RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 1703: Minerva, SLAM!, Willy

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Minerva komt op Antwerpse DAB+

We starten dit zondagsblad met een exclusief berichtje. We vernamen uit verschillende bronnen dat Radio Minerva eerstdaags van start gaat via de Antwerpse DAB+. Er is nog geen officiële aankondiging, omdat er nog een persconferentie zal belegd worden, maar gelet op de structuur van de Antwerpse mux-operator moest de kandidatuur eerst door de andere lokale stations in de mux aanvaard worden. Die discussie liep naar verluidt nogal moeilijk, maar uiteindelijk werd Minerva wel aanvaard. Bij de start van de lokale proefmuxen een jaar geleden toonde Minerva nog geen enkele belangstelling om hieraan deel te nemen. Ongetwijfeld kreeg de zender daarover al veel vragen van luisteraars. Uit onze eigen data weten we dat de combinatie Minerva en DAB+ in 2022 de meest gezochte Google-zoekterm was die naar RadioVisie leidde.

De eerste hitparade ‘in the mix’

SLAM! lanceert de ‘Housuh in de Pausuh Top 1000’. Een hitlijst die zich onderscheidt omdat de playlist alle kanten op gaat en volledig in een mix is. Vijf dagen lang worden luisteraars meegenomen in een reis naar het verleden. Sinds donderdag 16 februari kan er hier worden gestemd en dat nog tot en met woensdag 22 februari. De duizend songs zijn vanaf zondag 26 februari tot en met donderdag 2 maart te horen tussen 09:00 en 19:00 uur. Het dagelijkse lunchprogramma ‘Housuh in de Pauzuh‘ (12:00-13:00 uur) is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Martijn Zuurveen, Radio Director RadioCorp: “We zien aan de luistercijfers hoe populair het programma is, de cijfers blijven stijgen. Dat vraagt om meer, daarom brengen we nu de ’Housuh in de Pauzuh Top 1000″.

AC/DC terug op # 1 bij Willy

‘Whole Lotta Rosie’ haalt het na twee jaar opnieuw van van ‘Whole Lotta Love’. In de ‘Riff Top 100’, de jaarlijkse clash der gitaarlegendes, won Angus Young gisteren – zaterdag 18 februari – opnieuw het gevecht van Jimmy Page. ‘Whole Lotta Rosie’ van AC/DC werd door de luisteraars uitgeroepen tot beste riff aller tijden. Jimmy Page en zijn kompanen in Led Zeppelin moeten na twee jaar gebeiteld aan de top, genoegen nemen met een tweede plaats voor ‘Whole Lotta Love’. AC/DC kreeg ook al in 2019 de meeste stemmen. Dit jaar geen Belgen meer in de top drie. Red Zebra daalt naar een vijfde plaats met ‘I Can’t Live In A Living Room’ en maakt plaats voor ‘Sweet Child O’ Mine’ van Guns N’ Roses. 


Blad Gemist?

Blad 1736: Radiodays Europe, Radio Victoria, RNI

Blad 1736: Radiodays Europe, Radio Victoria, RNI

• München verwelkomt Radiodays Europe in 2024 • Tienduizenden kijkers/luisteraars voor carnaval Halle • RNI-secretaresse Eva Pfister overleden
Blad 1735: Peter Hoogland, Donald de Marcas, Hanno Dik

Blad 1735: Peter Hoogland, Donald de Marcas, Hanno Dik

• Peter Hoogland (even) terug bij TOPradio • Nederland: Donald de Marcas overleden • Nederland: afscheid van Hanno Dik
Blad 1734: Wim De Bie, Mike Drayson, Audio-Sound Ecosystem

Blad 1734: Wim De Bie, Mike Drayson, Audio-Sound Ecosystem

• Nederland: R.I.P. Wim De Bie • Australië: ‘grindstem’ Mike Drayson is niet meer • Dé ultieme toekomststudie voor radio/audio
Blad 1733: Synthetic Stories, Rayo, Bas van Teylingen

Blad 1733: Synthetic Stories, Rayo, Bas van Teylingen

• De eerste volledig artificiële podcast • Bauer lanceert nieuwe audio-app • Veronica gaf nieuw leven aan oude jingle Anita Kerr
Blad 1732: Radio Mfm, Studio Brussel, IFPI

Blad 1732: Radio Mfm, Studio Brussel, IFPI

• Radio Mfm gaat op de jazz(elingen)toer • StuBru brengt drum-ode aan Taylor Hawkins • Alle muziekdragers groeien weer
Blad 1731: Podcastgoud, Jolien Roets, NLPO

Blad 1731: Podcastgoud, Jolien Roets, NLPO

• Shalini maakt podcast over podcasts • Jolien Roets werd tweede keer mama • Nederland: fusies bij streekomroepen

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
gerrit
gerrit
20 februari 2023 - 09:13 09:13

Bij het stukje over SLAM! klopt de titel ‘”De eerste hitparade ‘in the mix’” niet. SLAM! zendt namelijk wel vaker hitlijsten in de mix uit, zoals eerder de SLAM! Dance 1000.
Dit is overigens ook een trucje om aan de kavelvoorwaarden te voldoen. SLAM! mag maar een beperkt percentage hits (die in hitlijsten hebben gestaan) uitzenden. Door ze in een mix te doen, telt het niet meer als hit. Daarom draait SLAM! ook regelmatig een remixversie van een plaat, die telt niet als hit.

Riklarrea
Riklarrea
19 februari 2023 - 18:13 18:13

Minerva op DAB+ja ver zullen ze niet komen rond Antwerpen en het zal alzijn ik kon ze nog ontvangen in Gent met een goeie Fm antenne nu andere radio zoeken zek6

Rudy De Saedeleir
Beheerder
19 februari 2023 - 23:01 23:01
Antwoord aan  Riklarrea

Er staat toch nergens dat ze gaan stoppen op FM. Trouwens, ze zijn volgens de gelden regels voor de proefmuxen verplicht om op FM te blijven om aan de proefmuxen te mogen deelnemen.

Dave
Dave
20 februari 2023 - 19:52 19:52
Antwoord aan  Rudy De Saedeleir

Klopt Rudy, en bijkomend gaat het over de mux van de provincie Antwerpen, niet die van Oost-Vlaanderen. Ik heb zo de indruk dat velen denken dat je met die DAB+ het hele land kan doorkruisen… wat dus niet het geval, of ook niet de bedoeling van de wetgever is geweest.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx