RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 1665: Radio Syd, Jumbo Radio, Radio2 (foto’s)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Connie, dochter van Britt Wadner, overleden

In 1996 bezocht RadioVisie-reporter Pascal Vangheluwe Radio Syd in Gambia. Connie is de dame in het midden.

Op 26 december werd bekend dat Constance Enhörning was overleden op 30 november 2022. Connie voor de vrienden, was de dochter van Britt Wadner, de sterke dame en eigenares van de Zweedse zeezender Radio Syd (1962-1966). Het hoeft geen extra verbeeldingskracht om te beseffen dat Connie ook betrokken zou geraken bij de radio-avonturen van haar moeder. Ze begon als tiener haar eigen programma te produceren. Eén van haar eerste uitzendingen kreeg de naam ‘Nattvakten med Connie’ mee. Het was mei 1962. Toen Zweden zeezenders verbood, verhuisde Radio Syd z’n complete studio- en zend-infrastructuur naar Gambia. Een paar jaar geleden verlieten Connie en haar vriend het Afrikaanse land definitief. Connie overleed op 77-jarige leeftijd.

Jumbo Radio nu ook online te beluisteren

Winkelketen Jumbo startte in september 2018 vanuit het plaatsje Veghel met Jumbo Radio. Na ruim vier jaar zijn de gepresenteerde programma’s nu wereldwijd via internet te beluisteren. Eerder bleef dit beperkt tot de Jumbo winkels, kantoren en het distributiecentrum. Tegenwoordig worden de programma’s gepresenteerd door Daniël Smulders, Lars Boele en Gido Kuin. Met dit project wil Jumbo Foodmarkt de werksfeer verbeteren en het boodschappen doen voor de klant nóg leuker maken. Het station positioneert zich immers als ‘Het leukste muziekstation van Nederland’. Jumbo Radio brengt een mix van hits van de jaren ’80 tot nu. Wie wil luisteren, kan onder meer terecht op Jumboradio.nl, de app en site van Juke(BVP)

Het containergevoel van Radio2

Ze staan er niet zomaar, ze zijn er omdat u ze zou zien. Acte de présence, heet zoiets. Goed voor de klantenbinding. Dus trok RadioVisie-reporter Jos naar Roeselare waar Radio2 de laatste dagen van 2022 aftelt met de Top 2000. Er wordt radio gemaakt vanuit een gesloten ‘container’, waar bezoekers niet naar binnen mogen. Anja Daems en Karolien Debecker telden de nummers af. Naast de studio is er een podium waar artiesten regelmatig een live optreden versieren, maar dat is dan weer niet rechtstreeks te horen op de radio, wel te beluisteren via de Radio2-app en via VRT MAX. ’Toevallig’ ook nog opgevangen dat voorlopig niet precies bekend is wanneer Peter Van de Veire begint aan zijn nieuwe queeste als ochtendman op de familiezender.


Blad Gemist?

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
28 december 2022 - 19:27 19:27

Veel alternatieven voor radio2 zijn er niet. Ik luister steeds vaker naar radio2 Bene Bene en groot was zaterdag de extra uitzending van de pré historie, prima aflevering geworden trouwens. Het huidige radio2 zegt me minder. En als PVDV ook nog eens de ochtend gaat doen moet het voor mij niet meer. Bene Bene is minder schreeuwen… Jammer dat er bijzonder veel lokale radio’s afzakken naar nonstop, op enkele uitzonderingen na. Ook Jess Fm kan me wel eens bekoren. Hun 80’s week in november zat heel goed in elkaar Alleen jammer dat de lokale DAB+ ontvangt erg beperkt is.

PVM
PVM
28 december 2022 - 17:35 17:35

Ik was vroeger geen fan van radio 2, maar ik moet mijn mening herzien. Ze steunen nu toch wel de Vlaamse muziek. Op het podium in Roeselare, waar ik woon zijn al diverse Vlaamse artiesten gekomen en die worden wel met open armen in de studio ontvangen. Ik bekijk het via online, je kan het helemaal meevolgen ook via de app. Enkelingen mogen wel eens binnen in de studio maar je kan ze vanaf buten goed volgen.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx