RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ondertussen in de Vlaamse DAB+

We starten dit blad alvast met twee leuke weetjes voor de steeds talrijker wordende digitale luisteraars via DAB+.

(1) Op de VRT-mux (12A) worden naast VRT NWS ook alle 13 andere radioproducten sinds deze voormiddag plots aangeduid met de VRT als voorvoegsel (klik op het prentje van Digital Bitrate). Dat betekent dus dat je in de alfabetische lijst van je DAB+-ontvanger alle VRT-stations voortaan op één rijtje vindt onder de V en dus niet meer verspreid over het hele alfabet tussen alle andere stations. Een en ander zal ongetwijfeld ook wel passen in de eerder aangekondigde strategie om de centrale merknaam VRT via elk (sub)product nadrukkelijker in de kijker te zetten.

(2) Ook op de Vlaams-Brabantse proefmux (10B) beweegt wat. Sinds vanmorgen is daar een achtste product te beluisteren, aangeduid als ‘Enjoy The Music’. Het gaat om het signaal van de Leuvense RGR2 (Enjoy The Music). Maar dat is slechts een voorlopige aanduiding, want zowel de naam als het format (softpop) gaan ‘op de schop’. Wat het wordt, dat zal binnenkort dus moeten blijken.

Radio Meteor in Valentijn-modus

Net bekomen van het eindejaar kunnen we ons alweer opmaken voor een nieuwe uitdaging: het bedenken van een passende attentie voor onze geliefden. Het begrip is breed, de mogelijkheden een stuk kleiner. Al kan u uiteraard steeds bij de radio terecht mocht u er helemaal niet uitkomen. Zoals bij Meteor bijvoorbeeld. Daar wordt dinsdag 14 februari een groot verzoekuur georganiseerd voor partner, maar evengoed voor uw beste vriend(in), ouders en zelfs voor uw pluizige viervoeter die altijd klaarstaat. Wat is de ultieme love song (of andere plaat) van de Meteor-luisteraar? Verzoeken via e-mail zijn op Valentijn te beluisteren tussen 17:00 en 18:00 uur bij Peter 5.6. Meteor kan je beluisteren in de regio’s Aalter op 105.0 MHz en in Tielt op 105.8 MHz, plus via de West-Vlaamse proef-DAB+ (kanaal 10D) en online te horen en te zien via Radio Meteor.

Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music

En dan nu… tijd voor één van onze favoriete items: jingles. Opnamestudio’s hoeven niet per se strak-wit-clean te zijn. Misschien zelfs liever niet. Deze foto laat zien dat je jingles niet alleen hoeft in te zingen in een highly designed studio met koele ledverlichting. Een warme muzikale huiskamersetting kan minstens zo fijn zijn. Kijk maar eens naar een zangsessie in de studio van Stephen Arnold Music in Dallas, juni 2017. Dat bedrijf maakt vooral muziek voor televisie en hun respectievelijke programma’s, maar produceert ook muziek voor de bekende libraries. Op de foto zingen (v.l.n.r.) Rosana Eckert, Kay Sharpe, Gary Eckert, Bruce Wermuth en Jeff Oxley hun partijen in. (Jingleweb.nl – Foto: Paul West).


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1735: Peter Hoogland, Donald de Marcas, Hanno Dik

Blad 1735: Peter Hoogland, Donald de Marcas, Hanno Dik

• Peter Hoogland (even) terug bij TOPradio • Nederland: Donald de Marcas overleden • Nederland: afscheid van Hanno Dik
Blad 1734: Wim De Bie, Mike Drayson, Audio-Sound Ecosystem

Blad 1734: Wim De Bie, Mike Drayson, Audio-Sound Ecosystem

• Nederland: R.I.P. Wim De Bie • Australië: ‘grindstem’ Mike Drayson is niet meer • Dé ultieme toekomststudie voor radio/audio
Blad 1733: Synthetic Stories, Rayo, Bas van Teylingen

Blad 1733: Synthetic Stories, Rayo, Bas van Teylingen

• De eerste volledig artificiële podcast • Bauer lanceert nieuwe audio-app • Veronica gaf nieuw leven aan oude jingle Anita Kerr
Blad 1732: Radio Mfm, Studio Brussel, IFPI

Blad 1732: Radio Mfm, Studio Brussel, IFPI

• Radio Mfm gaat op de jazz(elingen)toer • StuBru brengt drum-ode aan Taylor Hawkins • Alle muziekdragers groeien weer
Blad 1731: Podcastgoud, Jolien Roets, NLPO

Blad 1731: Podcastgoud, Jolien Roets, NLPO

• Shalini maakt podcast over podcasts • Jolien Roets werd tweede keer mama • Nederland: fusies bij streekomroepen
Blad 1730: Fred Florusse, Indés Radios, Radio2

Blad 1730: Fred Florusse, Indés Radios, Radio2

• Cabaretier Fred Florusse (1938-2023) hield ook van radio • Frankrijk: onafhankelijke lokale radio's terug op niveau 2019 • Radio2 promoot gezonde binnenlucht

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
INDI
INDI
31 januari 2023 - 22:19 22:19

VRT Radio2 zit zo te zien met een identiteitscrisis. Dit heeft hier eerder al eens aandacht gekregen en het is hen wellicht zelf niet ontgaan.
Een half jaar geleden werd de naam veranderd van “Radio 2” naar “radio2” op FM/DAB+ en “Radio 2 BeneBene” werd “radio2 benebene”. De hoofdletters werden duidelijk verbannen in de nieuwe stijl, tenzij in geschreven media, waar “Radio2” het vaakst te zien was. Ook programma’s, hun presentatoren en provincienamen kregen geen hoofdletters meer.
 
Met de wijzigingen van vandaag krijg je nu een mix te zien. Zender-ID is nu “Radio2”, ook provincienamen krijgen terug hoofdletters op RDS PS en DAB+. “benebene” is terug “BeneBene” geworden. Echter in RadioText/DLS blijft alles in kleine letters, een onsamenhangend allegaartje dus nu…

Dimitri
Dimitri
31 januari 2023 - 21:49 21:49

Mijn radio doet het wel met de NPO maar nog niet met de VRT, maar de Tijdloze heeft altijd al bij de t gestaan ondanks dat er vroeger StuBru voorstond.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx