RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1676: Nostalgie, KTO, Tony Blackburn

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nostalgie snoept Manu De Coninck weg bij DPG Media

Na twaalf jaar bij DPG Media trekt Manu De Coninck (foto) naar Nostalgie om mee het merk en de toenemende ‘Creative Partnerships’ uit te bouwen. Op 1 maart vervoegt hij er het ‘Team Programmering’ onder leiding van Jo Nachtergaele. Koken kost geld, radio maken ook. En een commerciële zender haalt exclusief z’n budget uit reclames, sponsoring én ook steeds vaker uit ‘partnerships’. Vooral in dat laatste is De Coninck al meer dan tien jaar erg beslagen. Zo was hij binnen DPG Media doorheen de jaren de man achter meer dan 500 zogenaamde ‘merkenpartnerschappen’ met onder meer Qmusic, Joe, Willy, Topradio en Tomorrowland One World Radio. Die partnerships vallen buiten de reclameregies en het is een domein waarin Nostalgie nog een hele weg heeft af te leggen. Al vonden vorig jaar diverse adverteerders al wel de weg naar o.a. de zomerse Beach Radio en het Nostalgie Beach Festival.

Frankrijk: KTO krijgt laatste nationale DAB+-plekje

De Franse katholieke omroep KTO krijgt het 26ste en laatste vrije plekje op de nationale Franse DAB+ (in dit geval Metropolitain 2). De mediaregulator Arcom heeft gisteren KTO als winnaar weerhouden uit de selectieprocedure. KTO Radio is momenteel gewoon de audiostream van KTO TV, de klank zonder beeld dus. Het is voorlopig onduidelijk of het nu de bedoeling is om ook met een volwaardig radioproduct te beginnen. KTO TV bestaat sinds 1999 en probeerde de afgelopen twintig jaar tot drie keer een plekje te bemachtigen op de TNT (de openbare DVB-T van Frankrijk), maar ving telkens bot bij de Franse mediaregulator (vandaag Arcom, toen nog de CSA). Het katholieke tv-station is wel al jarenlang te bekijken via zowat alle Franse aanbieders van kabel en digiboxen en zendt ook ongecodeerd uit via satelliet (Eutelsat 5 West B) en via het internet. Vincent Montagne, voorzitter van KTO, reageert alvast verheugd: “KTO zet zijn implementatie voort en begint een nieuwe fase in zijn geschiedenis. Deze digitale toegang versterkt ons aanbod van multimediadiensten. We zijn erg blij dat we zijn geselecteerd en staan ​​te popelen om dit nieuwe project te lanceren.”

80 jaar Tony Blackburn: jubileum en nieuw tv-kanaal

Op 29 januari wordt de Britse radiolegende Tony Blackburn (foto boven) 80 jaar en BBC Radio 2 gaat dat vieren met een speciaal programma: “Happy Birthday Tony Blackburn: 80 Poptastic Years”. Dermot O’Leary praat met Tony over zijn leven en carrière en verrast hem met berichten van vele bekende collega’s en vrienden uit de wereld van de radio, entertainment en muziek. De special is vanaf zaterdag 28 januari beschikbaar op BBC Sounds en wordt op zondag 5 februari uitgezonden op BBC Radio 2. Overigens lanceerde Tony Blackburn afgelopen week een nieuw Brits tv-kanaal met muziek uit de jaren ‘60. Tony opende “That’s 60s” – onderdeel van That’s TV – met Flowers in the Rain van The Move, net zoals hij deed bij de lancering van BBC Radio 1 in 1967. Hoewel artiesten toen nog weinig video’s opnamen, zal het nieuwe tv-station ook live-optredens van bands en artiesten laten zien die werden gemaakt voor tv-shows over de hele wereld. Het kanaal is in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar op Freeview-kanaal 75, Sky-kanaal 366 en Freesat-kanaal 506.


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders
Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

• Maarten & Dorothee bezorgden Lore een feestelijke dag • Edwin gaat voltijds voor Radio Noordzee • Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023?

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx