Tom De Cock en het tegenstribbelende kind
Is er aan Qmusic-dj Tom De Cock (foto boven) een acteur verloren gegaan of is er gewoon sprake van een zoveelste zorgvuldig geplande ‘in-house product placement’ van DPG Media? U kunt er zelf over oordelen, want Tom speelt een gastrolletje in de VTM-soap ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS’. Het verhaal? Tom komt op de parking van een meubelwinkel een koppel tegen met een wenend kind dat tegenstribbelt. Wijst dit op een ontvoering? Als u morgen, maandag 23 januari, om 18:20 uur voor de buis gaat zitten, dan wordt het u allemaal duidelijk. Denken we.
UK: Absolute nam stijlvol afscheid van 1215 kHz
Zoals we eerder al schreven besliste Absolute Radio, een van de drie Britse commerciële radio’s die een landelijke analoge licentie hadden, om zelf de stekker te trekken uit zijn zenderpark op de middengolf. Sinds vrijdag is op de verschillende AM-zenders enkel nog een weerkerende aankondiging te horen om de nog resterende luisteraars naar DAB of online te verwijzen. De reguliere uitzendingen via de middengolf werden op donderdag 19 januari om middernacht stopgezet. Dat gebeurde alvast stijlvol met in de allerlaatste 10 minuten voor middernacht een passend eerbetoon aan de sterkste en ook beroemdste frequentie waarover Absolute Radio beschikte: de 1215 kHz of 247 meter. Het fragment was enkel via de middengolf te beluisteren en het bevat een historische terugblik op de 70 voorafgaande jaren van deze frequentie, die achtereenvolgens werd gebruikt door het BBC Light Program, BBC Radio 1, BBC Radio 3, Virgin Radio en Absolute Radio.
Spotify vervoegt EU-antitrustklacht tegen Apple
Om online muziek te kunnen beluisteren hebt u een app nodig. De diverse spelers op de markt van de streaming muziek hebben daarvoor ieder hun eigen software. Ook bij Apple is die gratis voor de gebruiker, maar niet voor de dienst zelf. En dat wordt niet langer gepikt. Spotify heeft zich nu aangesloten bij een aantal bedrijven die zich via gerechtelijke weg kanten tegen de praktijk van Apple om 30 procent commissie te vragen wanneer een gebruiker zich via de App Store abonneert. Ook de verplichting om via het eigen betalingssysteem van Apple te werken stoot de klagers tegen de borst. Deezer, Basecamp en vijf andere streaming bedrijven hebben eerder al een brief gericht aan de EU met de vraag om op te treden. Er wordt om een snelle actie gevraagd, want het is intussen al twee jaar geleden dat voor het eerst aan de alarmbel werd getrokken. Tot nu toe heeft de Europese Commissie haar onderzoek nog altijd niet afgerond. (HVG)