Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand startte MNM vandaag met de gloednieuwe podcastreeks: READ THIS!. Shania Gooris (foto), onmiskenbaar de dochter van Kelly Pfaff en Sam Gooris, schuift aan als host en verwelkomt elke aflevering ‘BookTokkers’ uit de populaire lezerscommunity op TikTok. Samen nemen ze telkens één titel uit het young adult genre onder de loep. Hiermee wil VRT zoveel mogelijk jongeren aan het lezen zetten en verbinden rond de besproken thema’s. De podcast komt er in samenwerking met Vrienden voor het Lezen – Samen voor een Leesoffensief, een campagne van de Vlaamse Regering. Als 22-jarige studeert Shania, communicatie en marketing in Antwerpen. Met READ THIS! wil ze haar liefde voor het lezen ten volle delen met haar luisteraars.
Apple: AirPods krijgen nieuwe gezondheidsfuncties
Volgens Mark Gurman, auteur bij het Amerikaanse persagentschap Bloomberg, zou Apple volgend jaar nieuwe gezondheidsfuncties uitbrengen voor de bekende oortjes: de AirPods. Eén van die functies zou “de mogelijkheid om gehoordata te verzamelen” zijn. Daarmee zou Apple verder de weg bewandelen om van zijn oortjes echte hoortoestellen te maken. Sinds iOS 12 (2018) bevatten die al de Live Listen functies, waarmee de iPhone kan dienen als een gerichte microfoon die audio opgevangen door het toestel, in real time naar de AirPods doorstuurt. Het is wel zo dat de Live Listen functie niet erkend is door de Amerikaanse Food & Drug Administration (als gezondheidstoestel), maar het is niet uitgesloten dat dit toch geleidelijk aan officieel wordt. (HVG)