RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 1642: HLN-audionieuws, NRJ, WorldDAB Summit (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

HLN-nieuws luisteren, maar waar hoorden we dat nog?

Lezen kon al heel lang, kijken ook al in HLN LIVE, maar nu kan je ook luisteren naar het meest recente HLN-nieuws. Elke dag van zes uur ’s ochtends tot middernacht bundelen we voor jou het nieuws heet van de naald”, zo schrijft HLN.be. Maar wat blijkt? Het gaat hier gewoon om hetzelfde audionieuws dat persagentschap Belga ieder uur, van 6 uur ’s morgens tot middernacht, aanmaakt voor (onder meer) tientallen Vlaamse lokale radio’s. Die daarvoor betalen, voor alle duidelijkheid. Dat Belga-audionieuws wordt nu dus ook gratis in de vorm van een HLN-podcast aangeboden (zie ook de RSS-feed bij dit bericht). Momenteel nog zonder pre-rollreclame, al is dat ongetwijfeld een optie die achter de hand wordt gehouden. Waarmee voor die lokale radio’s echter alweer een stukje ‘exclusiviteit’ verloren gaat, waarmee ze wellicht nog enig onderscheid dachten te kunnen maken. Als je het ons vraagt is dit opnieuw een mooi staaltje van ‘onder iemands duiven schieten’ door het untouchable DPG Media.

NRJ zoekt uw 2000 favoriete hits sinds 2000

Van Harry Styles en Ed Sheeran tot Taylor Swift en The Black Eyed Peas, er zijn zoveel méér artiesten die sinds 2000 niet weg te denken zijn. Op NRJ vinden ze vanaf 5 tot en met vrijdag 16 december een plek in de lijst ‘2000 sinds 2000’. Daar waar het netwerk doorgaans enkel de hits van de laatste tien jaar draait, gaan ze nu tot 23 jaar terug in de tijd. Al zullen veel hits van het voorbije jaar zeker ook flink scoren. Maar dat hangt van de stemmende luisteraar af. En dat kan nog tot en met 2 december. Hierlangs.

Herbekijk de WorldDAB Summit 2022

Op 17 november vond in Londen de jaarlijkse WorldDAB Summit plaats, de jaarlijkse hoogmis waarin de nieuwste evoluties op gebied van DAB+ en digitale toebehoren worden toegelicht. Vanaf nu zijn al die presentaties te herbekijken, goed voor 17 video’s, die we hieronder via een playlist weergeven. Zeer interessante materie voor wie mee wil blijven over dit onderwerp. Onze favorietjes in deze editie zijn video’s nummer 5, waarin radiomakers uit Noorwegen en Zwitserland vertellen over het proces in hun landen om FM uit te schakelen, nummer 7, waarin Phil Riley (foto boven) een inkijk geeft in het digitale succesverhaal van het Britse Boom Radio en nummer 17, waarin Donald McTernan van Ujima Radio, een community radio voor de Afrikaans-Caraïbische gemeenschap in het Britse Bristol, boeiende ervaringen deelt op vlak van smallscale-DAB+.


Amptec

Blad Gemist?

Blad 1694: World Radio Day, Radioplayer, MusicLM

Blad 1694: World Radio Day, Radioplayer, MusicLM

• World Radio Day in het teken van vredesopbouw • Finland sluit aan bij Radioplayer • Google maakt AI-muziek met MusicLM
Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

• Halse en Ninoofse carnavalradio's verboederen • De Natalia-jingles voor Peter en Kim • De januari-editie van Freewave Nostalgie
Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
28 november 2022 - 14:34 14:34

Als je het ons vraagt is dit opnieuw een mooi staaltje van ‘onder iemands duiven schieten’ door het untouchable DPG Media”. Klopt, maar langs de andere kant lezen presentatoren van lokale radio’s ook gewoon de krant voor (zonder te betalen).

Victor
Victor
30 november 2022 - 07:52 07:52
Antwoord aan  Johan

En daarbij: HLN/DPG betaalt sowieso ook voor het aanbieden van het Belganieuws op deze manier, misschien zelf meer dan de lokale radio’s. En gelukkig staat “exclusiviteit” in dit artikel tussen aanhalingstekens, want hoe exclusies is zoiets als “tientallen lokale radio’s” maar ook zenders als Bruzz, NRJ en (tot voor kort) Nostalgie om er maar een paar te noemen.

Bert
Bert
26 november 2022 - 09:03 09:03

Waar kan je die rss feed vinden?

Laurens Vermeersch
Laurens Vermeersch
26 november 2022 - 00:01 00:01

Hln nieuws wordt al 2 jaar aangeboden als podcast. Wanneer je aan een Google Nest vraagt om nieuws: speelt dit ook af. Mag dit ook uitgezonden worden op de radio met bronvermelding dat dit aangeboden wordt door Hln ?

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx